JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2005/01/06/etusivu0709.htmNettisanomat  06.01.2005
edellinen numero 

nettisanomat.fi  - loppiaisena, torstaina 06.01.2005  - kolmassivu - linkit - kolmas kvartaali 2004 - nro 304 

seuraava numero
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Torstaisin ja  tiistaisin extra!

Sunnuntaina 26. joulukuuta 2004, tapaninpäivänä, kello 08.55 Suomen aikaa avasin television, joka oli jäänyt edellisenä iltana Ruotsin kanavalle. Ruudussa oli tekstiuutisia, joista kävi ilmi, että valtava hyökyaalto on iskenyt Intian valtameren rannikoille. Käänsin ohjelman BBC.News-kanavalle ja siellä oli jo kuvia ja selostusta tapahtuneesta. Suomessa asuva tyttäreni soitti muutamaa minuuttia myöhemmin ja kertoi, että poikani on soittanut hänelle Thaimaasta. Poikani ja hänen vaimonsa voivat hyvin, he ovat olleet tapahtuman aikaa sisämaassa. Lisäksi tyttäreni kertoi, että puhelusta kävi ilmi rannoilla olevan paljon ruumiita pitkin ja poikin. Samassa BBC News lähettää  kuvia Phuketista ja lopetamme puhelun ja ryhdymme katsomaan tahoillamme suoraa raporttia paikasta, jossa siis poikani majailee. Pertti Manninen. Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva: Pertti Manninen. Sarja.
 
 
nettisanomat 
1999 alkae
n

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

Vuosi 2004. Kolmas kvartaali. Linkit etusivuille ja joihinkin juttuihin. 
tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin.
Vuosi 2004. Ensimmäinen kvartaali. Vuosi 2004. Toinen kvartaali. Vuosi 2004. Kolmas kvartaali. Vuosi 2004. Neljäs kvartaali.
17.06.2004.

Pääkirjoitus. Europarlamenttivaalit 2004. Anneli Jäätteenmäki sai yli kymmenen prosenttia äänistä!
K eskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen haastattelussa.
  
Sdp:n puheenjohtaja Paavo Lipponen vastaa toimittajien kysymyksiin. 
Asiantuntija Esko Antola. Euroopan unioni minuutissa!
Valresultatet skakar EU-ledarna. Knappt 45,4 procent av medborgarna tog sig till valurnorna.

¤ Kansanäänestys uudesta perustuslaista? Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat Riikka Uosukaisen ja Risto Makkosen tentissä. TV1 torstaina 10.06.2004 klo 21.05. 
¤ Postia lukijalta. Uhkaava taivaanranta. Immiment Horizon. Petri Rissanen haluaa selvitettäväksi ex-pääministeri Paavo Lipposen toimet Irak- diplomaattien karkottamisessa ja Washington-lupauksissa USA:n
presidentti George W. Bushille. - Nyt tasavallan presidentti Tarja Haloselta.
24.06.2004.

¤ Eräs pakkohuutokauppa 1999-2000.
  Ulosottomiehen ja  kihlakunnanvoudin operaatio mitätöi vanhuksen etuoikeutetun saatavan 90 000 markkaa Merita Pankin hyväksi.
Avustava ulosottomies Raino Rinne ja kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö asialla. 
¤ Pääkirjoitus: Olemme viime päivinä lukeneet järkyttäviä uutisia taloudelliseen ahdinkoon joutuneiden ihmisten kohtaloista.  ...  mutta minulle sinisilmäisenä oli ja on edelleen täysin käsittämätöntä ulosottomiehen ja kihlakunnanvoudin toiminta pakkohuutokaupassani

01.07.2004.

Ilkeä "kepponen" mummun pyörälle.
Pääkirjoitus muodostuu tällä viikolla erilaisista sanomista, joita voi lukea kukin halunsa mukaan haluamassaan järjestyksessä. Niihin voi joskus ilmestyä jatkoakin! Pertti Manninen.
 
IRAQI HIGHCOURT OF JUSTICE
WE GOT 'IM - YOU KILL 'IM 
Cartoon: Steve Bell

08.07.2004.

Tarkka selostus!
nettisanomat.com - 5 vuotta - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
Torstaina 28.07.1999 (numero 0!)
Torstaina 15.06.2000 alkaen! 
Torstaina 07.06.2001 alkaen!
Torstaina 27.06.2002 alkaen! 
Torstaina 03.07.2003.
Torstaina 08.07.2004. Pääkirjoitus.  
Ylivoimaisesti tärkeimmän asian tästä valikoimasta tahdon toistaa aina ja aina!  Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan! 
15.07.2004.

¤ Ranska järjestää kansanäänestyksen EU:n perustuslaista. "Perustuslaki koskee ranskalaisia suoraan, joten he saavat kertoa mielipiteensä suoraan." Presidentti Jacques Chirac Ranskan kansallispäivänä 14. heinäkuuta.
¤ JUILLET 14
2004 Tunnelman kuvannut suoraan Pariisista.
 
¤ Hallitus petti opiskelijat. Suvi Hautanen. Ilta-Sanomat maanantaina 05.07.2004. Lukijat.
22.07.2004.

¤ Pääkirjoitus. ... on ruvennut käyttämään EU:n jäsenvaltioissa hyväksymisen vaatimasta perustuslaista nimitystä perustuslaillinen sopimus Stubb & Constitution 
¤ Missä Suomi sijaitsee? "Vastaus kysymykseen on pääasiassa kognitiivinen: missä Suomen koetaan sijaitsevan. Keijo Korhonen: Herran kukkarossa. 
¤ Naturismi. " Jos alastomuutta ei harjoiteta erityisen julkisella paikalla, se hyväksytään..." Vaatteet pois ja varpaat hiekkaan.
¤ UPM:n kartellisotku.  Presidentti Martti Ahtisaari ja kumppanit joutuvat mahdollisesti tuomiolle USA:ssa. Vankilaan!
¤ Irak. Allawi antoi luvan liittoutumalle pommittaa terroristeja. Naisia ja lapsia kuoli. Helsingin Sanomat piilotti "uutisen".
26.07.2004.

¤ Serge Reggiani, la lumière de "l'Italien" s'est éteinte. Le chanteur et acteur est mort à son domicile parisien dans la nuit du 22 au 23  juillet.Le chanteur et acteur est mort à son domicile parisien dans la nuit du 22 au 23  juillet.
¤ Kultatukka, kuvan kolme unelmointia:
"unen hämyssä"
"fresko"
"täysi, sirpaleinen hetki"
¤ Kunnianosoitus Serge Reggianille. Joskus elokuva jää lähtemättömästi mieleen. Minulle kävi näin kun nuorena koin Jacques Beckerin elokuvan Rakastajatar. Myöhemmin se tuli ehkä muutaman kerran televisiossa, jonka innoittamana ilmeisesti kuva kuva miehestä ja naisesta tuli unelmoitua uudestaan, useampaan kertaan maaliskuussa 2001.  ... Pertti Manninen 26.07.2004. 
27.07.2004.

¤ Virallinen tiedotus: "Olemme purkaneet kihlauksemme, emmekä enempää kommentoi."  Tanja Karpela ja Sauli Niinistö.  
29.07.2004.

¤ Kaikenlaisia kirjeitä on liikkeellä! Tavoitettu lennosta keväällä 2004.
¤ Pääkirjoitus. Pukki kaalimaanvartijana: SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen. "Sanomalehti koostuu tuotteena eri osista, joista insertit ovat yksi olennainen elementti. Kyseessä on massatuote, joka toimitetaan kaikille saman alueen tilaajille samanlaisena. Yhdelläkään lehtitalolla ei ole teknisesti eikä taloudellisesti mahdollisuuksia muuttaa lehden sisältöä yksittäisen tilaajan toiveiden mukaiseksi." Tapaus Eva-Riitta Siitonen. TaitoTahtoYhdessä.
03.08.2004.

¤ Foundation for a Free Information Infrasructure-järjestön seminaari Helsingissä. Patenttilaki. Lue mitä kolme lehteä kirjoittaa. 
¤ Pekka Kettunen ja potkut.  Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Ikonen kertoo hiukan lisää. "Kettusen eroraha ja Anderssonin palkka ovat kompromissia kaikesta. Kettuselle piti antaa rahaa, että lähtee ja Anderssonille palkkaa, että tulee. Yksinkertaisesti kun sanoo, asia on näin." Seura perjantaina 30.07.2004 

¤ Menoa ihmetellen. Pääkirjoitus. Pertti Manninen  Kuvat kesältä 1999 ja talvelta 2003. Ennen ja nyt. Entä tulevaisuudessa? Jyväskylän uljaan konserttitalosuunnitelman alta purettiin tämä funkkishuoltoasema, vaikkei ole mitään tietoa rakennetaanko konserttitaloa tälle paikalle. Purkupäätös lienee ollut laiton, koska uusia hyväksyttyjä rakennuslupia ei ole. 
¤ Pukki kaalimaanvartijana 2. TeliaSoneran uusi varatoimitusjohtaja Kim Ignatius. Luovan kirjanpidon harjoittaja ja UMTS-kauppojen tekijä. 
05.08.2004.

¤ Kesä jo ihmisten mielessä.
Keskisuomalainen 19.4! Kesää ollaan jälleen siirtämässä! Tällä kertaa opetushallituksen pääjohtaja Kirsi Lindroos esittää ...

¤ Pääkirjoitus.
Sopimus vai laki? Poliitikot pyörivät kansanäänestysasian ympärillä. Helsingin Sanomat käyttää pääkirjoituksessaan eilen keskiviikkona nimitystä: perustuslaillinen sopimus... 
¤ Bobby Fischer hakee turvapaikkaa Japanista. Schackmästaren söker asyl i Japan.  
¤ "Mediatuomiot uhkaavat painovapautta". "Mediedomar hotar tryckfriheten"
¤ Opintotuen korotukset! Kootut selitykset. Tanja Karpela ja Suvi Lindén. Mihin Karpela unohti asumislisän korottamisen?
09.08.2004.

Hiroshiman ja Nagasakin muistopäivät 6.8. ja 9.8. Tänään on kulunut 59 vuotta. Veri. Ensimmäinen runo kirjasta Hiroshiman lapset. Koichi Tokuno, 11-luokkalainen poika (5. luokalla v. 1945). 
Veri
Kun tein luokassa muistiinpanoja
pääni alhaalla painuksissa
niin yht'äkkiä
pisara verta tipahti kynälleni.
Taukoamatta
veri nenästä valui taukoamatta
värjäten sanat, tehden ne punaisiksi.
Kuolema
se nostaa päätään jostain sydämeni pohjalta, odottaen.
Kuolema!
Mutta minä en halua kuolla
atomipommin tähden.
Minä en halua kuolla hiljaa vaieten.
Onko oikein että pommi
putoaa ja ihmishenget riistää
missä tahansa?
Pakottaen kaltaiseni
samaan kurjaan kohtaloon
missä tahansa?
Minä en halua kuolla!
Vaivihkaa vilkaisen kättäni, hihan sisään
- Kuoleman merkkiä ei vielä näy siellä.
Koichi Tokuno
10.08.2004.

¤ Matti Nykänen Show. Taas Mattia viedään.  Helsingin Sanomat sunnuntaina 8. elokuuta 2004. Show v1!
¤ Anne Brunila Show. Työttömyyden hoitoon mallia Tanskasta.  VM:n ylijohtaja vaatii "isoa palkkamalttia" syksyn tuloneuvotteluihin. Valtiovarainministeriön ylijohtaja Anne Brunila uskoo, että Suomen työllisyyteen saataisiin vauhtia, jos työvoimakoulutusta rukattaisiin Tanskan esimerkkiä seuraten. Tanskassa työllisyys parani, kun työvoimakoulutuksen ja työttömyysturvan välinen kytkös poistettiin. Työttömyysturvaa ei voinut enää uudistaa vain menemällä koulutukseen... Helsingin Sanomat maanantaina 9. elokuuta 2004.
¤ "Tarvitsemme lisää työssäkäyviä - emme lisää köyhiä." Sailaksen ehdotukset pulmallisia köyhille. Heikki Hiilamo erikoistutkija, Jouko Karjalainen tutkija, Antti Parpo tutkija Stakes.
Helsingin Sanomat. Mielipide. Pe 04.04.2003.
12.08.2004.

¤ Pääkirjoitus. Löperön Sanomat.  Valtiovarainministeriön ylijohtaja Anne Brunilan työttömyyttä käsittelevän kirjoituksen otsikoiden pääväite ja saman tien koko kirjoitus osoittautui lörinäksi. Työministeriön kansliapäällikkö Markku Wallin joutui antamaan siitä tiedotteen jo julkaisupäivänä ja oikomaan syntyneitä väärinkäsityksiä. Kirjoituksen julkaissut Helsingin Sanomat korjasi asian seuraavana päivänä saavuttaen ilmeisesti korjausten Suomen ennätyksen korjauksen huomattavuudessa. 
¤ Löperön Sanomat.
Salapoliisikertomus siitä kuinka ylijohtaja Anne Brunilan jutun Työttömyyden hoitoon mallia Tanskasta väitteiltä putosi pohja pois ja kuinka löperösti asia korjattiin. Oikaisujen Suomen ennätys!
¤ Tanja Karpela Show. Jatkoa tänään 12.08.2004. Tanja Karpela:  Karpela vastaa Lindénille opintotuesta. Kaarina Dromberg: Dromberg vastaa Karpelalle. Tanja Karpela: Karpela vastaa jälleen Drombergille.
¤ Matti Vanhanen ennen kohua. 
Katkelma Seuran kirjoituksesta: Hannu Toivonen: Politiikan kuolema. Seura 13.08.2004.
 
¤ Presidentti Tarja Halonen veti maton Helsingin Sanomien alta Maakuntalehtien julkaistessa laajan haastattelun Sunnuntaisuomalainen-sivuillaan. Irak-vuodolle pantiin piste ja Helsingin Sanomien näykkiminen loppunee! Muuten lehti ei ole julkaissut asiasta yhtään mitään!
17.08.2004.

¤ Opintotuen korotukset! Kootut selitykset. Viimeiset korahdukset ja Iltalehden lukijan tuomio! Tanja Karpela Show III.  Kaarina Dromberg & Suvi Lindén: Kyse ei ole kilpalaulannasta, ministeri Karpela. 
Lukijan palsta. Kulttuuriministerien nokittelu vaietkoon.

 
Kaavio: Opintotuen kehitys 1994-2002. Reaaliansiot nousseet 20 prosenttia, opintoraha ja asumislisä yhdessä laskeneet 12 prosenttia. Kaavio.
¤ Lipponen ja Vanhanen  - oligarkia oligarkian sisällä. Arja Alho. 
Keskusta tyytyy Vanhasen kielteiseen kansanäänestyskantaan.
Lipponen ei kannata kansanäänestystä EU:n perustuslaista.
19.08.2004.

¤ Tänään torstaina Bisquit 60. "Olen siinä kierteessä, jossa tuntuu, että olen kirjoittanut kaikista asioista jo. Maailma on paljon sekavampi kuin 1970-luvulla, jolloin Kekkonen ja Neuvostoliitto hallitsivat. Ehkä melun pitäisi kasvaa vielä suuremmaksi, jotta lakoninen teksti taas huomattaisiin." Seppo Ahti, 60.
¤ Pääkirjoitus: Pääministeri Matti Vanhanen.  "... perussopimus tai perustuslaki, miksi sitä halutaankin kutsua..."
¤ Historia. Kungens hemliga krigsplan sprack. 1854. "Kanonerna dundrade vid Bomarsunds fästning på Åland denna dag för 150 år sedan." Herman Lindqvist. 
¤ Jyväskylä. Pekka Kettunen teki likaisen työn -  Markku Andersson nauttii hedelmistä!
¤ Kenen valta? Leif Salmén . Iltalehti keskiviikko 18.08.2004 .
¤ Ilta-Sanomat  18.08.2004. Lukijat. EU- kansanäänestys vai ei? Antti Pesonen . Ilta-Sanomat  18.08.2004. Lukijat. Kansanäänestystä ei tarvita. Tapani Luoma. Iltalehti 18.08.2004. Lukijan palsta. Poliitikot pelkäävät kansanäänestystä? Nimimerkki Kapinako avuksi Iltalehti  18.08.2004. Lukijan palsta. Pääministeri tekee virheen. Antti Pesonen.  
24.08.2004.

¤ Sjukampens avgörande. Trycket på Carolina Klüft är stort. Men det bryr hon sig inte om.
- Det är roligt om folk sitter hemma och håller tummarna, säger hon. 
Dags för sjukampens andra dag. Sjukampens avgörande.
 
¤ Draaman taju. Mietteitä eräästä Ylen tv-lähetyksestä Ateenan olympialaisista.
¤ Pääministeri vastaa tähän kirjoitukseen: EU-kansanäänestys vai ei? Antti Pesonen . Ilta-Sanomat perjantaina 20.08.2004. Lukijat.
¤ Mitä siitä tulee kun toinen puhuu perustuslaista ja toinen perussopimuksesta?
¤ Tuesday August 24 2004 Guardian Unlimited
 Abu Ghraib reports to blame senior leaders
26.08.2004.

¤ Lasse Virénin valmentaja Rolf Haikkola paljasti kirjassaan kuinka silloinen SUL:n puheenjohtaja Tapani Ilkka söi sanansa... Eräs doping-sotku ja sen pimitys.
¤ Viikon kuvakertomus (11.11.1999). Reilu peli.  "Sinulle, joka luulet näkeväsi vain tämän yhden vangitun hetken. Näinhän ei ole. Sinäkin peilaat kuvaa omaa kokemusmaailmaasi vastaan. Näet tämän hetken, kuitenkin koet paljon enemmän. Jos vain haluat antautua katsomaan avoimesti ja uteliaasti." 
¤ Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi: Kansanäänestyksestä olisi myös etua.
¤ "Epärehellistä vähättelyä"
EU:n entinen oikeusasiamies Jacob Söderman ... vaatimuksen EU:n perustuslakikansanäänestyksestä.

¤ 10 asiaa, joista et pääse äänestämään.
¤ Pääkirjoitus:  Pääministeri Matti Vanhanen ja hallituksen ydinryhmä eikä Helsingin Sanomat ...
¤ Antero Kekkonen Show. 
¤ Anne Brunila Show II.  Millä eväillä työtä työttömille? Väärä ja oikaisematon tieto leviää kuin rutto. Esimerkkinä suur-jyväskylän lehden päätoimittaja Tapani Markkanen jatkaa pääkirjoituksessaan Anne Brunilan valheiden levittämistä.
¤ Lotraus. Tutkija vaatii viinaveron nostoa heti. Peruspalveluministeri Hyssälä seuraisi tilannetta pidempään.
27.08.2004.

¤ Pääministerin vastaus ei tyydytä. Ilta-Sanomat. Lukijat.  Palaute. Antti Pesonen.  ... Nyt perustetaan uusi Euroopan Unioni, josta tulee oikeushenkilö, joka solmii jäsenmaitaan sitovia kansainvälisiä sopimuksia, ja jonka perustuslaissa, eikä siis enää pääministerin mainitsemassa yhteisön tuomioistuimen oikeuskäytännössä, määrätään, että Unionin perustuslaki ja muu lainsäädäntö ovat jäsenmaiden lainsäädännön yläpuolella. ...
EU:n perustuslain hyväksymisessä on kysymys vallan siirtämisestä unionille. Tämä tosiasia on kansanäänestyskeskustelussa jäänyt liian vähälle huomiolle. ...
¤ EU:n perustuslaki luovuttaisi vallan vastoin Suomen lakia. Helsingin Sanomat. Vieraskynä. Torstaina 5. elokuuta 2004. Terhi Kiiskinen.  
"
... Suomen perustuslain periaate, jonka mukaan valtiovalta kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta, on maailmanhistorian hienoimpia keksintöjä. Siitä ei tule luopua millään perusteella.
EU:n pitkä ja monimutkainen perustuslakiluonnos estää näkemästä metsää puilta; Suomessa ollaan päättämässä maan perustuslain tärkeimpien periaatteiden kumoamisesta ikään kuin huomaamatta. Kysymys on niin suurista perustuslaillisista kysymyksistä, ettei niitä yksinkertaisesti voi ratkaista kansanäänestyksellä sen enempää kuin eduskunnankaan yksinkertaisella päätöksellä. "
Terhi Kiiskinen.
31.08.2004.

¤ Anne Brunila Show III. 
Jyväskylän työvoimatoimisto oikaisee suur-jyväskylän lehden päätoimittajan Tapani Markkasen levittämää Helsingin Sanomissa julkaistua ylijohtaja Anne Brunilan väärää tietoa työvoimakoulutuksen ja työttömyysturvan suhteista.
Pääkirjoituksessa viitattiin virheellisiin tietoihin. Hyvä päätoimittaja Tapani Markkanen, viittasitte pääkirjoituksessanne 18.8.2004 Anne Brunilan Helsingin Sanomissa (9.8) esittämiin ajatuksiin työvoimakoulutuksen ja työttömyysturvan välisestä yhteydestä. Työministeriö julkaisi jo samana päivänä tiedotusvälineille tiedotteen asiasta. ... Ystävällisin terveisin Tiina Kairistola. Tiedottaja. Jyväskylän työvoimatoimisto.
¤ Tiedotusvälineille 
Kansliapäällikkö Markku Wallin: Virheitä Brunilan haastattelussa.
 
"Helsingin Sanomissa ilmestyi tänään maanantaina 9.8 ylijohtaja Anne Brunilan haastattelu, jota on laajasti referoitu. Haastattelun ja sen referointien pääpaino sisältää virheitä ja väärinymmärryksiä, jotka työministeriön kansliapäällikkö Markku Wallin haluaa korjata sen välttämiseksi, että ne jäisivät elämään syksyntulopoliittisten neuvottelujen aiheita julkisuudessa käsiteltäessä. Haastattelu antaa ymmärtää, että Suomessa työttömyysturvaoikeuden voisi uudistaa työvoimakoulutuksella. Näinhän ei ole - työttömän työvoimapoliittinen koulutus ei kerrytä oikeutta työttömyysturvaan..."
02.09.2004.

¤ Kim Il Lauri. Kolme masentavaa nuoleskelijaa kävi pyytämässä SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalaista jatkamaan puheenjohtajakauttaan. Tähän lähetystöön suostuivat Tuire Santamäki-Vuori, Ann Selin ja Erkki Vuorenmaa. Anuksen retkikunta.
¤ Lue myös! "Köyhyysloukussa viruville työttömille heitetään 14 sentin korotus työttömyyspäivärahaan. Ymmärtääkö hallitus, että tällainen loukkaa työttömien ihmisarvoa?" Leif Salmén: Eilinen palaa. 
¤ Antti-Pekka Pietilä. Ilta-Sanomat. Silmät kiiluen päätoimittaja ilmoitti, että kyseinen henkilö ...  Lyö lyötyä! 
¤ Sari Multala. "Suoranainen limbo oli kun viidenneksi purjehduskisoissa sijoittunut ..." Lyö lyötyjä! 
¤ Advokaten: Våra mästare är rena. 
¤ Olli Kivinen. Helsingin Sanomat. "Koko perussopimuksen tiimoilla vallitsee suuri epäselvyys lähivuosien aikana." Selkeä EU-linja.
¤ Rai Suihkonen. Keskisuomalainen. "Miksi lukijoita ja radion kuuntelijoita piinataan näillä mitään sanomattomilla gallupeilla kuukaudesta toiseen?" Totaalisen joutavaa pelleilyä. 
¤ Mauri Pekkarinen. "Ei sille kelpaa mikään!" 
¤ Ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen. "Uutta aaltoa kunnallisvaaleihin." Pihlajanmarjoja. 
¤ Hannu Syrjänen. SanomaWSOY:n toimitusjohtaja. Lisää mainoksia! 
04.09.2004.

¤ Kaleva.Plus.Ulkomaat. Perjantai 3.9.2004 Beslanin koulukaappaus päättyi verisesti
¤ Saturday September 04 2004 Guardian Unlimited Bloodbath: up to 200 die as siege ends in mayhem
¤ AFTONBLADET LÖRDAG 4 SEPTEMBER 2004
DÖDENS SAL
Ryssland: Minst 250 barn och vuxna dog i massakern Minst hälften hittades i den sprängda gymnastiksalen.
Barnen berättar om terroristernas våld Så överlevde de skräckdygnen.
"De sköt mot våra ryggar"
Här lynchas terroristen av folket Minst 27 gisslantagare har dödats - ökänd krigsherre pekas ut som hjärnan bakom massakern.
"Armén tappade kontrollen"
Wolfgang Hansson, analys: Stor risk för fler blodbad.
Hur kan de döda barn? Johanne Hildebrandt: Det här är omöjligt att förlåta.
Terroristexpert: Skolbarn kan bli offer igen
Barnpsykolog: De räddade är skadade för livet
webb-tv Blodigt slut på skoldramat
webb-tv Förtvivlan i Beslan
bildextra från upplösningen på gisslandramat
AFTONBLADET LÖRDAG 4 SEPTEMBER 2004
DÖDENS SAL
¤ "Kuva" Dödens sal. Suurenna!
09.09.2004.

¤ Tappaminen jatkuu. Kuva: Pertti Manninen. 
¤ Turkki. Ahtisaari asialla: Kurdit myytävänä. "Turkin EU-jäsenyyden edut painavampia kuin haasteet". Täysin kritiikitön ja epämääräistä toimikuntaa esittelemätön kirjoitus Helsingin Sanomissa maanantaina 06.09.2004. Kirjoitus julkaistiin pääkirjoitussivun yläosassa vieraskynä-varauksella. Kirjoittajista kerrottiin seuraavasti: "[Martti] Ahtisaari toimii puheenjohtajana ja [Albnert] Rohan esittelijänä Turkin mahdollisen EU-jäsenyyden tuomia haasteita ja mahdollisuuksia tutkivassa itsenäisessä toimikunnassa." Artikkelista ei kurdi-sanaa löytynyt! Ahtisaari asialla: Kurdit myytävänä. 
¤ Turkiet. "Under Anna Lindhs ledning drev regeringen en konsekvent linje angående Turkiet" Emine Onatli: Söndagsrösten. 
¤ Janne Virkkunen tänään. Helsingin Sanomat sunnuntaina 5. syyskuuta 2004. Kolumni. "Päivämäärä on myös sarana.
¤ Kun tämä sivu valmistui, ajattelin kirjoittaa pääkirjoituksen ...
Mihin väliin pistäisin iloa ja toivoa ... Ja kuinka pahaa se olisi kaiken kuoleman ja tappamisen keskellä ... Tännehän se tuli, kaikesta huolimatta. Aluksi etsin tätä kuvaa...
11.09.2004.

¤ 11.9.2001 Max Suurenna kuva!

11.9.2001 nettisanomat

KUOLEMA NYKISSÄ 11.09.01. Henkilökohtaisia tunnelmia ja lehdistä luettua suruaamuna.
13.09.01.
Janne Virkkunen, Helsingin Sanomien päätoimittaja. 13.09.01. 

14.09.2004.

¤ "Toinen 11.9." Isonna kuva!
¤ 11.09.1973. Salvador Allende viimeisen kerran syyskuun 11. päivänä 1973 Santiago de Chilessä.
Mustavalkoisesta lehtikuvasta tulkinnut Pertti Manninen.
¤ Guardian Unlimited, Thursday September 11 2003 The other 9/11

16.09.2004.

¤ Tänään torstaina 16. syyskuuta 2004 tulee kuluneeksi 100 vuotta runoilija Arvo Turtiaisen syntymästä. Kuulin tästä radiosta aivan sattumalta, ehkä Ilpo Tiihosta haastateltiin. Pertti Manninen.
¤
"Kaipuun sininen hetki" 
¤
Pääkirjoitus: Presidentti Martti Ahtisaari - tupakan vaarattomuutta todistavien asiantuntijoiden seuraaja. Raha kelpaa! Helsingin Sanomien kritiikittömyys hämmästyttää!
¤ "Suomalaiset taistelivat niin kuin toiset miehet kuusikymmentä vuotta sitten huolehtiessaan siitä, että itäraja ei tule Raumalle." Studioisäntä Matti Eve Nelosen World Cup-selostuksessa Suomen hävittyä.
¤
Tunnelma sunnuntaina 12.09.2004 klo 07.10 .
21.09.2004.

¤ Gallup-kieltoa esitetään, mutta  ongelma ei ole galluppien julkaisemisessa vaan niiden kelvottomassa ja ala-arvoisessa julkaisemisessa ja tulosten vääristelemisessä! Kaikki mitat alittava julkaiseminen taitaa nyt loppua! Media vähättelee vieläkin omaa ammattitaidottomuuttaan ja tarkoituksenmukaisuuttaan! 
¤ Kuinka neljä lehteä muisti Arvo Turtiaista, kun hänen syntymästään oli kulunut 100 vuotta torstaina 16. syyskuuta 2004.
¤ Arvo Turtiainen ja isäni vuonna 2004.
¤ Postia: TAMPEREEN KAUPUNGIN LIIKENNELAITOS KIELSI WWW.EROAKIRKOSTA.FI MAINOKSET. "Tehty päätös on hyvin monen lain vastainen."
23.09.2004.

"Salaliittoteoria". Täällä päätettiin EU:n perustuslaki-nimen muuttamisesta sopimus-nimeksi! 
Vielä joulukuussa 2003 Helsingin Sanomissa luki perustuslaki:


Tässä kuvassa Helsingin Sanomat pilkottaa vaatimattomasti  Kiasman ja postitalon välissä. Kuuliaiset puoluejohtajat pitävät normaalisti majaansa Marskin vasemmalla puolella olevassa eduskuntatalossa (ei kuvassa). Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

25.09.2004.

¤ Täällä päätettiin EU:n perustuslaki-nimen muuttamisesta sopimus-nimeksi!  Vielä joulukuussa 2003 Helsingin Sanomissa luki perustuslaki: "Neuvottelut EU:n perustuslaista kariutuivat suurten maiden kiistaan" ja "EU:n perustuslaki kaatui jäsenmaiden valtakiistaan".  Jutun lopussa nykyajan linkkejä!
¤ Presidentti Tarja Halonen selkiytti: Irakin sota oli laiton. "Oma käsitykseni on kuitenkin se, etteivät kansainvälisen lain määräykset täyttyneet". Puhe YK:n yleiskokouksessa tiistaina 21.09.2004.
¤ Irak. Päivittäin tapetaan siviilejä,  naisia ja lapsia. Presidentti George W. Bush puolusti sotaansa YK:n yleiskokouksessa: "Me seisomme Irakin ja Afganistanin kansojen rinnalla, kunnes heidän toiveensa vapaudesta ovat täyttyneet". Muuten: Irakin hallinnon pystytys jatkuu.  Ensimmäisessä vyöryssä: Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä,  irakbodycount.net tarkentuneet yli kymmeneksi tuhanneksi. Kaadot liittoutumasta virallisestikin jo yli tuhat. Väliaikaishallinnon pystyttämisen jälkeen on satoja taistelijoita ja siviilejä on kuollut. Tappaminen jatkuu.
¤ Poliisi on saanut selville Sonera-kirjan kirjoittajan?
¤ Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus.
Iltalehti. Pitkään olen joutunut seuraamaan sitä rahanrepimistä, jota ihmisten hätä näille besserwissereille tuottaa ... Millä oikeudella te jaatte ohjeita suunnattoman hädissään olevalle äidille? Niin, vahvemman oikeudella ja kassakilinän oikeudella! ...
... sattui kauhea tragedia, jonka seurauksena kokonainen perhe menehtyi taloushuolien tähden. Kassakoneet kilisivät päivästä päivään ja teillä oli otsaa julkaista seuraavina päivinä autenttiset kopiot vainajien ulosottopapereista. ... Viisikymmentä vuotta sitten tapahtuneen surman käsittelyä jatkettiin viikko ja kuukausitolkulla ja pian kai taas uudestaan. Tarkoin kuvattiin hautojen aukaisu...
Ilta-Sanomat. Lähes kaikki edellä sanottu sopii myös teille. Suomen rikkain mies ministeri Aatos Erkko suojelee toimintaanne ja saa siitä provikat.
28.09.2004.

¤ Kansanedustaja Rosa Meriläinen Ilta-Sanomien riepotuksissa. Uutisvuoto ja käräjäoikeus. Rosa Meriläisen sairausloma: TAKSILLA EDUSKUNNAN LASKUUN YLI 20 KERTAA. 
Gallup-kieltoa esitetään. Tiistaina 21.09.2004: Helsingin Sanomat. Ajatus mielipidekyselyjen rajoittamisesta vaalien alla ei saa vastakaikua ja 2. pääkirjoitus. Kannatusmittaukset kuuluvat vaaleihin. Ilta-Sanomat. Pääkirjoitus. Gallupdemokratia ja vaalirauha. Iltalehti. Pääkirjoitus. Gallupeja turha pimittää. Ongelma ei ole galluppien julkaisemisessa vaan niiden kelvottomassa ja ala-arvoisessa julkaisemisessa ja tulosten vääristelemisessä!  
¤ Sunnuntaina 26.09.2004: Helsingin Sanomat. Keskusta edelleen niukasti Sdp:tä suositumpi ja HS-Gallup.  Keskustan kannatus ja Sdp:n suosio on pysynyt yli 24 prosentissa. Meno  senkun jatkuu Helsingin Sanomissa! Maanantaina 27.09.2004: Iltalehti. Pääkirjoitus. Puoluekannatus ennallaan
¤ Gallup-humpuuki 1999-2004.Tässä vihdoinkin aikaisemmin luvattu kirjoitus ja analyysi ja linkit.
¤ Lue myös! "Laatutyö turvaa lehtien aseman". HS 11.12.2003.
¤ Työllisyys määräytyy kysynnän, ei tarjonnan perusteella. "... jotain perverssiä on siinä kun työryhmä antaa suuren painon toimenpiteille, joiden tarkoituksena on lisätä työnhakijain aktiivisuutta työpaikan etsimisessä ja työhön hakeutumisessa. Ensisijainen ongelma ei ole työhalukkuudessa työntekoon vaan siinä, että työpaikkoja ei ole tarpeeksi." Helsingin Sanomat lauantaina 12.04.2003. Mielipide. Unto Luukko. 
¤ Laitinen ylistää Lehtistä!  Urho Kekkosen hovi. Kolumni. Aarno Laitinen.
¤ Ylioppilas Backman Ylen johtoon! 
¤ Pääkirjoitus. Isot pojat seuranäyttämöllä. Kansa on aika tyhmää! Pertti Manninen.

¤ Jag vill få ro att sörja. De här dagarna åker Anita ut på landet - ensam.
¤ Françoise Sagan, femme de cinéma, de théâtre, de télévision, de ballets 
30.09.2004.

¤ Rösta och försvinn - Äänestä ja katoa. Arundhati Roy. Aftonbladet. Tiistaina 21.  syyskuuta 2004.
Hur kan terrorn stoppas - Kuinka terrorismi voidaan pysäyttää. Arundhati Roy.  Aftonbladet. Keskiviikkona 22. syyskuuta 2004. ¤ Äänestä ja katoa. Kuva: Pertti Manninen. Isonna! 
¤ Kilpailukyky, idiootti! Leif Salmén. 
"
Suomalaisten ostovoima on eteläeurooppalaista tasoa, mikä johtuu surkeista palkoista, korkeista veroista ja korkeista hinnoista. Huonoja palkkoja perustellaan maamme kilpailukyvyllä, joka onkin maailman huippua. Se tarkoittaa sitä, että vientiteollisuus ja sen omistajat tienaavat hyvin. Se tarkoittaa suuria voittoja. Tämä on sekä nykyisen poliittisen järjestelmän että talouspolitiikan päätavoite ja sitä toteutetaan tiukan korporatiivisessa järjestyksessä hyvien veljien johdolla. Kilpailukyky on väline, josta on tullut itseisarvo, joka ohittaa kaikki muut arvot: vanhustenhoito, lasten pahoinvointi, leikkausjonot, koulutuksen ja asumisen kriisit - kaikki muuttuu tomuksi kilpailukyvyn rinnalla.
Matalia palkkoja perustellaan työllisyydellä, mutta Suomen työllisyysaste on ennätyskasvunkin jälkeen kaukana Pohjoismaiden tasosta. Kokonaistyöttömyys sen sijaan pysyy lamatasolla, noin 16 prosentissa, mistä PT:n äskettäinen tutkimus puhuu selvää kieltä.
Tilanteen kurjuutta ei edes kielletä, siitä vaietaan. Tilalle tarjotaan itsenäisyyspäivän tapaisia älyvapaita höpinöitä suomalaisesta idyllistä. Vain idiootit uskovat.
Lasten ja nuorten pahoinvointia taivastellaan. Suomalainen hyvinvointi 2002 -niminen julkaisu kertoo, että maassamme on 122 000 köyhää lasta. Lapsiperheiden köyhyys on yli kaksinkertaistunut vuodesta 1990. Köyhyysraja on vedetty 1 750 euroon, jolla kaksilapsisen perheen pitäisi elää täyttä elämää. Ei onnistu.
Miten on mahdollista, että lapsiperheiden köyhyyden on sallittu kasvaa näin dramaattisesti juuri ennätyksellisen talouskasvun aikana? Vastaus on selvä: kilpailukyky vaatii sitä. Kun muuta puhutaan, se on valetta, johon vain idiootit uskovat." Kilpailukyky, idiootti! Leif Salmén. Iltalehti keskiviikkona 29.09.2004.
¤ Oikaisu!  Ylioppilas Backman luopuu tavoittelemasta Ylen johtajuutta! 
05.10.2004.

¤ Backman putosi kyydistä. Lipponen kiukuttelee. Vanhanen tekee politiikkaa. Salaliittoa A ei ollut.  Salaliittoa B ei ollut. Ei ehkä C:täkään. "Wessberg jatkaa ja sehän se vasta kallista onkin." Viimeisen kerran Backman. 
¤ populärmusik från VITTULA. Om musikplinkande och andra mer eller mindre manliga aktiviteteter. "...det finns scener som är så roliga i den här filmen att man nästan ramlar av stolen och ner pä golvet."  populärmusik från VITTULA.
¤ Backman syyttää mediaa Ylen vahingoittamisesta. 
Iltalehti perjantaina 01.09.2004. Lehtola. Minna O. Yleisradion johtoon. Keskisuomalainen. Artikkelit. Pääkirjoitus. Backman löysi lopulta hyvän tien. Perjantaina 01.10.2004. Keskisuomalainen. Artikkelit. Päätoimittaja Erkki Laatikainen. Yleisradion vallan koomiset valtiaat. Lauantaina 02.10.2004. Iltalehti. Viikonvaihde. Kolumni. Laitinen. Ylen halpaa populismia. Lauantaina 02.10.2004. Keskisuomalainen. Sunnuntaisuomalainen. Sunnuntaina 03.10.2004. Erja Yläjärvi. Peluri vai uhri?
Viimeisen kerran Backman. 
Lisäys!  Maria Kaisa Aula, Mirja Ryynänen, Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet (kesk.):  Halusimme Ylen johtajavalintojen ykköskriteeriksi ammatilliset näytöt. Iltalehti. Lukijan palsta. + Ilta-Sanomat. Lukijat. Tänään tiistaina 05.10.2004. Huom! Täsmälleen sama teksti kummassakin!
Vuosi 2004. Ensimmäinen kvartaali. Vuosi 2004. Toinen kvartaali. Vuosi 2004. Kolmas kvartaali. Vuosi 2004. Neljäs kvartaali.
tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin.
 
25.03.2004.
Suomen Sosialidemokraatti tiistaina 12. elokuuta 1969. TUK:n vesipedot pelasivat tasan.

Kuvateksti: Saksalaispelaaja Boesen käsi puhuu ja TUK:n viimeinen lukko Pertti Manninen on voimaton.

"Viiskytluvun alussa nassikkana saimme tilaisuuden käydä seuran vuorolla uimassa Helsingin ainoassa yleisessä uimahallissa Yrjönkadulla. Joku kai harjoitteli tosissaan ja sitten pihan lapset kuulivat, että pikkupennosilla pääsee uimaan ainakin kerran viikossa. Asuimme Kalliossa IV-linja 26:ssa ja siinä lähellä. Rahaa ei kovin paljon herunut työläiskodin kakruille. Joku sai rahat raitsikkalippuun, useimmat eivät. Me muut saimme hien pintaan juostessamme kilpaa raitsikan kanssa. Perille pääsimme käytännöllisesti aina yhtaikaa. Sen minkä vauhdissa hävisimme saimme kiinni raitsikan seisoessa pysäkillä. ..." Kuinka jouduin maalin suulle. Hajanaisia muisteloita. Pertti Manninen.
 
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Kesän hyvä teko: opeta lapsi uimaan! 
 
 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.

 
 

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteydenotto: [email protected]. Copyright nettisanomat.com 2004/304. Sivut valmisti Pertti Manninen 06.01.2005,  ensimmäinen versio 05.01.2005. 18.21, linkit 07.01.2005 12:06 ). Vanhempi toimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 
nettisanomat - 2005/01/06 -kolmassivu - 
Vuosi 2004. Linkit. Kolmas kvartaali. Linkit etusivuille ja joihinkin juttuihin. - Sunnuntaina 26. joulukuuta 2004, tapaninpäivänä, kello 08.55 Suomen aikaa avasin television...  - avoin - ainakin joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat.

 
 


Nettisanomat-sivuston kopiona nettiin maanantaina 2013-01-14.
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Tiistai 08.03.2016.)