edellinen numero nettisanomat torstaina 17.06.2004.  etusivulle! seuraava numero
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Kesäkalenteri 2004  Näyttelyt Suomen kartalla!
 

1999 alkaen
 
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva
 

Kansanäänestys uudesta perustuslaista?


Experience the Reality. Kuva Pertti Manninen.

Suuri vaalikeskustelu. Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat Riikka Uosukaisen ja Risto Makkosen tentissä suorassa lähetyksessä Ruoholahdesta, Helsingin sydämestä. TV1 torstaina 10.06.2004 klo 21.05....

...
vanhanen
... tähän mennessä ei ole löytynyt yhteisymmärrystä ja ja ratkaisu jää sitten ensiviikolle huippukokoukseen

uosukainen
teidän ehdokkaanne entinen puheenjohtaja ja pääministeri anneli jäätteenmäki arvostelee tänään rajusti suomenmaassa teidän puoluelehdessänne puheenjohtaja lipposta ja sanoo että koko suomi on ikään kuin valjastettu yhden miehen urasuunnitteluun ja

siimes (?)
ei ole

uosukainen
ja arvostelee myös lipposta keskustan vä vähättelystä tässä vaalikeskustelussa turha tulla lakki kourassa pyytämään tukea keskustaryhmältä  kun on ensin tölvitty ja vähätelty ryhmän merkitystä hän kirjoittaa näin oletteko te pääehdokkaanne kanssa samaa mieltä

joku
...

vanhanen
meillä meillä on kakskymmentä ehdokasta kaikki ovat pää pääehdokkaita olen kuvannut  sen kannan joka minulla on ja joka on suomen hallituksella on

uosukainen
se siitä

makkonen
puheenjohtaja lipponen onko teidän mielestä tässä  kytketty nyt väärät asiat yhteen

lipponen
minä kuuntelen pääministeriä ja keskustan puheenjohtajaa

uosukainen
soininvaaralle kommentti

soininvaara
haluan vaan  sanoa  että yksi vihreiden alku alkuaikojen poliittisista slouganeista on se että  oli kuului että henkilökohtainen on poliittista mutta en toivo  toivoisi että sitä tulkittaisiin tuolla tavalla

makkonen
tässä viimeaikaisessa keskustelussa on otsikoihin noussut myös mahdollinen kansanäänestys uudesta perustuslaista puheenjohtaja vanhanen te olette sanonut että kansanäänestystä harkitaan jos tulee merkittäviä muutoksia siihen perustuslakiehdotukseen joka tällä hetkellä on mikä näköpiirissä olevista asioista perustuslaissa voisi olla niin ratkaiseva että suomessa täytyisi harkita kansanäänestystä

vanhanen
en ole   verrannut niitä muutoksia tähän esillä olevaan versioon vaan jos unionin luonne muuttuu  perusluonne muuttuu olennaisesti siitä mihin me aikanaan liityimme

uosukainen
mitä se voisi tarkoittaa

vanhanen
jos esimerkiksi jäsenvaltioiden ja unionin välisissä toimivaltasuhteissa valta siirtyisi olennaisesti suuntaan tai toiseen se saattaisi olla tällainen tyypillinen esimerkki esimerkiksi jos vero verotuksessa siirrettäisiin merkittävästi valtaa unionille se olisi tämän  tämän tyyppinen

uosukainen
siimes

joku
minulle tästä lyhyt...

siimes
ensinnäkin haluaisin nyt muistuttaa että kyllä tää kysymys tään kansanäänestyksen järjestämisestä on ensisijaisesti arvokysymys että jos eu on demokraattinen niin on aivan hyvä että sen perustuslaistakin päätetään demokraattisesti ja haetaan sille oikea tuki kansalta koska mielestäni se tuki on mahdollista saada mutta toinen kysymys sitten kyllä tää keskustelu että muuttuuko eun luonne vai ei perustuslain myötä se on ensinnäkin täyttä hepreaa ihmisille ja se on toisekseen luultavasti täyttä hepreaa myös juristeille koska meidän suomalaisten tapa tulkita lakeja on hyvin kirjaimellinen ja toisaalta eu-oikeudellinen lähestymistapa on se että pykäliä aina venytetään että miten niitä  voidaankaan tulkita ja ei me varmaan tähän asiaan mitään lopullista ratkasua saada luonteen muuttumisesta ennen kun kymmenen kahdenkymmenen vuoden kuluttua ja se perustuslain hyväksymisprosessi täytyy kuitenkin olla tässä ajassa ja nyt eli siksi pidän tätä ensisijaisesti arvokysymyksenä

makkonen
tässä oli kalliksella ja soinilla samasta asiasta

kallis
joo en mä nyt jatku tai taas haluais niinku korjata tai sitä mitä aikasemmin on on sanottu mutta kyllähän jokainen tämän pöydän ympärillä tietää että ei se lopullinen perustuslaki tule paljon poikkeamaan siitä mikä nyt on konventti esittänyt

uosukainen
no miksi puheenjohtaja vanhanen ottaa esille tämän ...

kallis
ei ei no hän hän   minä en minä en tiedä minkä takia hän ottaa sen esille mutta minä olen aivan vakuuttunut siitä että puheenjohtaja vanhanen tietää ettei se paljon paljon siitä tule muuttumaan voi jonkin verran muuttua mutt ei paljon ja näin ollen niin  kyllä mei meidän tulisi olla niin rehellisiä ja sanoa että mikä on meidän kantamme olemmeko me kansanäänestyksen kannalla vai emmekö me kyll se on turha niinku niinku sanottu ettemme tiedä sen sisältöä

uosukainen osittain kalliksen päälle
tähän me sallimme kommentin puheenjohtaja Vanhaselle joo olkaa hyvä puheenjohtaja vanhanen

vanhanen

e toki konventin ehdotus tiedetään mikä se on siihen noin sadalle sivulle on hvk aikana saatu neuvoteltua muutoksia ja  minusta on hyvä sitten kun koko tulos tulee arvioitavaksi niin sen jälkeen arvioida har rauhassa myös tämä pää  kansallinen päätöksentekomenettely me olemme nizzan ja amster amsterdamin  vastaavat sopimusmuutokset ratifioineet eduskunnassa niissäkin tapahtui muutoksia aika merkittäviäkin muutoksia minusta on syytä katsoa rauhassa sellainen päätöksentekotapa joka ihmisistä tuntuu myös oikeutetulta tämän sopimuksen arvoon arvoon nähden ja meillä on hyvää aikaa kesän ja syksyn mittaan tämä päätöksentekotapa etsiä yhdessä

uosukainen
mutta tässä kallis sanoi että voisi kyllä sanoa sen kannattaako ... vai ei

vanhanen osittain päälle
olen olen sanonut että jos tämä tällä hetkellä ikään kuin pöydällä oleva versio toteutuu minusta unionin luonne ei muutu eikä tarvita kansanäänestystä olen sanonut sen selvästi mutta

joku
puheenjohtaja

vanhanen
kun tästä käydään keskustelua niin minusta on sitt hyvä  käydä aikanaan se keskustelu todella kunnolla ja katsoa jos väitetään että se luonne olennaisesti muuttuu siitä mihin me kymmenen vuotta sitten liityimme niin myös sitten esitetään mistä mihin tämä perustuu nyt uusi sopimus kokoaa vanhat neljä sopimusta yhteen toimivallan jakoa muuttamatta se selkeyttää päätöksentekojärjestelmää siitä tulee minusta selvästi parempi sopimus

kallis
olemme samaa mieltä

vanhanen
ja ...

makkonen
nyt oli soinille vielä ja ja lipposelle tästä

soini
niin tää on kyllä mielenkiintoista mä olin alkuviikosta englannissa ja luin deili meilin pääkirjoitusta ja siellä sanottiin että se muuttaa olennaisesti tota tätä nykytilannetta se korvaa aiemmat perussopimukset se on kansallisen lainsäädännön yläpuolella se tekee unionista oikeushenkilön ja tuomioistuinten määrä valta kasvaa eussa se on aivan ratkaseva muutos ja kyllä minä luotan suomen kansaan että se on tästä kelvollinen äänestään ja sitä parempihan se olis että puolueet kaikki me puheenjohtajat joutusivat selittään kansalle mistä tässä on kysymys koska eduskunnassa me tiedämme että hallituspuolueiden jokainen kansanedustaja kannatta tätä perustuslakia oli sen sisältö mikä hyvänsä sen pitää ryhmäkuri huolen

uosukainen
lipponen

lipponen
minusta pääministerin järkeily on tässä aivan aivan oikea eli me olemme aikanaan järjestäneet kansanäänestyksen liittymisestä euroopan unioniin ja nyt on kysymys siitä onko tämä erilainen unioni joka tässä sopimuksessa syntyy puhutaan perustuslaista mutta se on tällainen vain sanonta joka ei ole sama ei vastaa sitä mitä me tarkotamme kotimaassa perustuslailla että tässä on todellakin koottu sopimukset yhteen ja yksinkertaistettu

joku
ei ole...

lipponen
mutta unionin luonne ei muutu tässä on hieman sellaisia elementtejä jotka menevät niin kun syvemmän integraation suuntaan mutta on myös toista eli esimerkiksi parlamenttien asemaa tässä vahvistetaan eli unionin luonne ei todellakaan

joku
ei

lipponen
siis näillä tiedoilla tule muuttumaan ja ja silloin minun johtopäätökseni on sama kuin pääministerin että ei ei tarvita kansanäänestystä ...

soini välihuuto
olemmeko samassa unionissa kuin britannia

uosukainen
eli tästä mennään katainen siimes soininvaara ja eenestam vielä kommentit

katainen
(epäselvä)  pääministeri on esittänyt aivan oikein mielestäni kutsun myös oppositiolle keskustelemaan siitä muuttuuko unionin perusluonne oleellisella tavalla kokoomus ottaa tämän kutsun ihan mielellään vastaan  ja toivotaan että voitaisiin siinä keskustelussa käydä myös vakavampaa keskustelua ylipäänsä suomen eu politiikan linjasta näillä näkymin näyttää että unionin perusluonne ei tule muuttumaan niin radikaalilla tavalla että olis tarvetta järjestää kansanäänestystä eli uusi perussopimus voidaan aivan hyvin hyväksyä eduskunnassa mikäli jotakin dramaattista ei ei tässä seuraavien kuukausien aikana synny johon en usko

uosukainen
siimes

siimes
no niinku mä sanoin keskustelu siitä että muuttuuko unionin luonne vai ei niin on kansalaisten korvissa hepreaa ja me saamme siihen vastauksen vasta parinkymmenen vuoden kuluttua mutta olennaista on nyt se että kansalaisille on epäselvää mikä on eun luonne tänään ja mielestäni tämä on yksi hyvä syy järjestää se kansanäänestys siis nythän alhainen äänestysprosentti todennäköisesti johtuu siitä että ihmiset kokevat että he eivät ymmärrä heitä ei kiinnosta he eivät osaa eu asioita eikö meidän pitäisi demokratiasta  kantaa vastuuta ja pyrkiä kertomaan

joku
... ei ole kannatusta koko...

siimes
ihmisille eun luonteesta ja kansanäänestys olisi mielestäni erittäin hyvä tapa tehdä se eihän siinä ole kysymys jäsenyydestä tai ulos vaan nimenomaan siitä että eu tuotaisiin ymmärrettävämmäksi ihmisille jolloin ihmisten halukkuus myös osallistua poliittisesti eurooppapolitiikkaan varmasti kasvaisi

uosukainen
soininvaara

soininvaara
on aika erikoista että aika monessa maassa nyt kuitenkin järjestetään tästä asiasta kansanäänestys ainakin näiden maiden mielestä se muuttuu niin paljon

soini (?)
juuri niin

soininvaara
mä olen tässä monen keskustelijan kanssa samaa mieltä että yksi vaara täss meidän eurooppa politiikassa on se että tämä koko eu etääntyy ja koko sitä koskeva kielenkäyttö etääntyy kansalaisista niin kauaks ettei kukaan oikein ymmärrä mistä puhutaan kansanäänestys olisi hyvä haaste poliitikoille puhua asiasta selkokielellä samalla olen sitä mieltä että se sopimus sinänsä pitää hyväksyä jossain vaiheessa ehkä päädymme eussa myös semmoiseen että alamme tehdä eu laajuisia kansanäänestyksiä koska tietysti semmoinen tilanne että 25:st maasta 24 hyväksyy ja yks hylkää niin  ei tietysti oo kauheen hyvä

uosukainen
eenestam tarvitaanko kansanäänestystä  uudesta perustuslaista

enestam
meillä on suomessa toimiva edustuksellinen demokratia eikä meillä ole kansanäänestysperinnettä minusta silloin pitää tarkkaan harkita öö onko syytä ei riitä  minusta että asia on vaikea tai tai arkaa vaan ne kaksi kertaa jolloin on äänestetty öö järjestetty toimivat minusta hyvinä esimerkkinä viinan myynnin vapauttaminen koskettaa meitä kaikkea ja eun jäsenyydestä todellakin  valtaa siirrettiin tässä minusta ei ole siitä öö kysymys mutta yksi asia tietenkin mietityttää ja joka olisi kansanäänestyksen puolesta puhuva ja se on se että sillä tavalla tietenkin tietoja  öö pystyttäisiin levittämään kysymys on kuitenkin onko se riittävä syy jos sillä tiellä mennään niin tämä ei tietenkään sitten ole  ainoa asia vaan sillon ollaan pian sveitsin tilanteessa jossa on koko ajan vaalit

uosukainen
tässä kävi ilmi että hallituspuolueissa ei tätä kansanäänestystä pidetä todennäkösenä ja oppositiosta sitten löytyy nämä kansanäänestyksen kannattajat kallikselle vielä lyhyesti ja sitten mennään muihin asioihin

kallis
jos tästä yrittää jonkun johtopäätöksen vetää niin öö joutuu toteamaan että mitään kansanäänestystä ei järjestetä kun kolme suurinta puoluetta on sitä mieltä että unionin luonne ei muutu ja sen takia ei tarvitse järjestää mutta kyllä tosiasia on se että aina kun kansanäänestyksiä järjestetään niin kyllä tieto lisääntyy ja hyvä esimerkki siitä on ruotsissa järjestetty kansanäänestys emusta kyllä kansa ymmärsi mistä on kysymys ja ne äänesti tulos ei ollut toivottava hallituspuolueiden hallituspuolueen kannalta ee ja ja aina kun kansanäänestyksiä järjestetään niin kyllä tietomäärä kasvaa tämä ei tarkoita sitä että kaikista asioista niinku eenestam antoi ymmärtää pitäisi järjestää että joutuisimme sveitsin sveitsin öö tilanteeseen

joku
...

uosukainen
kiitos

kallis
ne ovat ihan ihan

lipponen edellisen päälle
puheenjohtaja ...

uosukainen
kiitos

lipponen
saanko kuitenkin sanoa että että emmehän mekään ole sitä mieltä että ei koskaan voi järjestää kansanäänestystä mutta hyvät kollegat täytyy vähän miettiä milloin kansaa vaivataan uurnille eihän kansaa sitä varten voi vaivata että me esitelmöisimme heille eusta

joku päällekkäin
hym

soini päällekkäin
britanniassa ...

vanhanen päällekkäin
tässä keskustelussa...

siimes päällekkäin
mistä me tie... 

vanhanen
keskustelussa ei ole tullut yhtään sellaista uuteen perussopimukseen liittyvää sisältökysymystä joilla sitä olis perusteltu tätä kansanäänestystä

soini
tulihan niitä vaikka neljä tuhatta

makkonen
vaikka vaikka kansanäänestys jää nyt auki vielä niin vaalit ovat joka tapauksessa tulossa nämä vaalit ovat hyvin osoittaneet sen että kansalaiset eivät ole selvillä siitä mistä euroopan unionissa päätetään  tai euroopan parlamentissa päätetään keskeisessä roolissa tässä ovat ovat olleet tietysti tulevat mepit tai eurokansanedustajat heidän kampanjointi on ollut hyvin tällaista henkilökeskeistä ja teemat ovat tulleet heidän kauttaan me kävimme katsomassa kahta eu parlamentaarikkoa jotka omissa maissaan ovat nousseet vaikuttavaan asemaan ja he kertovat kuinka sen tämä tehdään tämä nousu
...

Suuri vaalikeskustelu. Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat Riikka Uosukaisen ja Risto Makkosen tentissä suorassa lähetyksessä Ruoholahdesta, Helsingin sydämestä. TV1 torstaina 10.06.2004 klo 21.05.Experience the Reality. Kuva Pertti Manninen.

Lue myös!

Puheenjohtaja Matti Vanhanen haastattelussa sunnuntai-iltana 12.06.2004 Ylen suorassa Eurovaali-lähetyksessä tuloksen ratkettua.

Lue myös!

Sdp:n puheenjohtaja Paavo Lipponen vastaa toimittajien kysymyksiin sunnuntai-iltana 12.06.2004 Ylen suorassa Eurovaali-lähetyksessä tuloksen ratkettua.

Lue myös!

Asiantuntija Esko Antola sunnuntai-iltana 12.06.2004 Ylen suorassa Eurovaali-lähetyksessä minuuttia vaille tulosten julkistamista.

Lue myös!

Europarlamenttivaalit 2004. Anneli Jäätteenmäki sai yli kymmenen prosenttia äänistä! Pääkirjoitus.

 
Lue myös!

Postia lukijalta. Katkelmia kirjeestä. Sent : Monday, May 03, 2004.
Uhkaava taivaanranta. 
Petri Rissanen haluaa selvitettäväksi ex-pääministeri Paavo Lipposen toimet Irak-diplomaattien karkottamisessa ja Washington-lupauksissa USA:n
presidentti George W. Bushille. -
Nyt tasavallan presidentti Tarja Haloselta.
Immiment Horizon. Uhkaava taivaanranta? Kuva Pertti Manninen.

Linkkejä! Koottu pääkirjoituksen kirjoittamisen jälkeen!

Vuoden nuolaisu. Paavo Lipponen.
02.01.2003.

Helsingin Sanomat ei kertonut Lipposen nuolaisusta Washingtonissa ainakaan kaikissa painoksissaan. Netistä löytyi: 16.01.2003

Lipponen huono häviäjä. Olisi kannattanut katsoa peiliin! Ennen vaaleja Apu-lehdessä 21.01.2003 julkaistun Kuka heistä on- pääministerikyselyn tuloksia. Pääministeriehdokkaat viimeiselle barrikadille. Lipponen johtaa - mutta kansa napisee. 
03.04.2003.

Iltalehdessä Leif Salmen ruoski tiistaina, aprillipäivänä 01.04.2003 "Hänen Kuninkaallisen Korkeutensa, prinsessa Lipposen" loukkaantumista väärän vaalituloksen johdosta! Salmen: Hiekkalaatikolla.
03.04.2003.

Sailaksen työryhmän jäsen professori Jaakko Pehkonen: "Opiskelu on valinta, onko joku pakottanut teidät tänne?" Neljä lehteä kirjoitti Jyväskylässä järjestetystä mielenosoituksesta.
Sailas ajoi opiskelijat kadulle.
10.04.2003.

Ex-pääministeri Paavo Lipponen voi puhua tänään kahdeksan vuoden jälkeen vappupuheessaan kaikesta muusta kuin työttömyyden puolittamisesta. Mm.
01.05.2003.

Viikon poliittinen kuva. Vuotaja nähty eduskuntatalon katolla! 
12.06.2003.

"Demokraattisessa maassa kansalaisten on saatava tietää, mitä heidän turvallisuudestaan päätetään tai sovitaan." Anneli Jäätteenmäki 17.06.2003. Helsingin Sanomat. 
19.06.2003.

Kommentteja kaikesta. Pääkirjoitus.
19.06.2003.

"Keskustan kannatus pudonnut eduskuntavaalien jälkeen" ja "Keskusta on pudonnut kauas Sdp:stä". Helsingin Sanomat sunnuntaina 15.06.2003. Gallup ei tätä kerro, vain väärä tulkinta! "Tarkoituksellista vai ei, pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä motattiin kuitenkin tälläkin HS-Gallupin valheellisella tiedolla Irak-selvitysten kuumimmalla hetkellä! Lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen." HS-GALLUP valehtelee! 
26.06.2003. 

Ilta-Sanomat käytti sumeilematta hyväkseen! Ilta-Sanomat, pääkirjoitus 17.06.2003: SDP noussut suosituimmaksi.
03.07.2003.

Uusi HS-Gallup todistaa virhemarginaalin unohtamisen tahallisuuden! HS-Gallup 30.06.2003.
03.07.2003.

Pääkirjoitukset 01.07.2003.
Ilta-Sanomat: Keskusta putosi kannatuskuoppaan. Helsingin Sanomat: Keskusta maksaa kalliisti Jäättenmäen tähdenlennosta. 
03.07.2003.

Valehdella saa - mutta eivät kaikki. Suomessa saa valehdella, jos valehtelee oikeaan suuntaan. Ahtisaaren, Niinistön, Rehnin ja Lipposen valheet peiteltiin. Nykyposti 7/2003 heinäkuussa 2003. 
10.07.2003.

Keskustan kannatus noussut viikossa peräti 1,5 prosenttiyksikköä! Nettisanomat.com, analyysi 10.07.2003.
10.07.2003.

SDP on tällä hetkellä selvästi maan suurin puolue. Taloustutkimuksen Ylen radion uutisotimitukselle tehdyn tutkimus. Keskisuomalainen perjantaina 04.07.2003. 
10.07.2003.

Poliisi tutkii näitä sivuja. Irak-vuoto. Asiakirjat.
11.3.2003. Ilta-Sanomat.
11.3.2003. Iltalehti.
12.3.2003. Ilta-Sanomat.
12.3.2003. Iltalehti.
8.5.2003. Ilta-Sanomat. Uusia! 
17.07.2003.

Selityksiä. "Minä kerroin hänelle (Bushille), kuinka paljon me Suomessa arvostamme hänen johtajuuttaan, kun kysymys on hyvin vaikeista haasteista maailmanlaajuisesti", Paavo Lipponen kertoi keskusteluistaan Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa. Tämä lainaus ei ole salaisista asiakirjoista, vaan Helsingin Sanomista (10.12.2002)." Helsingin Sanomat sunnuntaina 20.07.2003: Jäätteenmäki lähti, myytti jäi. 
24.07.2003.

Poliisi tutkii näitä lehtiä. "Poliisi on kuulustellut iltapäivälehtien toimittajia vuotorikoksen todistajina. Ilta-Sanomat on kertonut, ettei se paljasta lähdettään. Samoin menetellee samat salaiset aineistot saanut ja julkaissut Iltalehti. Keskisuomalainen keskiviikkona 16.07.2003: "Irak-tutkinta valmistuu elokuun loppuun mennessä". Poliisi tutkii näitä lehtiä. 
24.07.2003.

Jäätteenmäki selvisi sentään hengissä. "Näin syntyi optiojournalististen iltapäivälehtien ja oikeistohenkisten poliitikkojen harjoittama raju ajojahti, mikä pakotti Jäätteenmäen luopumaan pääministeriydestä," Keskisuomalainen. Pääkirjoitus tiistaina 22.07.2003: Irakin sota vaatii traagisia siviiliuhreja.
24.07.2003.

Lipponen. Lipponen jatkaa keskustelua Suomen Irak-politiikasta. Helsingin Sanomat. Pääkirjoitus 17.06.2003.
31.07.2003.

Jäätteenmäki. Anneli paikkasi odottaa politiikassa. Päätöksiä kansan silmiltä ja korvilta salassa. Mielipiteitä. Kirkko & Kaupunki 09.07.2003 ja 30.07.2003. 
31.07.2003.

Rauhanpalkinto. Presidentti Halonen sai Loviisan rauhanpalkinnon. Miten lehdet kertoivat maanantaina 04.08.2003. presidentin tilaisuudessa pitämästä puheesta. Aamulehti, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Keskisuomalainen, Savon Sanomat, Uutispäivä Demari. 
07.08.2003.

Mitä Helsingin Sanomat oikein kirjoitti pääministeri Lipposen ja presidentti Bushin tapaamisesta Washingtonissa joulukuussa 2002? Lipponen ei luvannut USA:lle tasoittaa Turkin EU-tietä. (Helsingin Sanomien pääuutissivulla 10.12.2002 maaseutupainoksessa.)
Cheney Lipposelle: Yhdysvallat julkistaa tietojaan Irakin tuhoaseista. (Helsingin Sanomien politiikkasivulla 10.12.2002 maaseutupainoksessa.)
"Lipposen oli määrä tavata myöhään illalla Suomen aikaa myös presidentti George W. Bush." Ei sitten yhtään mitään muuta. Lue!
14.08.2003.

Lipponen ei luvannut USA:lle tasoittaa Turkin EU-tietä. (Helsingin Sanomien pääuutissivulla 10.12.2002 pääkaupunkipainoksessa.)
Lipponen kannusti George Bushia Venäjän ympäristöhankkeisiin. (Helsingin Sanomien politiikkasivulla 10.12.2002 pääkaupunkipainoksessa.) "Minä kerroin hänelle, kuinka paljon me Suomessa arvostamme hänen johtajuuttaan, kun kysymys on hyvin vaikeista haasteista maailmanlaajuisesti."  Huomaa jutun otsikko!
14.08.2003.

Pääkirjoitus. Lipponen on saanut uuden tila-auton, Halmekin voi jo paremmin ja Jäätteenmäki keljuilee, kun ei kerro suunnitelmistaan. Lue!
14.08.2003.

Turvallisuusneuvoston valtuuttamia monikansallisia joukkoja joudutaan odottamaan. Helsingin Sanomat lauantaina 16.08.2003. 
21.08.2003.

Presidentti Halosen puhe YK:n merkityksestä. Nettisanomat.com torstaina 07.08.2003.
21.08.2003.

"Lusikka kauniiseen käteen."
Bush ber om hjälp med notan. Dagens Nyheter torstaina 24.07.2003. 
21.08.2003.

Se, mistä ei kerrota, on valinta. nettisanomat.com perjantaina 25.07.2003. 
21.08.2003.

YK:ta vaaditaan sotkun selvittäjäksi. nettisanomat.com torstaina 14.08.2003.
21.08.2003.

Irakin tilanteen hoito ei onnistu ilman YK:ta. "Miehittäjävaltioiden täytyy ottaa lusikka kauniiseen käteen..." Helsingin Sanomat tänään torstaina 21.08.2003.
21.08.2003.

I have a dream. "Aina kun esiin putkahtaa taistelija paremman maailman puolesta, hätkähdän." Nettisanomat torstaina 14.03.2002.
21.08.2003.

Ahtisaari ei kaipaa todisteita. "Tietäen, että noin miljoona ihmistä on tapettu Irakin hallinnon toimesta, minä en paljon niitä joukkotuhoaseita enää tarvitse." Helsingin Sanomat perjantaina 01.08.2003.
21.08.2003.

Irak-vuoto. Lipposen kertomus siitä, kuinka hallitus ja presidentti olivat päättäneet Irak-asioista ennen Washingtonin matkaa 2002. Lipponen haluaisi Suomen osallistuvan Irak-apuun. Helsingin Sanomat keskiviikkona 11.06.2003.
21.08.2003.

Irak-vuoto. Kesäkuu 2003. Keskusta raivostui vuotajalle. Puolueväki ei epäile pöytäkirjan aitoutta. "Poliisitutkimukset täysillä käynnissä". Ilta-Sanomat lauantaina 07.06.2003. Jäätteenmäki allekirjoitti itse vuotopöytäkirjan.
28.08.2003.

Onneksi kaikki eivät pimitä!
"Tasavallan presidentin ja johtavan hallituspuolueen puheenjohtajan turvallisuuspoliittiset sukset ovat pahasti ristissä. Tämä käy ilmi kahdesta kesällä ilmestyneestä lehtihaastattelusta." Iltalehti. Timo Hakkarainen. Keskiviikko 3.9.2003. Halosen ja Lipposen linjat pahasti ristissä.
04.09.2003.

"Yllättävää on se, että toisen rikoksesta epäillyn asianajaja on ottanut tiedottamisen itselleen."
"Hyvään asianajotapaan kuuluu kuitenkin ns. trial by newspaper -kielto eli kielto ajaa asiaa lehtien palstoilla ja yleensä julkisuuden välityksellä." Aamulehti. Mielipide. Jyrki Virolainen, lainkäytön professori. Maanantai 1. syyskuuta 2003. Outoa esitutkintaa.
04.09.2003.

Historian havinaa. Toukokuu 2003.
"Hänen mielestään yksi syy Lipposen jatkohaluille oli pyrkimys muuttaa Suomen kansainvälistä linjaa.
- Suomesta piti saada Naton jäsen ja Yhdysvaltojen mahdollisimman läheinen ystävä. Lipponen näki itsensä näissä asioissa lähes korvaamattomaksi, Bergholm sanoo." Seura perjantaina 23.5.2993. Heikki Saari haastattelee Jorma Bergholmia. Jäähyväiset Lipposelle!
04.09.2003.

"Sasi muistuttaa, että Vanhanen ja Koskinen ovat täysraittiita miehiä, eivätkä Kalliomäki ja ulkoministeri Tuomiojakaan viihdy ravintola Storyvillessä. Toista oli Lipposen ja Niinistön aikaan." Seura perjantaina 05.09.2003. Sasi varoittaa Vanhasesta: Uskonnollinen uusoikeisto iskee.
04.09.2003.

Jan Myrdal 05.04.1967. "...tämä imperialismi uhkaa myös meidän olemassaoloamme samoin kuin se uhkaa Yhdysvaltojen kansan olemassoloa. Yhdysvaltojen imperialismi on maailman kaikkien kansojen yhteinen vihollinen." Katkelma puheesta Vietnamkokouksessa Medborgarhusetissa 05.04.1967. Sanankäyttöä. 
11.09.2003. 

Mustavalkoisesta lehtikuvasta tulkinnut Pertti Manninen. Salvador Allende viimeisen kerran syyskuun 11. päivänä 1973 Santiago de Chilessä.
11.09.1973. 

11.09.2001. Kuolema Nykissä. Kuvitelma: Pertti Manninen. Henkilökohtaisia tunnelmia ja lehdistä luettua suruaamuna. Kahden suomalaisen lehden pääuutissivut, pääkirjoitussivut ja kommentteja niihin. Miksi? Yle ja live. Kuka on syyllinen? Viikon kysymys: Kun syylliset saadaan kiinni, pitäisikö heidät tappaa? Kuolema Nykissä.
11.09.2003. 

Pääkirjoitus. Uskaltaako Ahtisaari, USA:n juoksupoika mennä Bagdadiin?
25.09.2003.

Irak-vuoto. Jäätteenmäki ja Manninen jättivät loppulausuntonsa. - Matti Wuori varoittaa politiikan ratkomisesta rikosoikeuden keinoin: Irak-vuoto ei kuuluisi lakitupaan. - Irak-vuotoa koskevat rikosepäilyt syyteharkintaan. - Poliisi uskoo selvittäneensä iltapäivälehtivuodon. - Wuori: Myös Jäätteenmäkeä epäillään Irak-vuodosta iltapäivälehtiin.
02.10.2003.

Puhe ja tulkinta. Presidentti George W. Bush YK:ssa tiistaina 23.09.2003.
Tinkimätön Bush patisti YK:n jäsenmaita töihin Irakissa. Presidentti ei luvannut YK:lle keskeistä asemaa. Helsingin Sanomat.
09.10.2003. 

Bush bad FN om hjälp i Irak. USA-presidenten försvarade kriget i sitt tal till generalförsamlingen. Dagens Nyheter.
09.10.2003. 

Släpp in FN på allvar. Dålig ekonomi är skälet till att Bush behöver hjälp med Irak. Aftonbladet.
09.10.2003. 

NATO. Vauhti-viikko. Helsingin Sanomat 2003.
La 20.09. Tarvitaan suoraa puhetta. Kolumni. Max Jakobsson.
Su 21.09. EU-puolustus tulee nopeasti. Kolumni. Janne Virkkunen.
Ma 22.09. EU:n tuleva puolustusydin uhkaa jakaa Euroopan kahtia.  Ulkomaat. Petteri Tuohinen.
Ti 23.09. Kaskeala: EU:n turvatakuut edellyttävät Naton jäsenyyttä.  Politiikka. Arto Astikainen.
Ke 24.09. Suomen turvallisuuspoliittisen ympäristön muutos kiihtyy.  Pääkirjoitus.
To 25.09. Suomettumisen sankarit ja konnat.  Max Jakobsonin 1900-luku päättyy kansainvälisen ja kansallisen lähihistorian huikeaan katsaukseen. Kulttuuri. Jussi M. Hanhimäki.
Su 28.09. Ulkopolitiikka välitilassa. Kolumni. Erkki Pennanen.
Ti 30.09. Hidastelun turhuudesta. Kolumni. Pertti Sadeniemi.
09.10.2003. 

Pääkirjoitus.
   Aina vain puhetta. Pertti Manninen. 
09.10.2003.

YK:n päivä 24.10.
24 October - United Nations Secretary General Kofi Annan today promised that the organization would continue its work of helping the peoples of the world, despite facing difficult times, in his annual UN Day message. Annan says UN will keep working to help the world, despite crisis.
23.10.2003. 

Ahtisaaren turvallisuusraportti. Raportissa syytetään YK:ta turvallisuuden laiminlyonneistä miehitetyssä maassa. Ahtisaari tiettävästi kävi itse Bagdadissa.
22 October - Iraqi bombing panel finds UN security systems dysfunctional, in need of reform. 
23.10.2003. 

Laitinen: Älä usko heitä. Kolumni. Iltalehti Viikko lauantaina 18. lokakuuta 2003.
23.10.2003. 

Pääkirjoitus. Saako YK mahdollisuuden? Pertti Manninen.
23.10.2003.

John Pilger. Sotaa terrorismia vastaan? Tv1. Ulkolinja keskiviikkona 05.11.2003 klo 19.05.
Vain "meidänkö" elämällämme on jotain arvoa? 10.04.2003.
Pyöveleiden oikeus 16.09.1999.
30.10.2003.

Työtä kaikille. "Näyttöä siitä, että viime vuosina usein vaadittu työttömyyskorvausten porrastaminen kannustaisi etsimään tehokkaammin töitä, ei tutkijoiden mukaan ole." Metro. Kotimaa. Maanantai 13.10.2003. Päivärahojen porrastus ei alenna työttömyyttä.
30.10.2003.

Työtä kaikille. Pääkirjoitus. Helsingin Sanomille näytti olevan liikaa pastori Sipiläisen esittämä mielipide siitä, että työttömyysturvan kiristyminen vaarantaa ihmisoikeuksia. Piilottaessaan mielipiteen toisen jutun hännille, lehti käyttää ilmaisua työttömien ihmisoikeuksien asiantuntijaryhmä on kritisoinut "työttömien pakkotyöllistämistä". Torstaina 30.10. 2003. Pertti Manninen. Pääkirjoitus 
30.10.2003. 

Työtä kaikille. "Erityisen lähellä Lipposta on maan työllisyyskehitys. Kuten pääministerinä, hän käy yhä säännöllisesti läpi uudet työllisyyskatsaukset." Seura. 17.10.2003. Lempeä Paavoko ilkeä demoni. Hannu Toivonen. No comments.
30.10.2003. 

Dagens Nyheter. Debatt. Tisdag 11 November 2003. "Vi vill stärka EU:s säkerhetspolitik". Finland och Sverige är beredda att i positiv anda studera förslag för att stärka EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik. Förmågan att ta ansvar för mera krävande internationella krishanteringsinsatser än hittills måste förbättras. Det skriver Finlands och Sveriges utrikesministrar Erkki Tuomioja och Laila Freivalds i ett gemensamt utspel.
13.11.2003.

Pääkirjoitus. Pertti Manninen.
Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd) arvosteli Nato-keskustelun tasoa maanantaina maakuntamatkallaan Pohjan kunnassa. "Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyvä kuulla." Helsingin Sanomat 11.11.2003.
Vastaus: Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 02.09.1999.
13.11.2003. 

Avunanto. Suomelta oma ehdotus EU:n turvatakuiksi. Italian ehdottama avunantoartikla ei kelvannut Suomen hallitukselle. Helsingin Sanomat. Kotimaa. Torstaina 4. joulukuuta 2003.
04.12.2003. 

Avunantoartiklat. Suomen ehdotus EU:n perustuslakiin. Italian ehdotus EU:n perustuslakiin. YK:n peruskirjan 51. artikla. Pohjois-Atlantin puolustusliiton Naton 5. artikla.
04.12.2003. 

Pääkirjoitus. Pertti Manninen.
Saddam on vangittu. Kuinka kahden maan suurimmat aamulehdet uutisoivat asian etusivullaan.. "Mina damer och herrar, vi tog honom" DAGENS NYHETER 15.12.2003. - Kaikki pyjamahousut 16.95 e. HELSINGIN SANOMAT 15.12.2003.
18.12.2003 etusivulla.

18.12.2003. Irak-vuoto. Huomenna perjantaina ratkeaa nostetaanko syyte entistä pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä ja entistä presidentin neuvonantajaa Martti Mannista vastaan. Lehtiinvuotajaa ei ole saatu selville.
18.12.2003 etusivulla.

Helsingin Sanomat kiukutteli Tasavallan presidentin juhlahaastaattelussa! Toimittajan johtopäätös presidentin Nato-empivyydestä, jonka toivottavasti ymmärsi olla sanomatta haastattelutilanteessa, oli seuraava: "Selvää tekstiä: olli kiviset ja paavolipposet saavat siis vapaasti keskustella, mutta sotilasliittoon ei taideta mennä ainakaan vielä ensi vuonna." Halonen: Nato -jäsenyydestä tekee ehdotuksen presidentti. Helsingin Sanomat 24.12.2003.
25.12.2003. 

Vaiettu rikos. Iltapäivälehtien salaisten asiakirjojen vuotoa ei edes pyritä selvittämään, koska lehdet suojelevat tietolähdettään! Sensijaan Jäätteenmäki- jäkätys on saamassa uudet mittasuhteet! Syyttäjä: Jäätteenmäki tivasi tietoja.
25.12.2003. 

"En ollut näitäkään tietoja pyytänyt". Kuvasuurennos. Helsingin Sanomat 24.12.2003.
25.12.2003. 

2003 KAIKKI LOPUT. Tämä vuosi muistetaan Saddam Husseinin kukistumisesta ja Anneli Jäätteenmäen pääministeriuran katkeamisesta. Mistä muusta? Ilta-Sanomat 27.12.2003. Plusliite. Ainakin ministeri Aatos Erkon lehtien journalismista.
01.01.2004.

Muut lehdet. Torstaina 8. tammikuuta 2004. 
Suomi voitti läskisodan. - Politisk graffiti nytt vapen i Gaza. - "Han ska inte bry sig".  Irak-syytteen julkistaminen arveluttavaa. - Nykäsen mäki surkeassa kunnossa. - Iran. Lahjoita katastrofirahastoon. - EU-perustuslaki valmis vasta vuoden kuluttua. - Sahataan taas. - Marx jää, Rautio lähtee. - Jägarnas lek med sitt byte. - Päivi tuli uskoon.
08.01.2004.

Syytetyn oikeusturva. Irak-syytteen julkistaminen arveluttavaa. Helsingin Sanomat. Mielipide. Torstaina 8. tammikuuta 2004. Jyrki Virolainen, lainkäytön professori. Ikaalinen. Irak-syytteen julkistaminen arveluttavaa.
15.01.2004. 

EXTRA! HYMY JULKAISEE SALAISEN IRAK-MUISTION!
Pääkirjoitus. Yhtyneet Kuvalehdet Oy:n Hymy julkaisee helmikuun numerossaan "Salaisen Irak-muistion". Sen mukaan Lipponen kauppasi USA:lle aseita! Iltapäivälehtien vuotokin saatetaan tutkia jollain konstilla. Jäätteenmäki- jäkätys vei Lipposenkin mennessään suolle, josta ei nousua paljon voi odottaa. Jäättenmäki on edelleen epähenkilö ja SanomaWSOY:n media tekee kaikkensa, ettei Jäätteenmäki voisi asettua Euroopan parlamentin vaaliin. Pääministeri Vanhanenkin näytti taitonsa: Luopui muina miehinä EU:n elintarvikevirastosta. Näin Lipposen vaalien aluspäivänä esittämä väite viraston saamiseksi Suomeen tuli lopullisesti nolatuksi! Pertti Manninen, nettisanomat.com. Uudelleen!
05.02.2004.

Lainan työllistävä vaikutus. "Opintolaina sinänsä työllistää vain opintotuki- ja pankkivirkailijoita. Siinä mielessä on perin kannatettavaa, että pidetään yllä mahdollisimman monimutkaisia lainajärjestelmiä ja kehitetään varmuuden vuoksi vielä muutama lisää. Toinen opintolainan työllistävistä vaikutuksista on, että se on useiden mielestä vastenmielinen tapa rahoittaa opintoja. Siksipä hakeudutaankin Prisman kassalle." TUOMAS VISKARI, JYYN SOSIAALISIHTEERI.  04.02.2004. Uudelleen!
05.02.2004. 

EXTRA! EX-PÄÄMINISTERI JATKAA KAUNAA.
Menneen talven valhe. Apu 13.02.2004 (Myynnissä päivää aikaisemmin.) Kolumni. Paavo Lipponen. "Lumen alta paljastuu vääjäämättä valheen haiseva raato. - On mielenkiintoista, että mediassa on kiinnitetty varsin vähän huomiota Hymyssä julkaistuihin teksteihin. Erikoisinta, mutta mediailmastolle tyypillistä, on Jäätteenmäkeä jahtaavan iltapäivälehden vaikeneminen. Johtuneeko siitä, että asian sisältö ei vastaa salaliittoteoriaa Lipposen ja tasavallan presidentin erimielisyydestä Irak-politiikassa. Joka tapauksessa ihmisen jahtaaminen näyttää näinä aikoina tekevän toimittajista juhlittuja sankareita." Menneen talven valhe. Apu 13.02.2004 (Myynnissä päivää aikaisemmin.) Kolumni. Paavo Lipponen. Uudelleen!
Pääkirjoitus ja kommentti. "Sota ei yhtä miestä kaipaa." Pertti Manninen, nettisanomat.com.
12.02.2004. 

Mutta tämä on totta! Heinäkuun 4. päivänä!  "Olin heinäkuun 4. päivänä marssimassa ja osoittamassa rauhanpatsaalla mieltä Yhdysvaltojen Vietnamin politiikkaa vastaan." Paavo Lipponen. Suomen Sosialidemokraatti 7. heinäkuuta 1968. Nro 180, sivu 4. Kerran vielä!
19.02.2004. 

Irak-vuoto. Sekoilu jatkuu.
Irak-vuoto-oikeudenkäyntiin todistajaksi haastettu ulkoministerin virkamies antaa lausuntoja Hymy-lehden julkaisemista asiakirjoista: "Ulkoministeriön tietohallintojohtaja Martti Favorin vahvistaa, että Hymy-lehden julkaisemat tiedot silloisen pääministerin Paavo Lipposen (sd.) viime talvena Yhdysvalloissa käymistä keskusteluista perustuvat aitoihin asiakirjoihin." Kaleva.Plus.Kotimaa perjantaina 13.02.2004.
Kerran vielä!
19.02.2004.

Irak-vuoto. Koalition virallinen määritelmä. Lukijalta. Tässä muuten Usan virallinen Irak-koalitio määritelmä 21.3.2003:
http://www.whitehouse.gov/news/
releases/2003/03/20030321-4.html

Tulossa. Lukijan laaja selvitys pääministeri Paavo Lipposen toimista ja valtuuksista luvata USA.n presidentti George W. Bushille apua koalition rakentamisessa.
26.02.2004 etusivulla.

"Nurmijärven kulaukset"  Bisquit. "Tosin kaiken jahkailun, haikailun, hurskastelun ja vitkastelun keskellä jotkut asiat sujuvat Venäjälläkin sutjakkaasti. Kuten taas on saatu nähdä, pääministerin vaihto käy Venäjällä tarpeen vaatiessa edelleen joutuin. Toki melko sukkelaan se kävi taannoin Suomessakin." Bisquit. Nurmijärven kulaukset. Ilta-Sanomat torstaina 26.2.2004.
26.02.2004 etusivulla.

Adolf Ehnrooth 1905- 2004. Mannerheim-ristin ritari jalkaväenkenraali Adolf Ehnrooth kuoli 99-vuotiaana tänään torstaina 26. helmikuuta 2004 Karinakodissa Turussa.
"Suomi on hyvä maa ja puolustamisen arvoinen."
26.02.2004 etusivulla.

Uutta historian kirjoitusta? Torstaina 04.03.2004. "Pääministeri Matti Vanhasen suosio ylittää niukasti edellisen pääministeri Paavo Lipposen suosion." Ylen uutiset TV1:ssä lauantaina 22.11.2003 klo 10.05.
04.03.2004 etusivulla.

Uutta luottamusta! Torstaina 04.03.2004. "Meillä oli ryhmän luottamuksellinen kokous, jossa sanoin Itälälle, että hän joutaa menemään." Kimmo Sasi perjantaina 13.02.2004 Nelosen uutisissa klo 20:05. Viikon Sasi.
04.03.2004 etusivulla.

"Kyse oli viime kädessä Suomen politiikasta sodan ja rauhan suhteen." Leif Salmén. Iltalehti tiistaina 02.03.2004. Poliittista oikeutta.
04.03.2004. 

MTV3 sensuroi TV-lähetyksen!  Oikeusjuttu. "Omalta osaltani salassapidon kannalta kysymys on kahdesta lauseesta, jotka kirjasin tähän nettipäiväkirjaani." Anneli Jäätteenmäki Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona 03.03.2004.  MTV3:n sensuroima osa Jäätteenmäen puolustuspuheenvuorosta.
04.03.2004.

"Median syytä ei ole mikään. Media tekee bisnestä ja niin teen minäkin." Matti Nykänen. Iltalehti keskiviikkona 03.03.2004.
04.03.2004 etusivulla.

Nato: Helsingin Sanomat. Nato- ja EU- sotilasliittoartikkelit. Tuomas Tonteri-linkki.
04.03.2004. 

"Naiv tro på USA-myt om folkmord". Ny bild av upptakten till Natos bombkrig mot Serbien. Dagens Nyheter 08.02.2004. Bo Pellnäs.
04.03.2004. 

Lipponen ja Bush: Rikkoiko pääministeri Paavo Lipponen rauhanturvalakia? Petri Rissanen.
04.03.2004.

USA:n kampanja "Uhkaava taivaanranta". Suomi mukana irakilaisdiplomaattien karkotuksessa. Petri Rissanen.
04.03.2004.

Näyttelyt. 
Natoa ilmassa.
Natoa ilmassa enemmän.
Natoa ilmassa yhä enemmän.
Lisää natoa!
Syleily.
04.03.2004.

Kansanedustaja Kimmo Sasi (Kok.): Muistamme varsin hyvin vielä joitakin aikoja sitten edustaja Tennilä halusi, että Suomi liittyisi Neuvostoliittoon tai ainakin nyt Varsovan liittoon, mutta nämä ajat ovat nyt ohitse. - Kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä (Vas.): Minun isä on seisonut viidettä vuotta etulinjassa Suomen itsenäisyyden puolesta ja pidän loukkaavana teidän kantaanne. - Välihuutaja: Aivan, törkeätä. Eduskunnan kyselytunnilla Nato-kysymyksen keskustelussa tänään torstaina 04.03.2004 n. klo 16:35.
04.03.2004 etusivulla.

Suuri journalisti-palkinto 2003.  Rikoksesta epäillyn ja todisteita hävittäneen lehden toimittaja sai suuren journalistipalkinnon! Toimittaja Pekka Ervasti, Ilta-Sanomat. Toimittajan oma kertomus kokonaisuudessaan pääministeri Anneli Jäätteenmäen jahdista MTV3:n palkintojenjako-ohjelmassa.
11.03.2004.

Pääkirjoitus. Konnia? "Näytelmän todelliset konnat tulevat esille vääjäämättömästi! Tieto lisää tuskaa! Minäkin jaksan taas ensi talven pakkasilla jatkaa penkomista!"
11.03.2004.

Tulossa. Mielipidetiedustelut: Puolueiden kannatuslukujen vääristely politiikan teon välineenä.
11.03.2004 etusivulla.

Tulossa. Miksi syytettä iltapäivälehtiä vastaan ei uskallettu nostaa?
11.03.2004 etusivulla.

SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!
25.03.2004.

Irak-vuodon kummallinen sivuhaara: Pakkoruotsi poistunee ylioppilaskokeista. Ruotsinkielen nimeen vannoneet suomenkieliset puheenjohtajat ovat poissa kuvioista! Tulossa!
01.04.2004 etusivulla.

Vallan väärinkäyttöä. Kaksi esimerkkiä, kuinka Helsingin Sanomat käyttää valtaansa väärin. Esimerkki 2. Kuinka puolueiden kannatuslukugalluppien valheellisella, väärällä ja tarkoituksenmukaisella tulkinnalla nostetaan ja lyödään myötä- ja vastenmielistä poliitikkoa. Tapaukset Paavo Lipponen ja Anneli Jäätteenmäki. Lue lisää!
15.04.2004.

Salaisesta asiakirjasta pääministeri Paavo Lipposen vierailusta Washingtonissa 10.12.2002: "Bush uskoi myös, että Irakilaiset lopettavat Saddam Husseinin tukemisen nopeasti sen jälkeen, kun hirmuhallinnon uskottavuus murenee. Analogiamall (puuttuu) käytti Romanian Ceausescun kohtaloa. Irakilaiset ansaitsevat ihmisoikeudet. He saavat raken (puuttuu) demokratiansa omalta pohjaltaan, Yhdysvallat ei ole pakottamassa heille omaa malli (puuttuu). Lähde: Ilta-Sanomat tiistaina 11.3.2003.
15.04.2004. 

Etusivulla 06.02.2003: Dagens Nyheter. USA lade fram sina bevis. Utrikesminister Colin Powell anklagade Irak för att gömma massförstörelsevapen.
Helsingin Sanomat. Powell: Irak pettää YK:ta ja kätkee joukkotuhoaseita. USA uskoo Irakin kokeilevan pernaruton levittämistä hävittäjäkoneista. Ulkoministeri sanoi Saddamin tekevän yhteistyötä al-Qaidan kanssa.
15.04.2004. 

Vuotta myöhemmin yhdellä palstalla 04.03.2004: Dagens Nyheter. Powell påstår sig ha vilseletts av CIA.
Helsingin Sanomat. Powell myönsi Irak-tiedot puutteellisiksi.
15.04.2004. 

Tähän on tultu. Leif Salmén Iltalehti keskiviikkona 14.04.2004.
15.04.2004.

 Ensiksi kriisiytyy ilmatila. "Tapahtumat Baltiassa etenevät strategian oppikirjan mukaan. Ensin on olemassa sotilaallinen tyhjiö, joka täyttyy omilla tai vierailla sotajoukoilla. Tyhjiö on tarjonnut hyvän paikan osoittaa naapurin voimaa aluetta loukkaavien tiedustelulentojen muodossa. Nyt kun Baltian maista on tullut Naton jäseniä, alkoi nokittelu heti siirtämällä liittoutuman voimaa Baltian tukikohtiin ja aloittamalla partiointilennot "rosvojen" varalta. Maassa diplomaatteja on karkotettu molemmin puolin. Vahvaksi vakuudeksi lujasta ystävyydestä uudet liittolaiset hakivat valtakirjansa Valkoisesta talosta." Keskisuomalainen tiistaina 13.04.2004. Artikkelit. Puheenvuorot. Lars-Olof Fredriksson, majuri evp. yht.maist. Äänekoski.
15.04.2004 etusivulla.

"Suomalaisissa kouluissa on ollut pakkokreikkaa, pakkolatinaa, pakkovenäjää ja pakkoruotsia, mutta jostakin syystä kaikkien tieteiden, viisauden ja suhteellisuuden tajun perustana oleva matematiikka on jonkinlainen vapaaehtoisluontoinen sivuaine, jota ei oikeastaan tarvitse osata."  Aarno Laitinen. Iltalehti VIIKKO lauantaina 24.04.2004. Minne katosi laskutaito?
29.04.2004 etusivulla.

Sauli Niinistö on ostanut Tanja Karpelan asunnon. Päivi Lipponen aloitti Ilta-Sanomien kolumnistina. Jaakko Rytsölä julistettiin kuolleeksi. Lähes kaikki kaupan silakka on suositusten vastaista. Poliisi pelkää, että mietojen juomien käyttäjät vaihtavat väkeviin. Riitta Väisänen ja Erik Mäkkylä asuvat kahta maatilaa. Koko hommasta meni maku. Tarja Halosella kuulolaite. Vahtimestari kantoi Henry Salevan ravintolasta. Paino ei muuttunut grammaakaan. Jatkuu.
29.04.2004 etusivulla.

Juhlaa ennen, sen keskellä ja jälkeenkin on syytä muistaa: "Meillä on nyt maa, jossa hallitus on edistänyt ja erittäin lämpimästi kannustanut alkoholin nauttimista." Professori Jeja-Pekka Roos. "Meillä on vastuuton alkoholipolitiikka, käyttö lisääntyy. On odotettavissa lisää lasten huostaanottoja."  Sosiaalityöntekijä, nainen, jonka nimi vilahti tajunnasta. Tv1:n A-studio keskiviikkona. 21.04.2004. 
29.04.2004 etusivulla.

Torstaina 13.05.2004. Rasism, nu som då.  Bilden av Vietnamkriget. Flickan Kim Phuc springer skrikande längs vägen sedan hennes hemby, Trang Bang, bombats med napalm av USA. JOHN PILGER om en icke-nyhet och imperialismens innersta väsen. Aftonbladet. Onsdag 12 maj 2004. 
13.05.2004 etusivulla.

Kriget är bara början    kultur Kriget är bara början JOHN PILGER om planerna på världsherravälde - och det växande motståndet Hur har vi kommit dithän att två västerländska regeringar drar in oss i ett olagligt och omoraliskt krig mot en hårt drabbad nation som vi inte har något otalt m.Aftonbladet 2003-03-20 

Pää pensaaseen. "Kauhukseni huomasin, että Lauri Ihalainen oli päättänyt ajatella ääneen. Hän puhui vero- ja työllisyyspoliittisista "osaamispanoksista" joilla työttömyys ja investoinnit saataisiin mahdollisesti hoidettua. Mitä se on: ei mitään. Tarkemmin sanottuna se ilmentää, että eliitti on päättänyt jättää sadat tuhannet työttömät heitteille. SAK hoitaa jatkossakin työssäolevien edut ja vastapuoli TT rikkaiden. Tästä vallitsee sanaton sopimus." Leif Salmén. Iltalehti eilen keskiviikkona 12.05.2004. Pää pensaaseen.
13.05.2004 etusivulla.

Max Jakobsson Ylen Aamu-tv:tä varten tehdyssä haastattelussa tänään torstaina 27.05.2004 klo 7.20. "... tietenkin voidaan kysyä kuka saattoi etukäteen ennustaa ja arvioida oikein mitä kaikkea tulisi tapahtumaan näiden sotatoimien jälkeen..." Max Jakobsson.
27.05.2004.

Lue myös! "Ministeri Max Jakobson: Jäätteenmäen Irak-hyökkäys saivartelua. Ilta-Sanomien ensimmäisellä Irak-vuotosivulla 11.03.2003. Nettisanomat 17.07.2003.
27.05.2004.

Torstaina 03.06.2004. Pekka Ervasti Irakgate-kirjansa haastattelussa: "No Jäätteenmäki itse kieltäytyi haastattelusta ja ja teki jonkun verran töitä sen eteen että keskeiset keskustavaikuttajat eivät antaisi minulle haastatteluja. Yhtä lukuunottamatta nää vetoomukset kuitenkin kaikuivat kuuroille korville." Nelosen haastattelussa. 03.06.2004. 

Lue myös! MTV3:n haastattelu. 03.06.2004. 

Lue myös! Rikoksesta epäillyn ja todisteita hävittäneen lehden toimittaja sai suuren journalistipalkinnon! Suuri journalistipalkinto 2003.
03.06.2004. 

SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!
The crime of  SanomaWSOY was not settled in the court. 
03.06.2004. 

Europarlamenttivaalit 2004 käynnissä. HS-Gallup tutki ja ennusti kannatusta, mutta jätti mielenkiintoisimman seikan kertomatta: äänestysinnon. HS-Gallup ja sen kritiikki!
10.06.2004.


Kuva Pertti Manninen.

Pääkirjoitus.
Europarlamenttivaalit 2004. Anneli Jäätteenmäki sai yli kymmenen prosenttia äänistä!  

Tällaista otsikkoa en ole nähnyt ...

Toinen mielenkiintoinen seikka lienee myös jäänyt kertomatta ...

lta-Sanomat jaksaa vielä hiukan pyristellä ... 

Vielä ennen Irak-vuodon vapauttavaa tuomiota SanomaWSOY:s ...

Paavo Lipponen ei ole ainakaan vielä joutunut selvittämään ...

Demokraattisessa valtiossa selvitys näistä asioista kuuluisi tehdä ...

Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilälle sopii luettavaksi ...

Mitkään kampanjat eivät pystyneet murtamaan ...

Tällä sivulla!

Pääkirjoitus.
Europarlamenttivaalit 2004. Anneli Jäätteenmäki sai yli kymmenen prosenttia äänistä!  


Experience the Reality. Kuva Pertti Manninen.

Kuva Experience the Reality. Hannover 1999. Cebit-messut.Kuva Uhkaava taivaanranta? Itämeren yllä paluulennolla.

Muita kuvia samoilta ajoilta:


Viikon kuva.
Auf die freundschaft. Holzen Pilsener.
Hannoverissa maaliskuussa 1998 matkalaiset unelmoivat lämpimistä ja kylmistä vesistä. Asetelma: Pertti Manninen.

Odotus tihenee.

Hän on tässä autossa!
Kuvasarja. Pertti Manninen ulkomailla.
Seitsemän yritystä tallettaa hänet filmille.

17.06.2004

Tuhansien silmien edessä.
Billy Wilderin raadollisista raadollisin elokuva reportterista joka raastaa uhristaan kaiken rakentaessaan ja pitkittäessään jymyjuttuaan. Puolivuosisataa myöhemminkin  ajankohtainen. Kuvassa Kirk Douglas. Ace in the Hole, USA 1951.  Yle TV2 sunnuntaina keskipäivällä 20.06.2004
klo 11.40! 
Uhkaava taivaanranta. 
Petri Rissanen haluaa selvitettäväksi ex-pääministeri Paavo Lipposen toimet Irak-diplomaattien karkottamisessa ja Washington- lupauksissa USA:n presidentti George W. Bushille. Immiment Horizon. 

Experience the Reality. Kuva Pertti Manninen.
Europarlamenttivaalit 2004. Anneli Jäätteenmäki sai yli kymmenen prosenttia äänistä! Pääkirjoitus.
Tällaista otsikkoa en ole nähnyt ... Toinen mielenkiintoinen seikka lienee myös jäänyt kertomatta ... Ilta-Sanomat jaksaa vielä hiukan pyristellä ... Vielä ennen Irak-vuodon vapauttavaa tuomiota SanomaWSOY:ssä ... Paavo Lipponen ei ole ainakaan vielä joutunut selvittämään ... Demokraattisessa valtiossa selvitys näistä asioista kuuluisi tehdä ... Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilälle sopii luettavaksi ... Mitkään kampanjat eivät pystyneet murtamaan ... Pääkirjoitus.
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
  
  

  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Torstaina 03.06.2004. 
Pääkirjoitus. Mistä kaikesta haluaisin kertoa? Kaikesta.
Paljon on jäänyt kertomatta, viime aikoina.
 
  Etusivu Torstaina 17. kesäkuuta 2004. Numero 256. Torstai on toivoa täynnä  
 

Tänään
17.06.2004
 
 

nettisanomat.com joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.com

 

 

 
Viikon linkki
 
   
 
 
Sodan kuva
 
   
 
 
Kuvagalleria
 
   
   
   
   
   
   
p
 

Torstaina 17.06.2004. Europarlamenttivaalit 2004.
Anneli Jäätteenmäki sai yli kymmenen prosenttia äänistä!
Pääkirjoitus.
Ylen suorassa Eurovaali-lähetyksessä tuloksen ratkettua sunnuntai-iltana 12.06.2000. Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen haastattelussa.  Sdp:n puheenjohtaja Paavo Lipponen vastaa toimittajien kysymyksiin. 
Asiantuntija Esko Antola. Euroopan unioni minuutissa!

 
Torstaina 17.06.2004. Kansanäänestys uudesta perustuslaista?
Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat Riikka Uosukaisen ja Risto Makkosen tentissä suorassa lähetyksessä Ruoholahdesta, Helsingin sydämestä. TV1 torstaina 10.06.2004 klo 21.05.
Suuri vaalikeskustelu. 
 

Torstaina 17.06.2004. Valresultatet skakar EU-ledarna. Knappt 45,4 procent av medborgarna tog sig till valurnorna. Storbritanniens utrikesminister Jack Straw - här i ett korridorsnack med sin finländska kollega Erkki Tuomioja - anser att valresultatet är ett tydligt budskap om att väljarna vill ha ett EU som bättre tillvaratar deras intressen.  Dagens Nyheter. Tisdag 15 Juni 2004. Muut lehdet.

 
Torstaina 17.06.2004.Immiment Horizon. Petri Rissanen haluaa selvitettäväksi ex-pääministeri Paavo Lipposen toimet Irak-diplomaattien karkottamisessa ja Washington- lupauksissa USA:n presidentti George W. Bushille. Uhkaava taivaanranta.
     
Tunnelma.   Torstaina 17.06.2004. Tunnelma sunnuntaina 13.06.2004 klo 07.55
     
Oikeusjuttu.   Torstaina 17.06.2004. Rikosilmoitus ulosottomiehen asiakirjaväärennöksistä. 
Asianajajan (1poistettu 09.12.2015) I.
Asianajajan (1poistettu 09.12.2015) II.
     
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

Torstaina 17.06.2004. "Tuuli käy heidän ylitseen".
Poisnukkuneitten muistolle.
Kuvasarja.

  pm 1234567890123456789012345678901234567890123
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.
 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.

 
  Lukijan postia.
 
Näinä aikoina.

   
17.06.2004

10.06.2004

03.06.2004

27.05.2004

20.05.2004

13.05.2004

06.05.2004

29.04.2004

22.04.2004

15.04.2004

08.04.2004

01.04.2004

25.03.2004. Salainen asiakirja.
 
18.03.2004.

11.03.2004.

04.03.2004.

26.02.2004.

19.02.2004.

12.02.2004.

05.02.2004.

29.01.2004.

22.01.2004.

15.01.2004.


08.01.2004.


01.01.2004.


25.12.2003.


18.12.2003


11.12.2003.

 
Vanhin 29.07.1999
 
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 

Uusin
 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.

 

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteydenotto: [email protected]. Copyright nettisanomat.com 2004/256. Sivut valmisti Pertti Manninen 17.06.2004 (03.07.2004 10:33 ). Vanhempi toimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 
2004/06/17 - nettisanomat.com  - Europarlamenttivaalit 2004 -  Kansanäänestys uudesta perustuslaista? - Suuri vaalikeskustelu. Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat Riikka Uosukaisen ja Risto Makkosen tentissä suorassa lähetyksessä Ruoholahdesta, Helsingin sydämestä. TV1 torstaina 10.06.2004 klo 21.05. - 17.06.2004 - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat.

 
Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.
 
Sivun alkuun!
 

Kuinka asianajaja Pekka Mononen selosti käräjäoikeuden tuomaria. Maksupäätös, Päivi Penttinen 29.03.2001. Selostus.  Oikeudenkäyntien nauhoitetut osat: Sivut 1-10  - Sivut 11-20  - Sivut 21-30  - Sivut 31-40  - Sivut 41-50  - Sivut 51-60  - Sivut 61-68. 


Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09.21. Pertti Manninen.- Navigointi-tekstit "edellinen, seuraava" lisätty 2011-09-23.

Nettisanomat-sivuston kopiona nettiin maanantaina 2013-01-14.
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Tiistai 08.03.2016.)