JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2005/01/06/etusivu1012.htmNettisanomat  06.01.2005
edellinen numero 

nettisanomat.fi  - loppiaisena, torstaina 06.01.2005  - neljässivu - linkit - neljäs kvartaali 2004 - nro 304 

seuraava numero
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Torstaisin ja  tiistaisin extra!

Sunnuntaina 26. joulukuuta 2004, tapaninpäivänä, kello 08.55 Suomen aikaa avasin television, joka oli jäänyt edellisenä iltana Ruotsin kanavalle. Ruudussa oli tekstiuutisia, joista kävi ilmi, että valtava hyökyaalto on iskenyt Intian valtameren rannikoille. Käänsin ohjelman BBC.News-kanavalle ja siellä oli jo kuvia ja selostusta tapahtuneesta. Suomessa asuva tyttäreni soitti muutamaa minuuttia myöhemmin ja kertoi, että poikani on soittanut hänelle Thaimaasta. Poikani ja hänen vaimonsa voivat hyvin, he ovat olleet tapahtuman aikaa sisämaassa. Lisäksi tyttäreni kertoi, että puhelusta kävi ilmi rannoilla olevan paljon ruumiita pitkin ja poikin. Samassa BBC News lähettää  kuvia Phuketista ja lopetamme puhelun ja ryhdymme katsomaan tahoillamme suoraa raporttia paikasta, jossa siis poikani majailee. Pertti Manninen. Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva: Pertti Manninen. Sarja.
 
 
nettisanomat 
1999 alkae
n

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

Vuosi 2004. Kolmas kvartaali. Linkit etusivuille ja joihinkin juttuihin. 
tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin.
Vuosi 2004. Ensimmäinen kvartaali. Vuosi 2004. Toinen kvartaali. Vuosi 2004. Kolmas kvartaali. Vuosi 2004. Neljäs kvartaali.
25.09.2004.

¤ Täällä päätettiin EU:n perustuslaki-nimen muuttamisesta sopimus-nimeksi!  Vielä joulukuussa 2003 Helsingin Sanomissa luki perustuslaki: "Neuvottelut EU:n perustuslaista kariutuivat suurten maiden kiistaan" ja "EU:n perustuslaki kaatui jäsenmaiden valtakiistaan".  Jutun lopussa nykyajan linkkejä!
¤ Presidentti Tarja Halonen selkiytti: Irakin sota oli laiton. "Oma käsitykseni on kuitenkin se, etteivät kansainvälisen lain määräykset täyttyneet". Puhe YK:n yleiskokouksessa tiistaina 21.09.2004.
¤ Irak. Päivittäin tapetaan siviilejä,  naisia ja lapsia. Presidentti George W. Bush puolusti sotaansa YK:n yleiskokouksessa: "Me seisomme Irakin ja Afganistanin kansojen rinnalla, kunnes heidän toiveensa vapaudesta ovat täyttyneet". Muuten: Irakin hallinnon pystytys jatkuu.  Ensimmäisessä vyöryssä: Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä,  irakbodycount.net tarkentuneet yli kymmeneksi tuhanneksi. Kaadot liittoutumasta virallisestikin jo yli tuhat. Väliaikaishallinnon pystyttämisen jälkeen on satoja taistelijoita ja siviilejä on kuollut. Tappaminen jatkuu.
¤ Poliisi on saanut selville Sonera-kirjan kirjoittajan?
¤ Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus.
Iltalehti. Pitkään olen joutunut seuraamaan sitä rahanrepimistä, jota ihmisten hätä näille besserwissereille tuottaa ... Millä oikeudella te jaatte ohjeita suunnattoman hädissään olevalle äidille? Niin, vahvemman oikeudella ja kassakilinän oikeudella! ...
... sattui kauhea tragedia, jonka seurauksena kokonainen perhe menehtyi taloushuolien tähden. Kassakoneet kilisivät päivästä päivään ja teillä oli otsaa julkaista seuraavina päivinä autenttiset kopiot vainajien ulosottopapereista. ... Viisikymmentä vuotta sitten tapahtuneen surman käsittelyä jatkettiin viikko ja kuukausitolkulla ja pian kai taas uudestaan. Tarkoin kuvattiin hautojen aukaisu...
Ilta-Sanomat. Lähes kaikki edellä sanottu sopii myös teille. Suomen rikkain mies ministeri Aatos Erkko suojelee toimintaanne ja saa siitä provikat.
28.09.2004.

¤ Kansanedustaja Rosa Meriläinen Ilta-Sanomien riepotuksissa. Uutisvuoto ja käräjäoikeus. Rosa Meriläisen sairausloma: TAKSILLA EDUSKUNNAN LASKUUN YLI 20 KERTAA. 
Gallup-kieltoa esitetään. Tiistaina 21.09.2004: Helsingin Sanomat. Ajatus mielipidekyselyjen rajoittamisesta vaalien alla ei saa vastakaikua ja 2. pääkirjoitus. Kannatusmittaukset kuuluvat vaaleihin. Ilta-Sanomat. Pääkirjoitus. Gallupdemokratia ja vaalirauha. Iltalehti. Pääkirjoitus. Gallupeja turha pimittää. Ongelma ei ole galluppien julkaisemisessa vaan niiden kelvottomassa ja ala-arvoisessa julkaisemisessa ja tulosten vääristelemisessä!  
¤ Sunnuntaina 26.09.2004: Helsingin Sanomat. Keskusta edelleen niukasti Sdp:tä suositumpi ja HS-Gallup.  Keskustan kannatus ja Sdp:n suosio on pysynyt yli 24 prosentissa. Meno  senkun jatkuu Helsingin Sanomissa! Maanantaina 27.09.2004: Iltalehti. Pääkirjoitus. Puoluekannatus ennallaan
¤ Gallup-humpuuki 1999-2004.Tässä vihdoinkin aikaisemmin luvattu kirjoitus ja analyysi ja linkit.
¤ Lue myös! "Laatutyö turvaa lehtien aseman". HS 11.12.2003.
¤ Työllisyys määräytyy kysynnän, ei tarjonnan perusteella. "... jotain perverssiä on siinä kun työryhmä antaa suuren painon toimenpiteille, joiden tarkoituksena on lisätä työnhakijain aktiivisuutta työpaikan etsimisessä ja työhön hakeutumisessa. Ensisijainen ongelma ei ole työhalukkuudessa työntekoon vaan siinä, että työpaikkoja ei ole tarpeeksi." Helsingin Sanomat lauantaina 12.04.2003. Mielipide. Unto Luukko. 
¤ Laitinen ylistää Lehtistä!  Urho Kekkosen hovi. Kolumni. Aarno Laitinen.
¤ Ylioppilas Backman Ylen johtoon! 
¤ Pääkirjoitus. Isot pojat seuranäyttämöllä. Kansa on aika tyhmää! Pertti Manninen.

¤ Jag vill få ro att sörja. De här dagarna åker Anita ut på landet - ensam.
¤ Françoise Sagan, femme de cinéma, de théâtre, de télévision, de ballets 
30.09.2004.

¤ Rösta och försvinn - Äänestä ja katoa. Arundhati Roy. Aftonbladet. Tiistaina 21.  syyskuuta 2004.
Hur kan terrorn stoppas - Kuinka terrorismi voidaan pysäyttää. Arundhati Roy.  Aftonbladet. Keskiviikkona 22. syyskuuta 2004. ¤ Äänestä ja katoa. Kuva: Pertti Manninen. Isonna! 
¤ Kilpailukyky, idiootti! Leif Salmén. 
"
Suomalaisten ostovoima on eteläeurooppalaista tasoa, mikä johtuu surkeista palkoista, korkeista veroista ja korkeista hinnoista. Huonoja palkkoja perustellaan maamme kilpailukyvyllä, joka onkin maailman huippua. Se tarkoittaa sitä, että vientiteollisuus ja sen omistajat tienaavat hyvin. Se tarkoittaa suuria voittoja. Tämä on sekä nykyisen poliittisen järjestelmän että talouspolitiikan päätavoite ja sitä toteutetaan tiukan korporatiivisessa järjestyksessä hyvien veljien johdolla. Kilpailukyky on väline, josta on tullut itseisarvo, joka ohittaa kaikki muut arvot: vanhustenhoito, lasten pahoinvointi, leikkausjonot, koulutuksen ja asumisen kriisit - kaikki muuttuu tomuksi kilpailukyvyn rinnalla.
Matalia palkkoja perustellaan työllisyydellä, mutta Suomen työllisyysaste on ennätyskasvunkin jälkeen kaukana Pohjoismaiden tasosta. Kokonaistyöttömyys sen sijaan pysyy lamatasolla, noin 16 prosentissa, mistä PT:n äskettäinen tutkimus puhuu selvää kieltä.
Tilanteen kurjuutta ei edes kielletä, siitä vaietaan. Tilalle tarjotaan itsenäisyyspäivän tapaisia älyvapaita höpinöitä suomalaisesta idyllistä. Vain idiootit uskovat.
Lasten ja nuorten pahoinvointia taivastellaan. Suomalainen hyvinvointi 2002 -niminen julkaisu kertoo, että maassamme on 122 000 köyhää lasta. Lapsiperheiden köyhyys on yli kaksinkertaistunut vuodesta 1990. Köyhyysraja on vedetty 1 750 euroon, jolla kaksilapsisen perheen pitäisi elää täyttä elämää. Ei onnistu.
Miten on mahdollista, että lapsiperheiden köyhyyden on sallittu kasvaa näin dramaattisesti juuri ennätyksellisen talouskasvun aikana? Vastaus on selvä: kilpailukyky vaatii sitä. Kun muuta puhutaan, se on valetta, johon vain idiootit uskovat." Kilpailukyky, idiootti! Leif Salmén. Iltalehti keskiviikkona 29.09.2004.
¤ Oikaisu!  Ylioppilas Backman luopuu tavoittelemasta Ylen johtajuutta! 
05.10.2004.

¤ Backman putosi kyydistä. Lipponen kiukuttelee. Vanhanen tekee politiikkaa. Salaliittoa A ei ollut.  Salaliittoa B ei ollut. Ei ehkä C:täkään. "Wessberg jatkaa ja sehän se vasta kallista onkin." Viimeisen kerran Backman. 
¤ populärmusik från VITTULA. Om musikplinkande och andra mer eller mindre manliga aktiviteteter. "...det finns scener som är så roliga i den här filmen att man nästan ramlar av stolen och ner pä golvet."  populärmusik från VITTULA.
¤ Backman syyttää mediaa Ylen vahingoittamisesta.  Iltalehti perjantaina 01.09.2004. Lehtola. Minna O. Yleisradion johtoon. Keskisuomalainen. Artikkelit. Pääkirjoitus. Backman löysi lopulta hyvän tien. Perjantaina 01.10.2004. Keskisuomalainen. Artikkelit. Päätoimittaja Erkki Laatikainen. Yleisradion vallan koomiset valtiaat. Lauantaina 02.10.2004. Iltalehti. Viikonvaihde. Kolumni. Laitinen. Ylen halpaa populismia. Lauantaina 02.10.2004. Keskisuomalainen. Sunnuntaisuomalainen. Sunnuntaina 03.10.2004. Erja Yläjärvi. Peluri vai uhri?
Viimeisen kerran Backman. 
Lisäys!  Maria Kaisa Aula, Mirja Ryynänen, Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet (kesk.):  Halusimme Ylen johtajavalintojen ykköskriteeriksi ammatilliset näytöt. Iltalehti. Lukijan palsta. + Ilta-Sanomat. Lukijat. Tänään tiistaina 05.10.2004. Huom! Täsmälleen sama teksti kummassakin!
07.10.2004.

¤ Pääkirjoitus.Turvallisuutta etsimässä. Pääministeri Matti Vanhanen leikkii vakavilla asioilla.
  Ruotsin pääministeri Göran Persson teki selväksi, että tarvitaan YK:n mandaatti "nopean toiminnan joukkojen" operaatioihin. "FN-mandat såklart".  Aftonbladet tisdag 5 oktober 2004. Pääkirjoitus. Turvallisuutta etsimässä. 
¤ Irak. Päivittäin tapetaan siviilejä,  naisia ja lapsia. Amerikkalaiset asetarkastajat eivät löytäneet joukkotuhoaseita. Johtajien yhteisestä suusta kuitenkin: "Meillä oli hyvä syy uskoa, että Saddam Hussein halusi kehittää joukkotuhoaseita.". Helsingin Sanomat ja sen pääkirjoitustoimittaja Pentti Sadeniemi vähättelevät tapettujen siviileiden lukumäärää: "Irakilaisista uhreista ei pidetä kirjaa, mutta arvioiden mukaan heitä on ainakin hyvin monta tuhatta". 

¤ Irak. Ensimmäisessä vyöryssä: Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä tarkentuneet yli kymmeneksi tuhanneksi. Kaadot liittoutumasta virallisestikin jo yli tuhat. Väliaikaishallinnon pystyttämisen jälkeen on satoja taistelijoita ja siviilejä on kuollut. Tappaminen jatkuu. 
www.iraqbodycount.org "Civilians reported killed by military intervention in Iraq: Min 13086, Max 15149". irakbodycount.net
¤ Irak. "Jokainen irakilainen lapsi, jonka USA on tappanut, oli meidän lapsemme." Arundhati Roy.
"Vart och ett de irakiska barn som dödades av USA var vårt barn.  Var och en av fångarna som torterades i Abu Ghraib var vår kamrat... 
Aftonbladet Onsdag 22 september 2004. Hur kan terrorn stoppas? Arundhati Roy. 
14.10.2004.

¤ Tänään torstaina 14.10.2004 tulee kuluneeksi päivälleen 40 vuotta siitä kun Nobel- komitea ilmoitti myöntävänsä Rauhan palkinnon Martin Luther Kingille.
¤ "I have a Dream". Martin Luther King.
Kuvan unelmoinut Pertti Manninen. Isonna!  
Katso myös!  Nettisanomat 28.08.2003. Huom! Kuva tehty Applen mainoksesta, ei IBM:n! 
¤ 14.03.2002
Martin Luther King's Nobel Prize Acceptance Speech
Martin Luther King - Nobel Lecture
King's Nobel Left Atlanta Ambivalent
Martin Luther King's "I have a dream" speech."
"Aina kun esiin putkahtaa taistelija paremman maailman puolesta, hätkähdän." 14.03.2002.
19.10.2004.

¤
Nobelin rauhanpalkinnon 2004 sai kenialainen Wangari Maathai.
Kuvan unelmoinut Pertti Manninen. Isonna!  
¤ "Tämä on elämäni suurin yllätys. Kun me istutamme uusia puita, istutamme rauhan siemeniä."
Kaleva.plus.ulkomaat Perjantai 8.10.2004
¤ "The environment is very important in the aspects of peace because when we destroy our resources and our resources become scarce, we fight over that. I am working to make sure we don't only protect the environment, but we also improve governance."
Guardian unlimited Friday October 8, 2004

21.10.2004.

¤ Asunnottomien yö oli sunnuntaina   17.10.2004. Monen kohdella olotila jatkuu aina vaan hyvinvointi- ja kilpailukyky- Suomessa! 
Isonna! ASUNTOJA! KYLLÄ. 3. INHIMILLINEN. LUOTETTAVA. AIKAANSAAVA. JUSSI PAJUNEN. HELSINGIN LIBERAALIT. ITSENÄINEN LIBERAALI. Kuva joskus 1980-luvun alusta Helsingin kaduilta. 
¤ Roskaa! Sivistyneessä yhteiskunnassa media  jatkaa mielipidetiedustelujen puoskarointia. 
Sdp kirii kiinni kokoomusta Helsingissä ja Sdp kohti vaalivoittoa Helsingissä. Helsingin Sanomat maanantaina 18.10.2004. Artikkelisarjan 2. tai 22. osa.
Motto: Nopalla ei ole muistia!
¤ Turvallisuutta! Sivistyneessä yhteiskunnassa lapsia revitään poliisivoimin. 
¤ Työtä! Sivistyneessä yhteiskunnassa ihmisillä ei ole työtä ja työssä olevia kiristetään.
¤ Apua! Sivistyneessä yhteiskunnassa suojelupoliisi painostaa yksilöä tukahduttaakseen sananvapauden.
¤ Vastuunpakoilua! Sivistyneessä yhteiskunnassa poliitikot palkitaan kyvyttömyydestä!

¤ YK:n päivä sunnuntaina 24.10.2004. Pääkirjoitus vuosi sitten: 23.10.2003. Saako YK mahdollisuuden?
YK:n päivän aattonakin on taisteltava rauhan puolesta. Hirvittävä tappaminen jatkuu Irakissa. USA on mahdottoman paikan edessä ja sotaintoilijat huutavat YK:ta apuun.
Kauhukuvat toteutuvat, joihin suomalaisetkin sotaintoilijat eivät uskoneet. Helsingin Sanomat oli aluksi USA:n joukkojen mukana katselemassa tätä "seikkailua". Risto E.J. Penttilä syytti Ranskaa, Saksaa ja Venäjää siitä kun ne eivät hyväksyneet YK:ssa hyökkäyksen sallivaa päätöslauselmaa.
YK:lle on annettava mahdollisuus. Se tulee todellisen rauhan haluavilta kansoilta, heidän hallituksiltaan. Ei sellaisilta johtajilta kuin pääministeri Paavo Lipponen, joka jotenkin halusi, että Suomikin voisi osallistua tähän operaatioon koaliition mukana.
Onneksi kansalaisten järki voitti Suomessa ja Lipponen joutui puhemiehen sivuraiteelle painimaan tila-autojensa ja samppanjalaskujensa kanssa.
Vakavasti. YK:n tulee ryhdistäytyä ja pistää sotaintoilijat sivuun. YK:lle on annettava mahdollisuus. Pertti Manninen, nettisanomat.com torstaina 23.10.2003.
28.10.2004.

¤
Kunnallisvaalit 2004. Kuva Helsingistä. Suomalainen todellisuus auringon sokaisemana? Kuva sarjasta Stokkalta Skatalle ja vähän takaisinkin. Pertti Manninen, Helsinki lauantaina 14.08.2004.
¤ EU:n perustuslaki allekirjoitetaan huomenna perjantaina 29.10.2004 Roomassa. Kaikki muut EU:n maat allekirjoittavat perustuslain, vain Suomen pääministeri Matti Vanhanen tuntee allekirjoittavansa jotain muuta: perustuslaillisen sopimuksen! 
Mahtaa harmittaa! 
¤
Perustuslaki - perussopimus - kansanäänestys. Media hämmentyy ja hämmentää: 
¤ Apua! Sivistyneessä yhteiskunnassa suojelupoliisi painostaa yksilöä tukahduttaakseen sananvapauden. Osa 2.
¤ "Hauskaakin täällä Helsingissä on ollut. Olin juuri oopperan ensi-illassa kuuntelemassa suomalaisen naisen säveltämää musiikkia. Kaikki oli tosi hienoa, paitsi sillä rouvalla, joka kesken kestävään rakkauteen uskovan sopraanon laulaessa päästi ilmoille kuuluvan pierun. Muistin, että aatelinen nainen päästää aatelisen pierun. Nurkat natisevat ja joskus ihmisetkin." Jyväskylän entinen kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on saanut Suur-Jyväskylän lehdessä kolumnipalstan. Kirjeitä kaupungista.
¤ Kenen rahoilla Kummola lahjoi Jutilan, jos lahjoi?
02.11.2004

Max ¤ Jakobsson rahoitti urkkimista  ja peruskoulun tyrmäämishankkeita!
Suomalainen todellisuus illan hämärtyessä? Eteläranta. Kuva sarjasta Stokkalta Skattalle ja vähän takaisinkin. Pertti Manninen, Helsinki lauantaina 14.08.2004.

¤ Eilen maanantaina 01.11.2004. TV1 klo 20.00. KOULUSOTAA KULISSEISSA. 
Max Jakobsson: No evan rooli haluttiin salata ennenkaikkea sen takia että ei voitaisiin tehdä tästä poliittista kysymystä silloin vielä 77 oli oli aika vahva vastarinta tätä kohtaan ja ja haluttiin esittää niin että tämä henkilö joka valittiin professoriksi niin oli valittu ei ei poliittisista syistä vaan sen perusteella että hänellä oli tieteelliset ansionsa ja jos olisi sanottu että eva on tämän järjestänyt niin silloin olisi sanottu että siis tää  professori oli poliittinen nappula eikä eikä
Toimittaja: mutta käytännössähän näin oli 
Max Jakobsson: ehh heh he  no juu tällaista se elämä on heh heh he
Eilen maanantaina 01.11.2004. TV1 klo 20.00.
KOULUSOTAA KULISSEISSA.   Juha-Matti Martikainen ja Ari Lehikoinen.
¤ Mitä Osama bin Laden sanoi nauhalla.
MTV3. Seitsemän uutiset. 30.10.2004 klo 19.00.
TV1. Uutiset 30.10.2004 klo 20.30. (Alku puuttuu).
MTV3-uutiset 30.10.2004 klo 22.00. (Alku puuttuu).
30.10.2004 Nelosen uutiset n. 23.00. (alku puuttuu)
"Aamulla hain lehdet ja ajattelin lukea,mitä Osama bin Laden oli sanonut. Hämmästykseni oli suuri kun Helsingin Sanomat ei kertonut juuri mitään Osama bin Ladenin sanomisista. Lehti keskittyi vain nauhan vaikutuksiin USA:n presidentinvaaleihin.
Keskisuomalaisessa oli sentään paljon enemmän." Pertti Manninen.

¤
Miten aforismi syntyy? (Kirjailija Kalle Isokallio ja kirjailija Seppo "Bisquit" Ahti.) MTV3-uutiset 30.10.2004 klo 22.00. ("Loppukevennys". Helsingin Kirjamessuilta isossa hallissa yleisön joukossa.).
Toimittaja Raija Kantomaa: miten voi olla hauska lokakuun synkimpänä ja pimeimpänä päivänä?
B: sehän on ammattitaitokysymys.
I: en mä mä en tiedä seppo meistä on hauska ja mä näytän profiilia
...
jumalaut tästä tuli aforismi
K. joo täst pannaan kirjaan (epäselvä)
B: joh joh joh (epäselvä)

¤ Max Jakobsson rahoitti urkkimista  ja peruskoulun tyrmäämishankkeita. Aatos Erkko vaikeni.
Porvarit urkkivat kouluhallinnossa. - Porvarien salainen säätiö. -  Oikeiston vastaiskua johdettiin Etelärannasta. - 1970-luvun näkymätön Mannerheim-linja. "Säätiö on toiminut kolmekymmentä vuotta, mutta esimerkiksi Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien yhteisestä arkistosta ei löydy yhtään lehtileikettä säätiöstä."Unto Hämäläinen. Valtiotieteen tohtori Jari Leskisen vielä julkaisemattomasta kirjasta Tulevaisuuden turvaksi.
Keskisuomalainen sunnuntaina 31.10.2004.
1970-luvun näkymätön Mannerheim-linja
PORVARIPUOLUSTUS: Eturintamassa puuhasivat EVA ja Sotavahinkoyhdistyksen säätiö. Eeva Nikkilä-Kiipula /STT Ilta-Sanomat. Televisio.  Maanantaina 01.11.2004.
Salainen säätiö nakersi peruskoulua. TV1 klo 20.00.
04.11.2004.

¤ Unelmien sielunmessu. - Requiem for a Dream.
Subtv tänään torstaina 4.11. klo 21.00.

  Isonna! 
"Huumeet vievät sielun" Timo Kuismin.
"Unelmilla ei ole enää siipiä" Mikael Fränti. 
Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat 04.11.2004.
Kuvan unelmoinut Pertti Manninen  elokuvaa esittelevien otsikoiden  innostamana.
Katso myös rajumpi tulkinta!
¤ George W. Bush voitti? Pääkirjoitus.
Neljä vuotta valhetta ja tappamista on aika paljon. Kuluuko seuraavat neljä vuotta valehtelemisen ja tappamisen peittelyssä? Loppuuko valehteleminen ja tappaminen? Ei lopu. Nähtyäni kuinka kylmän viileästi eräässä tv:n esittämässä dokumentissa Texasin kuvernööri hylkäsi kuolemaantuomitun armonanomuksen ja tämän tehtyään tämä kuvernööri ilmoitti, näin muistan: "Nyt menen rukoilemaan", voin vain ristiä käteni ja toivoa, että uhrien lukumäärä jäisi mahdollisimman pieneksi. (Sanonta, joka tunnetusti ei tarkoita yhtään mitään). Kuinka paljon yksi ihminen kestää? 
Pertti Manninen, päätoimittaja torstaina 04.11.2004 Yhdysvaltain presidentinvaalien ratkettua. George W. Bush voitti? Pääkirjoitus.
¤ "Meriläinen puhui kuin mafiapomo" Iltasanomat. Uutiset. Suomi. Torstaina 04.11.2004. 
Koko aukeaman levyinen otsikko sivuilla 8 ja 9.
Jutussa haastateltavina ovat Kimmo Sasi, Annika Lapintie ja Susanna Rahkonen. Joku heistä kai sitten näin sanoi, koska lainaus on otsikkoon laitettu. Itse jutusta ei kyllä löydy kenenkään suusta mainittua lausetta. Sasi kyllä puhui jotakin mafiapomoista ja kummisedistä, joista hän sai kertomansa mukaan kokemuksia opiskellessaan lakia Yhdysvalloissa. Otsikko on siis Ilta-Sanomien itsensä keksimä, kunnes se toisin kertoo. Lehti käyttäytyy siis mafiamaisesti
Meriläistä kohtaan. Mafian lehti: Ilta-Sanomat.
¤ Lukijan kirje: Lipposen matka Bilderberg- kokoukseen: Ilta-Sanomien juttu sai juurensa täältä: http://www.nakokulma.net/keskustelu/
index.php?topic=3432.0
ja täältä:
http://www.nakokulma.net/keskustelu
/index.php?topic=2942.0
¤
Thursday November 04 2004 Guardian Unlimited
And now ... four more years
Bush pleads for unity as clear victory consolidates power.
Small-town morals win the day
Comment: Jonathan Freedland
Leader: Four more years
Audio: Jonathan Freedland in DC
Special report: US elections 2004
Hawks eye plum cabinet posts
Top posts will signal policy direction.
Congress gains boost power base
The shape of a second term
In pictures: US election
Feeling the election blues
Emma Brockes on how George Bush's victory catapaulted liberal Britain into collective depression.
Latest reaction on our Newsblog
Talk: have your say
09.11.2004.

¤ The Helsingin Sanomat Show. Canossan matka?
Helsingin Sanomien lasipalatsi. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!
"Jäsenmaiden päättäjät allekirjoittivat EU:n perustuslaiksi kutsutun perustuslaillisen sopimuksen komeissa puitteissa..." Helsingin Sanomat. Pääkirjoitus lauantaina 30. lokakuuta 2004. Lue myös! "Salaliittoteoria". 
¤ Canossan matka. Pääkirjoitus.
Ympyrä sulkeutuu. Aluksi Suomessakin puhuttiin EU:n perustuslaista. Sitten jotkut veijarit, pääministeri Matti Vanhanen ja muut Helsingin Sanomain lakeijat ryhtyivät puhumaan EU:n perustuslaillisesta sopimuksesta ja lopulta jopa vain perussopimuksesta! Voi alamaisia! Välillä he eivät tienneet, mistä oikein nämä neropatit puhuivat. Sitten Ylekin rupesi puhumaan sopimuksesta. MTV3 ja lähes koko muu media puhui perustuslaista. Hämäysyritys jää häpeään, vaikka tarkoitusperät olivatkin ja ovat selvät: hokemalla sopimuksesta  Suomen eduskunnassa päätetään EU:n perustuslaista ei-perustuslain säätämisjärjestyksessä, jonkinlaisena valtiosopimuksena. Tämä valtiopetos tullaan näkemään ja selittäjiä piisaa!  Pertti Manninen 09.11.2004. Canossan matka. Pääkirjoitus.
¤ "Enhän minä voinut tehdä toisin kuin opetan", hän perustelee. Korvissa kaikuivat myös äidin sanat, kuinka "yksi äiti hoitaa yhdeksän lasta, mutta nämä eivät yhtä äitiä. Helsingin Sanomat maanantaina 01.11.2004. Nimiä tänään. Tapasimme Pertti Koistisen. "Eläkepommin rakentaa eliitti itse."  Koistisen pähkinät ovat luettavissa internetissä.  
Lista pähkinöistä:
Valtaeliitin kyyneleet
Työn globaali "villi länsi"
Työttömyyden pitkä varjo

¤ Työttömien haamukoulutus. Ritva Santavuori.
"Hyssyttelyään ministeri Filatov on puolustanut julkisuudessa sanomalla, ettei haamukoulutuksesta ole löytynyt riittävää näyttöä. Voi tyttö-kulta, kun meillä Suomessa on rikosasioissa sellainen systeemi, ettei näytön arviointi ollenkaan kuulu työministerin tehtäviin. Meillä ensin poliisi tutkii ja sitten syyttäjä päättää, onko rikoksesta näyttöä vai ei..." Työttömien haamukoulutus. Ritva Santavuori. Iltalehti tiistaina 09.11.2004.
¤
Isän päivä sunnuntaina 14.11.2004.
Erkki Manninen 
alkuperäinen kuvannimi. Kuva: 3 rullaa, 32 kuvaa, 13-vuotiaan koulupojan ensimmäiset valokuvat. Helsinki, Kallio 1956. Pertti Manninen.

11.11.2004.

¤ Full Metal Jacket. - Teräsvaippaluoti.
Stanley Kubrick 1987. MTV3 la 13.11.2004.
¤ Isän päivä sunnuntaina 14.11.2004.
¤ Pääkirjoitus. EU-sotajoukot konflikteihin ilman YK:n valtuutusta. Suomi ja Ruotsi eri linjoilla!  Pääministeri Matti Vanhanen perustelee nopean toiminnan joukkoja ja uusia rauhanturvalakeja sillä, että joukkoja tarvitaan nopeasti, neljässä päivässä eikä neljässäkymmenessä. Ulkoministeri Erkki Tuomioja hymisee samalla tavalla ja armeija hymisee tyytyväisyydestä, kun päättäjät näin päättävät. Utissa jo koulutetaan salaista armeijaa, ei kerrota määriä eikä mitään muutakaan. Aluksi näytti siltä, että Ruotsin pääministeri Göran Persson toppuuttelee suomalaisten konflikteihin sekaantumisintoa pitämällä välttämättömänä YK:n mandaattia. Niinpä keksittiin, että valitaan toiselle porukalle kumppanit Keski-Euroopasta, jotta tositoimiin päästään ilman YK:n siunausta.  Pertti Manninen torstaina 11.11.2004, nettisanomat, pääkirjoitus. 
¤ Ilta-Sanomat. Pääkirjoitus. Torstaina 11.11.2004.
Sivu 6. Aukeaman vasen puoli.
Pitkästä miehestä otetaan mittaa.
Ylijohtaja Anne Brunilan johdolla toimineen globalisaatioryhmän loppuraportille uhkaa käydä niin kuin valtiosihteeri Raimo Sailaksen työllisyysryhmän raportille: kokonaisuudeksi tarkoitettua ehdotusta ammutaan alas sen yksityiskohdilla. .
Brunilan ryhmä tavoittelee entistä osaavampaa, avautuvampaa ja uudistuvampaa Suomea. 
Ilta-Sanomat. Bisquit. Torstaina 11.11.2004. 
¤ Sivu 7. Saman aukeaman oikea puoli.
Kina-ilmiö. . Suomen globalisaatiostrategia  seisoo raportissa kolmella jalalla, perinteinen puuraaja ei ole enää mukana kuin tahattomasti. Tulevaisuuden Globaalis-Suomen rakentajiksi on synnytettävä kolme uutta ihmistä. He ovat:
Osaava, avautuva uudistaja.
Avautuva, uudistava osaaja.
Uudistava. osaava avautuja.

Bisquit on Seppo Ahti.
16.11.2004.

Ruusu vai unikko? Rosa Meriläinen. Käräjäoikeus vapautti eilen 15.11. 2004. 

Kuva: Ruusuja Tähtitorninmäellä 1957. Pertti Manninen.
¤ Ilta-Sanomat maanantaina 15.11.2004.
Rosa Meriläinen kiistää nyt käyttäneensä huumeita.
Timo J. Anttila. .
Oikeuden istuntopäivää lykättiin vaalien yli tälle päivälle Meriläisen vaatimuksesta. Perusteluna oli löytää sopivampi päivä Meriläisen eduskuntakiireiltä.
Lopputuloksena oli kuitenkin toinen päällekkäisyys: tänään kello 9 alkoi Tampereen kaupunginvaltuuston budjettikokous, josta valtuutettu Meriläinen nyt myöhästyy. .
Kuvateksti: Rosa Meriläinen saapui poliisikuulusteluihin 21. toukokuuta.
Lisäksi selostus: Meriläinen pilvenpoltosta, yhteensä koko aukeama. 
¤ Lue myös! Kansanedustaja Rosa Meriläinen Ilta-Sanomien riepotuksissa.
Kommentit perästä
punaisella!
18.11.2004.

¤ Kuole ensin. Äänestä sitten! Aftonbladet.

Irakin sota raaistuu. "Experience the Reality". Kuva: Pertti Manninen.
¤ Pääkirjoitus. Irak. Fallujassa kuoli yli tuhat taistelijaa ja ehkä satoja siviilejä, naisia ja lapsia.  Maassa makaavia aseistamattomia haavoittuneita ammutaan. "Ruumiita ei lasketa." Avustusjärjestöjä ei päästetä kaupunkiin. Ulkoministeri Colin Powell oli tehnyt tehtävänsä ja sai lähteä.  YK:n turvallisuusneuvostolle valehteli Powell eikä presidentti George W. Bush! 
Miksi Suomi ei ilmaise vastalausettaan jatkuvalle tappamiselle? Tappaminen jatkuu. Ruumiita ei lasketa. "Vaalit" on tarkoitus pitää tammikuussa 2005.  Pertti Manninen, nettisanomat.com. Pääkirjoitus. Irak. 


Onnelin ja Annelin talo.
"Kirjailija Marjatta Kurenniemi on kuollut 86-vuoden ikäisenä..." Radiopeili 16.11.2004 klo 09:05.

25.11.2004.

¤ .. "mutta täällä Alppilassa kerrostalon ikkuna tarjoaa hiukan erilaiset näkymät
Helsingin köyhimpiin kuuluvalla alueella ..."
Kuva: Linnanmäellä, ainakin Alppilan vieressä. Pertti Manninen torstaina 08.07.2004. 
¤ Uusi Ihminen. Leif Salmén.
"Meidän kansalaisten pitäisi ymmärtää, kehittämällä kriisitietoisuuttamme, että meiltä vaaditaan "muutosvalmiutta". Näin sanoo hallituksen globalisaatioraportti. Meiltä kaikilta - siis myös niiltä, jotka ovat sairaita, vanhoja, autottomia, työttömiä, heikkoja ja köyhiä. No ennen kaikkea niiltä, tietysti! Samaan aikaan pääomalle on saatava entistä parempi tuotto, suurituloisten verotusta on alennettava ja palkansaajien on joustettava. Ihan hautaanko asti, vai riittääkö että kierii maassa kuin koira? ... Tämä on hullujen touhua. Jo riittää!"  Leif Salmén. Iltalehti keskiviikkona 24.11.2004. Uusi Ihminen.
¤ EU:n taistelujoukoista voi tulla kovien haasteiden paikka. Helsingin Sanomat. PÄÄKIRJOITUS. Keskiviikkona 24.11.2004.
¤ "Nyt Eva on saanut yhteiskunnallisessa keskustelussa aloitteen ja pitää sen niin kauan kuin se on pidettävissä."  Ilta-Sanomat. Pääkirjoitus. Keskiviikkona 24.11.2004.
¤ "Brunilan ryhmä tavoittelee entistä osaavampaa, avautuvampaa ja uudistuvampaa Suomea." IIlta-Sanomat. Pääkirjoitus. Torstaina 11.11.2004.
¤ Tarja Halonen suurin suomalainen? 
Iltalehti maanantaina 15.11.2004. Lukijan palsta. 

¤ Opintolaina ajettiin karille.
"Monimutkaisilla malleilla tilanne ei parane, tarvitaan oikeasti kannustavia toimenpiteitä. Yksi tällainen on opintotuen asumislisän korottaminen 252 euroon." 
Jenni Kyrönlahti. Varapuheenjohtaja, SYL.

¤ Suojelupoliisi teki ennalta estävää turvallisuustyötä.
Kari Rajamäki. Sisäasiainministeri. Iltalehti maanantai 8.11.2004. Lukijan palsta.
30.11.2004.

"Teknisten muutosten takia nettisanomat ilmestyy joulukuussa typistettynä." Päätoimittaja Pertti Manninen.

23.12.2004.

Joulunumero vuonna 1999.

Joulusanomat
Rauhallista Joulua kaikille lukijoille ja ystäville

nettisanomat.com
päätoimittaja Pertti Manninen ja koko toimitus.

30.12.2004.
Tuuli käy heidän ylitseen. Unelmoinut Pertti Manninen ....
 
  ... Anna-Marin viimeisenä kesänä ottamasta kuvasta.
31.12.2004.
    Sunnuntaina 26. joulukuuta 2004, tapaninpäivänä, kello 08.55 Suomen aikaa avasin television, joka oli jäänyt edellisenä iltana Ruotsin kanavalle. Ruudussa oli tekstiuutisia, joista kävi ilmi, että valtava hyökyaalto on iskenyt Intian valtameren rannikoille. Käänsin ohjelman BBC.News-kanavalle ja siellä oli jo kuvia ja selostusta tapahtuneesta. Suomessa asuva tyttäreni soitti muutamaa minuuttia myöhemmin ja kertoi, että poikani on soittanut hänelle Thaimaasta. Poikani ja hänen vaimonsa voivat hyvin, he ovat olleet tapahtuman aikaa sisämaassa. Lisäksi tyttäreni kertoi, että puhelusta kävi ilmi rannoilla olevan paljon ruumiita pitkin ja poikin. Samassa BBC News lähettää  kuvia Phuketista ja lopetamme puhelun ja ryhdymme katsomaan tahoillamme suoraa raporttia paikasta, jossa siis poikani majailee. Pertti Manninen. Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva: Pertti Manninen. Sarja.
Vuosi 2004. Ensimmäinen kvartaali. Vuosi 2004. Toinen kvartaali. Vuosi 2004. Kolmas kvartaali. Vuosi 2004. Neljäs kvartaali.
tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin.
 
25.03.2004.
Suomen Sosialidemokraatti tiistaina 12. elokuuta 1969. TUK:n vesipedot pelasivat tasan.

Kuvateksti: Saksalaispelaaja Boesen käsi puhuu ja TUK:n viimeinen lukko Pertti Manninen on voimaton.

"Viiskytluvun alussa nassikkana saimme tilaisuuden käydä seuran vuorolla uimassa Helsingin ainoassa yleisessä uimahallissa Yrjönkadulla. Joku kai harjoitteli tosissaan ja sitten pihan lapset kuulivat, että pikkupennosilla pääsee uimaan ainakin kerran viikossa. Asuimme Kalliossa IV-linja 26:ssa ja siinä lähellä. Rahaa ei kovin paljon herunut työläiskodin kakruille. Joku sai rahat raitsikkalippuun, useimmat eivät. Me muut saimme hien pintaan juostessamme kilpaa raitsikan kanssa. Perille pääsimme käytännöllisesti aina yhtaikaa. Sen minkä vauhdissa hävisimme saimme kiinni raitsikan seisoessa pysäkillä. ..." Kuinka jouduin maalin suulle. Hajanaisia muisteloita. Pertti Manninen.
 
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Kesän hyvä teko: opeta lapsi uimaan! 
 
 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.

 
 

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteydenotto: [email protected]. Copyright nettisanomat.com 2004/304. Sivut valmisti Pertti Manninen 06.01.2005,  ensimmäinen versio 05.01.2005. 18.21, linkit 07.01.2005 12:05 ). Vanhempi toimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 
nettisanomat - 2005/01/06 - neljässivu - 
Vuosi 2004. Linkit. Neljäs kvartaali. Linkit etusivuille ja joihinkin juttuihin. - Sunnuntaina 26. joulukuuta 2004, tapaninpäivänä, kello 08.55 Suomen aikaa avasin television...  - avoin - ainakin joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat.

 
 


Nettisanomat-sivuston kopiona nettiin maanantaina 2013-01-14.
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Tiistai 08.03.2016.)