JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2005/01/13/paakirjoitus.htmNettisanomat  13.01.2005
edellinen numero 

nettisanomat.fi  - torstaina 13.01.2004  - pääkirjoitus - nro 305 

seuraava numero

Pääkirjoitus. Kuolema korjaa satonsa. Omaisten suru on suunnaton. Aina.

Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva: Pertti Manninen. Sarja
 

Torstaina 13.01.2005. Pääkirjoitus.
Kuolema korjaa satonsa. Omaisten suru on suunnaton. Aina.

Tuntuu omituiselta, että ulkopuolisten suru pakotetaan esille. Ja, että sillä tehdään bisnestä. Aluksi SPR:n ja Kirkon ulkomaan avun ja muidenkin tässä nimeltämainitsemattomien keräykset tuntuivat hyvältä ja jokaisella oli mahdollisuus antaa roponsa kykynsä mukaan lippaisiin ja pankkitileille.

Sitten seurasi muistamisen hyökyaalto, oli itkevä arkkipiispa, koko kansan suruun pakottava presidentti. Sitten vyöryivät ja vyöryvät edelleenkin erilaiset hyväntekeväisyyskonsertit. Näistä irvokkain lienee MTV3:n konsertti, jossa muusikot tekivät kyllä hyvää työtä, jossa välähdykset tapahtumapaikoilla olivat paikallaan, mutta jonka pyyteettömän maun pilasivat erilaiset julkkikset ja linssiluteet, näistä ehkä röyhkein oli Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen, joka löperteli jotain taloudesta haastatteluosuudessa. Oli Vanhasta, Karpelaa, Kurria, Zyskowiczia, Meriläistä ja Päivilipposta. Tuomiojaa ei näkynyt, häntä oli media ryöpyttänyt jo riittävästi. Sitten Jussi Salonoja osti aneensa ja lahjoitti lahjoitti miljoona euroa ja tätä hymisteltiin vielä seuraavanakin päivänä. Karpela kyllä taisi sanoa ja kiittää niitäkin jotka lahjoittivat vähemmän, kykyjensä mukaan.

Tähän väliin huomio konsertista. En nähnyt sitä kokonaan, mutta kyllä loppulaulun olisivat voineet esittää Kari Tapio ja Paula Koivuniemi solisteina, nuorempien pysyessä takarivissä, nyt sinne oli lykätty Paulakin.

Ja tähän väliin kunnioitukseni piispa Eero Huoviselle, joka siirtyi lomakohteestaan tuhoalueelle ja teki varmasti hyvän ja raskaan ja pyyteettömän työn uhrien hyväksi. Samoin kuin monet paikalle jääneet tavalliset ihmiset ja matkaoppaat, jotka minulle kerrotun mukaan eivät juuri ollenkaan nukkuneet moneen päivään auttaessaan matkalaisia. Eräskin kuulemma nukahti seisaalleen. Kiitoksen ansaitsee myös paikalle kiiruhtanut ensiapuväki.

Pelastusjohtaja Partanen sitä vastoin sähelsi ja jätti lähettämättä pelastusyksikön, joka olisi ollut valmiina lähtemään. Partanen perusteli surkuhupaisesti päätöstään tietämättömyydellä ja tilanteen epäselvyydellä. Maallikkokin ymmärtää, että liika lähettäminen olisi ollut parempi kuin päästää evakuointikoneet lähes tyhjillään tuhoalueelle. Tähän muistuma: Kun Tsernobil räjähti (1994?) ja Ruotsissa ydinvoimalan säteilymittarit näyttivät tämän jälkeen hälyttävästi kohonneita lukemia, niin ryhdyttiin evakuointitoimenpiteisiin, koska ei tiedetty mistä kohonneet lukemat johtuivat. Suomessa viranomaiset nauroivat ruotsalaisten "hätäilylle" ja taisipa silloinen Säteilyturvakeskuksen johtaja Vuorinen pitää tarpeettomama suomalaisten koripallopoikien evakuointia Kiovasta. Raskashiukkasista (?) kerrottiin vasta myöhemmin.

Niin ja sitten Ministeri Sinikka Mönkäre ei voinut peruuttaa lomaansa ja matkusti golfaamaan Thaimaahan vastoin ulkoministeriön yleistä matkustussuositusta.

Oma lukunsa on sitten median rahastus aluksi "tappaja-aalloilla" (Ilta-Sanomat) ja sitten riipaisevilla kertomuksilla. Suru ei ole ollut päällimmäisenä. Oma lukunsa on sitten erilaisilla poliittisilla intohimoilla, joilla on rutattu milloin kutakin. Suru ei ole ollut päällimmäisenä.

Presidentti Martti Ahtisaari ja valtioneuvos Harri Holkeri nimitettiin jonkun tutkijalautakunnan puheenjohtajiksi. Olisi saanut koko lautakunta jäädä nimittämättä. Nyt siellä on puheenjohtajana valtaeliittiin korruptoitunut omaan pussiinsa bisnestä harrastava rahanhimoitsija, jonka tärkein tehtävä on hokea jäävittömyyttään, vaikka raha kilisee toimeksiantajalta omistamalleen firmalle erilaisista konsulttitöistä jatkuvasti.

Varapuheenjohtaja on pökkelö, joka ei enää tajua kuinka hänet jälleen kerran narutettiin ei-pyyteettömien tarkoitusperien hyväksi. Demarit osaavat. Ja suru ei ole taaskaan päällimmäisenä.

Pääministeri Matti Vahanen on seonnut ja antanut avoimen valtakirjan kaikille kuluille. On tietenkin kohtuullista, että ihmisiä autetaan. Saman ilon toivoisi leviävän pääministerille myös kotimaassa menehtyneille ja kurjuutta kärsiville. Tätä kirjoittaessani luin järkyttävästä nuoren koululaisen kuolemasta. Rautatien turvapuomi oli jäänyt ylös ja juna töytäissyt kuoliaaksi nuoren elämän. Turvalaitteiden tarkistamista ja varmuutta on lisättävä. Tähän täytyy löytyä rahaa. Ehdotankin varallisuusveron poistamishuuman tarkastelemista uudelleen ja veron poistamisen peruutusta. Tälle 70 miljoonalle eurolle olisi muutakin käyttöä kuin paapoa muutamaa tuhatta Suomen ökyrikasta. Miljoonalahjoittaja Jussi Salonojakin taisi hyötyä veron poistamisesta muutaman kymmentä miljoonaa. Luku on esitetty kyllä julkisuudessa!

Tämä oli

Pääkirjoitus.
Kuolema korjaa satonsa. Omaisten suru on suunnaton. Aina.

Pertti Manninen, keskiviikkona 12.01.2004.

 
Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva: Pertti Manninen. Sarja

nettisanomat  1999 alkaen

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Uusin lehti   Arkistohaku   Depis   Elokuva   Gallup   Imagine   Kaupunkikuva   Kuvagalleria   Lehdet   Liikunta
Opetus   Perhe   Politiikka   Sota ja rauha   Tv ja radio   Talous   Työtä   Valokuva   Velka   Viikon kuva
 

Tänään
13.01.2005
 
 

nettisanomat.com joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.com

 

pm

Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva: Pertti Manninen. Sarja.
 

Torstaina 13.01.2005. Pääkirjoitus. Kuolema korjaa satonsa. Omaisten suru on suunnaton. Aina.
Tuntuu omituiselta, että ulkopuolisten suru pakotetaan esille - niinkuin se ei sieltä itsestäänkin esille tulisi. Ja, että surulla tehdään bisnestä. Aluksi SPR:n ja Kirkon ulkomaan avun ja muidenkin tässä nimeltämainitsemattomien keräykset tuntuivat hyvältä ja jokaisella oli mahdollisuus antaa roponsa kykynsä mukaan lippaisiin ja pankkitileille.
Sitten seurasi muistamisen hyökyaalto...

     


"Lapsilisän reaaliarvo on nyt 14 prosenttia alempi kuin 10 vuotta sitten."

Kaavio "Lapsilisien reaaliarvon kehitys 1994 - 2004" laadittu nettisanomien toimituksessa. Se on vain ohjeellinen! Isonna!

 

Torstaina 13.01.2005. Muut lehdet. Iltalehti keskiviikkona 5.1.2005. Kolumni.
Optimistinen Arvio. Leif Salmén.
"Jos yhteiskunnan menestystä mitataan sen mukaan, miten se kohtelee köyhimpiään, Suomi on epäonnistunut, brutaali, tyly maa. Kiitos Lipponen! Kiitos Fagernäs! Kiitos Sailas! ...

Sosiaali- ja terveysministeriö harrastaa orwellilaista tiedottamista, kun se nettisivuillaan kertoo, että sosiaaliturva on pääosin kehittynyt "myönteisesti", vaikka joutuu toteamaan, että yksinhuoltajien ja pitkäaikaistyöttömien asema on heikentynyt. Lapsilisän reaaliarvo on nyt 14 prosenttia alempi kuin 10 vuotta sitten. Yli viidennes yksinhuoltajista elää köyhyydessä. Työttömän peruspäivärahaa korotettiin vuoden alusta 8 sentillä, 50 vanhaa penniä lisää päivässä!

Sinikka Mönkäreen ja muiden oikeistolaisten mielestä on kuitenkin tärkeämpää alentaa muutaman tuhannen superrikkaan verotusta poistamalla varallisuusvero. Ökyrikkaiden puolustamisessa 70 miljoonaa euroa on yhtäkkiä pikkuraha. Vammaisten tai pitkäaikaissairaiden tukemiseen sitä ei voi mitenkään laittaa. Näin vallanpitäjät käyvät arvokeskustelua."
Optimistinen arvio. Leif Salmen. Iltalehti keskiviikkona 05.01.2005. Isonna!

     
Torstaina 13.01.2005.  Muut lehdet. Savon Sanomat keskiviikkona 5.1.2005. Päivyri
Halu olla hyvä ja hyödyksi. Ulkopoliittisen instituutin johtajan Tapani Vaahtorannan mielestä olisi suotavaa, että puoleen vuoteen ei saisi käyttää sanaa Nato. 50 VUOTTA Helsinki Veli-Pekka Leppänen/STT ”… Paraikaa Suomessa leiskuu kipakka ulkopoliittinen sananvaihto, josta Vaahtoranta havainnoi kaksi erillistä, toisiinsa sekoittuvaa tasoa: - On tämä ikuiskiista Natosta, josta jo 90-luvulla sanottiin kaikki. Keskustelu sotilaallisesta liittoutumisesta jatkuu, koska EU tiivistää koko ajan turvallisuuspolitiikkaansa: mennäkö syvemmälle mukaan vai ei? Liian paljon kuitenkin puhutaan ilman perustelua. Olisi siksi hyvä, jos ei puoleen vuoteen saisi käyttää sanaa Nato...
Lue myös!
Nato-asiantuntija kiittelee Ahtisaaren linjausta. Ulkopoliittinen Instituutin johtaja: Se oli tärkeä puhe. "Fiksua tekstiä, Vaahtoranta arvioi." 28.11.2002.
     

Kaavio laadittu nettisanomien toimituksessa. Isonna!

 

Torstaina 13.01.2005. Harry Harkimo polttaa suruttomasti Suomen rikkaimman miehen Aatos Erkon rahoja? Kaavio: Nettovelkaantumisaste (% ylempi käyrä) ja Omavaraisuusaste (% alempi käyrä). Jokerit HC Oy -konsenin kehityksestä. Lähde: Balance Consulting. Konsernin tilikausi päättyy 30. huhtikuuta. Presso perjantaina 24. joulukuuta 2004. Jokerien tappioutki jatkuu jo viidettä vuotta. Isonna!
Lue myös! Pentti Sainio: Harkimoiden hattutemppu Lastenklinikalta Hartwall Areenalle. 04.11.1999.
Harry Harkimo sopimuskumppanina 1. Kun Hjallis kusetti HIFK:ta. 18.11.1999.
Harry Harkimo sopimuskumppanina 2: Kun Hjallis rikkoi HJK:n Lyytikäisen kanssa tekemänsä sopimuksen.

     
Torstaina 13.01.2005. Kenen vesi? Saudien Vesi Oy perustettu? Helsingin Vesi Oy:n seikkailut Päijänteen veden ryöstämisessä päätyi Saudi-Arabian käsiin. Ei kai Päijänne-tunnelia rakennettu Saudeille. Suomen hallituksen pitää puuttua Helsingin herrojen (ja rouvien) sotkuihin. Toive on tietenkin hurskas, kun nykyään pukit ovat kaalimaan vartioina hyväksytysti! Vai ovatko?
     

Torstaina 13.01.2005. "Pieni polku metsän halki vie"
Jussi Kylätasku 1941-2005.

     
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

  05 1234567890123456789012345678901234567890234567890234567890123456789012345678901234567890
Guardian Unlimited Galleries December 2004: On December 26, a 9.0 magnitude earthquake struck off the Indonesian island of Sumatra, triggering a tsunami that killed tens of thousands of people in Indian Ocean coastal communities. Here are some images of the human and environmental devastation left in its wake in Thailand.
In pictures: the immediate aftermath
In pictures: more aftermath across the region
In pictures: tsunami disaster in India
In pictures: tsunami disaster in Indonesia
In pictures: tsunami disaster in Sri Lanka
In pictures: tsunami disaster in Malaysia
Special report: Indian Ocean tsunami disaster
 
Guardian Unlimited Special Reports Tuesday January 11, 2005:
City of ghosts. On November 8, the American army launched its biggest ever assault on the Iraqi city of Falluja, considered a stronghold for rebel fighters. The US said the raid had been a huge success, killing 1,200 insurgents. Most of the city's 300,000 residents, meanwhile, had fled for their lives. What really happened in the siege of Falluja?
Special report
Iraq
Chronology
Iraq timeline: Feb 1 2004 - present
Iraq timeline: July 16 1979 - Jan 31 2004
Interactive guides
The siege of Falluja
More click-through graphics on Iraq
Key documents
Full text of speeches and documents
Audio reports
Audio reports on Iraq
More special reports
Politics and Iraq
International aid and development
Iraq and the media
The anti-war movement
Useful links
Provisional authority: rebuilding Iraq
Iraqi-American chamber of commerce
cnn.com: David Kay's evidence to US Senate committee

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk  2003.
Tammikuu-kesäkuu kuvin.

Heinäkuu-joulukuu kuvin.
  2004.
Ensimmäinen kvartaali.
Toinen kvartaali.
 

2004.
Kolmas kvartaali.
Neljäs kvartaali.

 

2005.
06.01.2005

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Torstaisin ja  tiistaisin extra!

Viime viikolla.
edellinen numero 

nettisanomat.fi  - loppiaisena, torstaina 06.01.2005  - etusivu - linkit - ensimmäinen kvartaali 2004 - nro 304 

seuraava numero
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Torstaisin ja  tiistaisin extra!


Sunnuntaina 26. joulukuuta 2004, tapaninpäivänä, kello 08.55 Suomen aikaa avasin television, joka oli jäänyt edellisenä iltana Ruotsin kanavalle. Ruudussa oli tekstiuutisia, joista kävi ilmi, että valtava hyökyaalto on iskenyt Intian valtameren rannikoille. Käänsin ohjelman BBC News-kanavalle ja siellä oli jo kuvia ja selostusta tapahtuneesta. Suomessa asuva tyttäreni soitti muutamaa minuuttia myöhemmin ja kertoi, että poikani on soittanut hänelle Thaimaasta. Poikani ja hänen vaimonsa voivat hyvin, he ovat olleet tapahtuman aikaa sisämaassa. Lisäksi tyttäreni kertoi, että puhelusta kävi ilmi rannoilla olevan paljon ruumiita pitkin ja poikin. Samassa BBC News lähettää  kuvia Phuketista ja lopetamme puhelun ja ryhdymme katsomaan tahoillamme suoraa raporttia paikasta, jossa siis poikani majailee. Pertti Manninen. Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva: Pertti Manninen. Sarja.
 


  2003.
Tammikuu-kesäkuu kuvin.

Heinäkuu-joulukuu kuvin.
  2004.
Ensimmäinen kvartaali.
Toinen kvartaali.
 

2004.
Kolmas kvartaali.
Neljäs kvartaali.

 

2005.
06.01.2005

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Torstaisin ja  tiistaisin extra!

Viime vuoden marraskuulta.

Tänään
25.11.2004
 
 

nettisanomat.com joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.com

 

pm

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
 

Torstaina 25.11.2004. Leif Salmén. Iltalehti keskiviikkona 24.11.2004. Uusi Ihminen.
"Meidän kansalaisten pitäisi ymmärtää, kehittämällä kriisitietoisuuttamme, että meiltä vaaditaan "muutosvalmiutta". Näin sanoo hallituksen globalisaatioraportti. Meiltä kaikilta - siis myös niiltä, jotka ovat sairaita, vanhoja, autottomia, työttömiä, heikkoja ja köyhiä. No ennen kaikkea niiltä, tietysti! Samaan aikaan pääomalle on saatava entistä parempi tuotto, suurituloisten verotusta on alennettava ja palkansaajien on joustettava. Ihan hautaanko asti, vai riittääkö että kierii maassa kuin koira?

Pääministeri Vanhanen vahvisti arvovallallaan, että valtio tukee tätä joustopakkoa, että korkeamman päämäärän, kilpailukyvyn nimessä meidän on sopeuduttava. Se on "voittopuolisesti myönteinen" asia. Saattaa olla, jos asiaa tarkastelee Nurmijärven omakotitalon ikkunasta, mutta täällä Alppilassa kerrostalon ikkuna tarjoaa hiukan erilaiset näkymät. Helsingin köyhimpiin kuuluvalla alueella, kivenheiton päässä vallan asumuksista, jokapäiväisiä ongelmia ovat työttömyys, sairastelu, köyhyys ja syrjäytyminen.

Luulevatko Vanhanen, Sailas, Brunila, Fagernäs, Ehrnrooth ja muut että nämä ongelmat ratkaistaan "muutosvalmiudella", sillä, että palkansaajat joustavat entistä enemmän? Sillä, että suurituloisten palkkaveroa alennetaan? Sillä, että pelotellaan ihmiset sopeutumaan?

Samaan aikaan kun EK:n Ehrnrooth lietsoo kriisitietoisuutta hänen sukulaisensa panevat Suomen vanhimman teollisuusyrityksen, 1600-luvulla perustetun Fiskarsin, omistuksia uusiksi ja kotiuttavat voittonsa. Suku kahmii itselleen kymmenien miljoonien eurojen saaliin. Omistaja sopeutuu globalisaatioon - ja voittaa. Fiskarsin työläiset tietysti sopeutuvat hekin, kun on pakko, Kenelle tämä joustavuus on "voittopuolisesti myönteinen"?

Valtiovallan, työnantajien ja ay-liikkeen johtajien linja on viime viikkoina näyttäytynyt kaikessa alastomassa rujoudessaan: pääomalle täysi vapaus, palkansaajille ja muille kansalaisille joustopakko. Siinä missä voiton maksimoinnille raivataan avoimet väylät, siinä meiltä muilta vaaditaan täydellistä alistumista globaalimarkkinoiden vaatimuksille. Kurkku kireänä ja sydän väristen meidän pitää päivittäin terävöittää kriisitietoisuuttamme. Vallitsee jatkuva poikkeustila, jossa meitä kehotetaan mittauttamaan arvomme markkinoilla reaaliajassa.

Palkkatyö on aina jossain määrin pakkotyötä. Nyt se on jo muuttumassa rangaistukseksi siitä, että palkanmaksu vakavasti häiritsee kilpailukykymme vahvistamista. Siksi työnantajat haluavatkin palkankorotukset valtion maksettaviksi, veronalennusten muodossa.

Tämä on hullujen touhua. Jo riittää!" 
Leif Salmén. Iltalehti keskiviikkona 24.11.2004. Uusi Ihminen.

     

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
 

Torstaina 25.11.2004. "EU:n taistelujoukoista voi tulla kovien haasteiden paikka.
Matti Vanhasen hallitus on suhtautunut kylmästi Nato-keskusteluun ja korostanut Suomen "sotilaallista liittoutumattomuutta". Sen katveessa hallitus on osallistunut aktiivisesti mutta poliittista dramatiikkaa huolellisesti karttaen EU:n sotilaallisen kriisinhallintakyvyn rakentamiseen ja ilmoittautunut nyt myös perustettaviin unionin nopean toiminnan joukkoihin eli kriisialueille lähetettäviin monikansallisiin taisteluosastoihin."
Helsingin Sanomat. PÄÄKIRJOITUS. Keskiviikkona 24.11.2004.

     

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
  Torstaina 25.11.2004. "Nyt Eva on saanut yhteiskunnallisessa keskustelussa aloitteen ja pitää sen niin kauan kuin se on pidettävissä. Aloite saadaan pois vain riittävän linjakkailla ja perustelluilla vasta-argumenteilla, jollaisista ei toistaiseksi näy merkkejä. Kunnon keskustelua ei synny, jos Evan alkuperäisiin vastavoimiin kuuluva vasemmisto pystyy sanomaan Evan huonostikin perustelluille ajatuksille - sellaisiakin se on esittänyt - vain "ei"."  Ilta-Sanomat. Pääkirjoitus. Keskiviikkona 24.11.2004.
     

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
  Torstaina 25.11.2004. "Brunilan ryhmä tavoittelee entistä osaavampaa, avautuvampaa ja uudistuvampaa Suomea. Näiden mainesanojen muuttamisessa toiveista todellisuudeksi olisi työmaata kauas näkeville poliitikoille, jos heitä - nimiä tässä mainitsematta - olisi enemmän kuin siteeksi. Poliitikkojen enemmistön kannalta jotkin vaalit ovat aina liian lähellä, jotta asioista voitaisiin puhua suoraan." Ilta-Sanomat. Pääkirjoitus. Torstaina 11.11.2004.
     

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
 

Torstaina 25.11.2004. "Tarja Halonen suurin suomalainen? 
Seuratessa Suuret suomalaiset -äänestystä on pakko välillä nostaa hämmästyksestä rinnalle valahtanut alaleuka takaisin paikoilleen. Voiko kansa oikeasti olla noin arvostelukyvytöntä? Miksi moista kisaa edes jatketaan, kun se on jo muotoutunut lähinnä nolostuttavaksi farssiksi.
Tapon yrityksestä tuomittu Matti Nykänen meinasi jo tulla valituksi kymmenen suurimman joukkoon, mutta ilmeisesti teknisellä kikkailulla Yle sai sentään tämän katastrofin estettyä.
Nyt sitten Tarja Halonen keikkuu siellä aivan kärkisijoilla ainoana elävänä suurena suomalaisena aivan kuin pilkkaamassa kansakunnan todellisia suurmiehiä ja naisia.
Laittakaapa kansalaiset muutama jääpalanen hattuunne ja miettikää hetken, missä seurassa Halonen on. Tehkää vaikka luettelo Halosen "suurteoista" ja verratkaa Halosen listaa (jos sellaista edes syntyy) kehen tahansa yhdeksään muuhun ehdokkaaseen.
Mannerheim pelasti Suomen luisumasta Neuvostoliiton käsiin peräti kolme kertaa. Kekkonen pelasti Suomen samalta kohtalolta kylmän sodan aikana. Agricola ei tehnyt sen enempää tai vähempää kuin perusti suomen kielen. Aleksis kivi on kansalliskirjailijamme, joka aloitti suomenkielisen kirjallisuuden ja näytelmäkirjallisuuden. Lönnrot kokosi kansalliseepoksemme Kalevalan, Ylppö loi neuvolajärjestelmän ja pelasti sitä kautta tuhansien ja taas tuhansien suomalaisten hengen jne.
Olen pitänyt tähän saakka Kaari Utriota kiihkofeministisyydestään huolimatta viisaana ja kadehdittavan hienona persoonana.
Hänen maaninen ja kiiluvasilmäinen kampanjointinsa Tarja Halosen hyväksi ."
Iltalehti maanantaina 15.11.2004. Lukijan palsta. 
Artikkelin loppu ja kirjoittajan nimi kadonnut!

     

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
 

Torstaina 25.11.2004. "Opintolaina ajettiin karille.
Opintolainan verovähennyksen toteuttamista suunniteltiin virkamiehistä kootulla työryhmällä. Syntyi malli, jossa ehdotettu verovähennys tuskin kattaa edes opintolainan korkoja, eikä näin ollen käytännössä paranna lainkaan opiskelijan toimeentuloa. Opiskelijan taskuun suunnatut rahat kilahtavatkin käsittelykuluina ja korkoina pankkien pohjattomiin kirstuihin. Huolimatta virkamiesten asiantuntemuksesta, luotu järjestelmä on monimutkainen, byrokraattinen ja ristiriitainen. Kukaan ei myöskään tiedä paljonko opintolainavähennysjärjestelmä tulee loppujen lopuksi maksamaan. Jopa Kela ja Verohallinto ovat toivoneet yksinkertaisempaa ja järkevämpää mallia. Olisikohan kriittinen ääni kuulunut paremmin, jos opiskelijatkin olisi kelpuutettu työryhmän varsinaiseksi jäseneksi?
Ylioppilailla ja hallituksella on yhteinen tavoite: opiskelijan toimeentulon parantaminen, jotta työnteko opintojen ohessa vähenee ja valmistusajat lyhenevät. Nyt kun lainan kehittäminen on ajettu karille, pitäisi hallituksella olla kanttia myöntää virhearviointi ja ottaa uusi suunta.
Monimutkaisilla malleilla tilanne ei parane, tarvitaan oikeasti kannustavia toimenpiteitä. Yksi tällainen on opintotuen asumislisän korottaminen 252 euroon." 
Jenni Kyrönlahti. Varapuheenjohtaja, SYL.
Kuvateksti: Kirjoittajan mielestä virkamiehet ajoivat opintolainan kehittämisen karille; nyt uudistus uhkaa koitua vain pankkien hyödyksi.  Ilta-Sanomat lauantaina 13.11.2004. Lukijat.  Sivu 4, 4/6 palstaa ylhäällä, kuva 4 palstaa.

     

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
 

Torstaina 25.11.2004. Suojelupoliisi teki ennalta estävää turvallisuustyötä.
Kansanedustaja Kimmo Sasi pyysi Iltalehdessä (29.10) perusteita tshetseenisivujen sulkemiseen.
Poliisin hallinnosta annetun lain 10 §:n 1 momentin mukaan suojelupoliisin erityistehtävänä on torjua sellaisia hankkeita ja rikoksia, jotka voivat vaarantaa valtio- ja yhteiskuntajärjestystä tai valtakunnan turvallisuutta sekä suorittaa tällaisten rikosten tutkintaa. Sen tulee myös ylläpitää ja kehittää yleistä valmiutta valtakunnan turvallisuutta vaarantavan toiminnan estämiseksi. Poliisin hallinnosta annetun asetuksen 8 §:n momentin mukaan suojelupoliisin tulee antaa viranomaisille ja yhteisöille sellaisia ohjeita, neuvoja ja tietoja, jotka ovat tarpeen valtion turvallisuuden ylläpitämiseksi tai siihen kohdistuvien loukkausten estämiseksi.
Poliisiasetuksen 16 §:n 2 momentin mukaan suojelupoliisin tulee ilmoittaa sisäasiainministeriölle rikoksista ja hankkeista, jotka voivat vaarantaa valtio- ja yhteiskuntajärjestystä tai valtakunnan sisäistä ja ulkoista turvallisuutta, sekä niihin syyllisiksi epäillyistä henkilöistä. Asian laadusta riippuen suojelupoliisi informoi myös muuta ylimpää valtiojohtoa, jos sillä on tehtäviensä vuoksi tarve saada kyseiset tiedot. Kysymyksessä mainitussa tapauksessa oli epäiltävissä, että laajalla turkin-, venäjän- ja englanninkielisellä tshetseenisivustolla saatettaisiin julkaista sisällöltään rikolliseksi tulkittavissa olevaa, esimerkiksi yleistä turvallisuutta vaarantavalla tavalla rikoksen tekemiseen kehottavaa aineistoa.
Kysymyksessä tarkoitetuissa suojelupoliisin yhteydenotoissa oli kyse suojelupoliisin harjoittamasta, sen tehtäväksi säädetystä rikoksia ohjein, neuvoin ja tiedoin ennalta estävästä turvallisuustyöstä ja suojelupoliisin toimialaan kuuluvasta alustavasta selvittelystä mm. oliko sivuston sisältö kaikilta osaltaan sopusoinnussa maamme lainsäädännön kanssa. Yhteydenottojen yhteydessä kävi ilmi, että sivustoa ylläpitänyt henkilö oli toiminut liikeyrityksen omistajan ja toimitusjohtajan tietämättä. Kun toimitusjohtaja sai asiasta tiedon, hän päätti itse lopettaa sivuston ylläpitämisen. Näin ollen ei tarvinnut harkita tuomioistuinkäsittelyä.
Asia hoidettiin suojelupoliisissa tavanomaisena päivystysasiana. Suojelupoliisi informoi asiasta ja toimistaan sisäasiainministeriä ja pääministeriä.
Sisäasiainministerinä minulla ei ole olut huomauttamista suojelupoliisin toimintaan tai toiminnan laillisuuteen.
Kari Rajamäki.
Sisäasiainministeri. Iltalehti maanantai 8.11.2004. Lukijan palsta.
Kuvateksti: Kari Rajamäen mukaan suojelupoliisi sulki tshetseenisivut päivystysasiana. Sivu 5 alhaalla, 5/6 palstaa, kuva 1 palsta.

  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk
  2003.
Tammikuu-kesäkuu kuvin.

Heinäkuu-joulukuu kuvin.
  2004.
Ensimmäinen kvartaali.
Toinen kvartaali.
 

2004.
Kolmas kvartaali.
Neljäs kvartaali.

 

2005.
06.01.2005

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Torstaisin ja  tiistaisin extra!

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Maksuttomia arkistoja:
kaleva.fi
yle.fi 
mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk
     
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Kesän hyvä teko: opeta lapsi uimaan! 
 
   
   

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteydenotto: [email protected]. Copyright nettisanomat.com 2005/305. Sivut valmisti Pertti Manninen 13.01.2005,  ensimmäinen versio 12.01.2005 19.51. linkit January 13, 2005 13:43). Vanhempi toimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 
2005/01/13 
- nettisanomat - Pääkirjoitus. Kuolema korjaa satonsa. Omaisten suru on suunnaton. Aina. - Pertti Manninen, keskiviikkona 12.01.2004. - avoin - ainakin joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat.

   
 

Oikeusjuttu:Tästä kaikki alkoi:  Ulosottomiehen ja  kihlakunnanvoudin operaatio mitätöi vanhuksen etuoikeutetun saatavan 90 000 markkaa Merita Pankin hyväksi.   
Tarkka selostus! Nettisanomat-sivuston kopiona nettiin maanantaina 2013-01-14.
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Tiistai 08.03.2016.)