Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Perjantaina 14. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 414.


14.10.2005 perjantaina klo 15:33. Kuva: "Kiireinen sixpack-kuljetus ensimmäisten sadepisaroiden iskiessä vihdoinkin syksyn tuntuisesti lokakuun puolivälissä ja viikonlopun alkaessa."  Kuva:  Pertti Manninen. Laukaa. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!   Edellinen kuva!   Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu perjantaina 14. lokakuuta 2005


Pääkirjoitus. Espoosta Helsingin kautta Bagdadiin.

Iltapäivälehdet hehkuttavat nyt Nils Gustafssonin onnea ja toivottavat hyviä eläkepäiviä. Kyllä toivotuksiin onkin syytä, kun ajattelee minkälaisen ryöpytyksen nämäkin lehdet kuluneen 1.5 vuoden aikana päästelivät. Nyt kun kaikki on ohi, voi kysyä joutuiko Gustafsson suomalaisen kidutuksen uhriksi. Kaksi kuukautta vankilassa pitäminen tarkoitti ilmeisesti sitä, että poliisitutkijoilla oli "varma" käsitys Gustafssonin syyllisyydestä ja tällä henkisellä kidutuksella he yrittivät saada uhrinsa murtumaan. Kyllä tämäkin menettely pitäisi selvittää puolueettomasti.

Tänään sitten eduskunnassa äänestettiin siitä, paljonko kansaneläkettä nostetaan ja myös siitä, että milloin nostetaan. Pääministeri Matti Vanhanen on mennyt tahtoen tai tahtomattaan Sdp:n virittämään ansaan. Hänen nimisensä hallitus siis nostaa ensi vuoden syyskuussa kansaneläkkeitä peräti 5 eurolla kuukaudessa. Ei siis edes presidentin vaalien kynnyksellä vuoden 2006 alusta. Mikä voi olla paskamaisemman tuntuista köyhien äänestäjien mielestä, kun tämäkin vähäinen korotus siirtyy ensi vuoden loppupuolelle. Samoin vasta syyskuussa poistuu köyhien ihmisten kiusaksi ja mopottamiseksi aikanaan säädetty asumistuen omavastuuosuus, suuruudeltaan 7 %.  Vaikka hallituksessa on myös Sdp, niin presidentti Tarja Halonen ei ole enää samalla tavalla vain Sdp:n ehdokas. Tämä kansaneläkkeen saajien pilkkaaminen kohdistuu pääministeriin sopivasti vaalien kynnyksellä!

Myös varallisuusveron poistaminen ja poistamisen tietoon tuleminen kansalaisille taas vaalien kynnyksellä on pääministerille myrkkyä. Heh heh. Omaa soppaansa siinä saa maistaa ja ihmetellä miten tässä näin pääsi käymään. Tietenkin voi ajatella, että tällä häikäilymättömyydellä ei ole mitään väliä: Tarja Halonen jatkaa joka tapauksessa, mutta kuinka kyyniseksi tämä elämä on mennyt, kun herra pääministeri ei yhtään välitä siitä, mitä hänestä jälkeen jää, kun tämäkin virka joskus häneltä loppuu. Ei puoluetoveri ex-pääministeri Esko Aho ikänä pääse siitä maineesta, miten hän möhli pankkikriisin hoidon ja saattoi sadat tuhannet suomalaiset kurimukseen pelastaesaan pankkien omistajien omaisuuden näille. Asiakkaiden omaisuudet kyllä ryöstettiin ja hävitettiin siinä "kriisissä". Kyllä historijoitsijat kertovat sitten aikanaan Matti Vanhasenkin paikan pääministerien joukossa.

Bagdadissa on räjäytettu sähkölaitos tai ainakin katkaistu kaapelit. Bagdadista on pimeänä 70 % juuri ennen vuorokauden vaihtumista ja muutamaa tuntia ennen perustuslakikansanäänestyksen alkamista. Presidentti George W. Bushin kannatus on laskenut ensimmäisen kerran alle 40 prosentin ja amerikkalainen kenraali kertoo, että seuraavat 60 päivää ratkaisevat Irakin kohtalon.

Perjantaina 14.10.2005. Pertti Manninen. Pääkirjoitus.

 

 

 

Perjantaina 14. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


14.10.2005 perjantaina klo 15:35. Kuva: "Potkien ja polkien karkuun yhä isompia sadepisaroita". Pertti Manninen. Laukaa. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!  Edellinen kuva!   Alempana. Kolmas kuva.

 
 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

Nettisanomat.com
To 22.09  -   Pe 23.09  -   La 24.09  -  Su 25.09  -  Ma 26.09  -  Ti 27.09  -  Ke 28.09  -  To 29.09  -  Pe 30.09  -  La 01.10  -  Su 02.10  -  Ma 03.10  -  Ti 04.10  -   Ke 05.10 -  To 06.10   -  Pe 07.10 -  La 08.10  -  Su 09.10  -  Ma 10.10  -   Ti 11.10  -  Ke 12.10  -   To 13.10  -  Pe 14.10  -


Aftonbladet
Fredag 14 oktober 2005

- Vi var friare under Saddam
Kvinnorna i Irak sätter livet på spel i kampen för sina rättigheter Startade underjordisk frihetsrörelse

 

Guardian Unlimited
Friday October 14 2005

Fear and hope on the bloody road to Iraq's vote
Iraq: Poll on constitution marked by increasing dread over violence and sectarianism
Leader: Ballots against the bombs
Special report: Iraq

Bush told Blair of 'going beyond Iraq'
Politics: George Bush said he intended to target other countries planned to acquire weapons of mass destruction.
Guardian Unlimited Politics

New exhibition captures spirit of Kurt Cobain
Arts: Hitherto unseen side of Kurt Cobain is captured by a new exhibition of photographs.
Guardian Unlimited Arts

 
 

Perjantaina 14. lokakuuta 2005. Etusivu. Kolmas kuva.

 


14.10.2005 perjantaina klo 15:43. Kuva: "Sade kastelee asfaltin". Kuva: Pertti Manninen. Laukaa. Kirjasto. Sarjasta "Rakennettu ympäristö", tulossa! Yläkuva.


 

Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Torstaina 13. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 413.


12.10.2005 tiistaina klo 14:43. Kuva: "Kiireetön matka syksyn keltaisten lehtien syleilyssä ruohon vielä vihertäessä lämpimässä syksyssä, joka tänään hiukan ilmoitti muuttumisestaan talvisemmaksi. " Kuva:  Pertti Manninen. Jyväskylä, Tourujoki. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!   Edellinen kuva!   Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu torstaina 13. lokakuuta 2005Kuva 13.10.2005. Syyttäjän avaintodistajat: Meitä ei arvostettu. Iltalehti. Uutiset torstaina 13.10.2005.

Bodom-juttu. Käräjäoikeuden päätös jää voimaan. Tuomiosta ei valiteta hovioikeuteen. Syyttäjät ilmoittivat tänään, etteivät valita ja myös uhrien omaisten asianajaja ilmoitti saman. Näin ollen Nils Gustafssonin vapauttava tuomio saa lainvoiman huomenna perjantaina 14.10.2005. Todistajien sekoilukin saa loppunsa. Asiantuntijalääkärit valittavat vielä tänään julkaistussa Iltalehden jutussa: Syyttäjän avaintodistajat: Meitä ei arvostettu. Tahtomattaan nämä todistajat paljastavat sen, että he ottivat kantaa syyllisyyteen, ehkä poliisitutkijoiden massiivisen julkisuuden saaneiden lausuntojen takia. Lääkäritodistajien rooli ei kuitenkaan ollut etsiä syyllistä, vaan antaa lääketieteellinen lausunto kuten yksi todistaja totesikin oikeudessa. Pertti Manninen torstaina 13.10.2005. Pääkirjoitus.
Lue myös!
Bodom-oikeudenkäynti. Espoon käräjäoikeuden tuomio
kokonaisuudessaan.
Lue myös! Kolumnisti Ritva Santavuori herjaa käräjäoikeutta?  

 


Kuva 13.10.2005. Juniorin lipsahdus. Mattiesko Hytönen. Iltalehti. viihde torstaina 13.10.2005.

Hytös-tuomio. Kolumnisti Mattiesko Hytönen kehottaa valehtelemaan poliisille?
"Kolarin jälkeen Eremenko Juniorin huomiokyky äkkiä heikkeni. Hän ei enää antanut naiselle, mitä tämä ehkä halusi. Eremenko Juniorin nainen olisi ehkä halunnut, että jalkapalloilija olisi osoittanut riterillisuuttaan ja ilmoittanut paikalle saapuneille poliiseille, että hän ajoi autoa." Mattiesko Hytönen. Korkein oikeus. Iltalehti. Viihde torstaina 13.10.2005.
Hyttipaska Matonen. Nimistä riisuttu kertomus lauantain 09.08.2003 mukaan. Totuus eräästä suhteesta. Jutusta on julkaistu vain otsikko torstaina 21.08.2003, koska koira oli ehtinyt syödä lehden ennen kirjoittamista! Pertti Manninen

 


Kuva 13.10.2005. "Juice Leskinen kävelee kotona". Ilta-Sanomat. Uutiset Viihde torstaina 13.10.2005.

Julkinen sairaskertomus 2. Ilta-Sanomat julkaisi eilen keskiviikkona 12.10.2005 etusivullaan ja lööpissään pääuutisena Juicen terveydentilaa koskevan väitteen. Itse juttu oli viihde-osastossa!  Kts Lööppi! Tänään torstaina lehti jotenkin oikaisee asiaa vaimon kertomana. Väite ei pitänytkään paikkaansa! Ilta-Sanomien jutussa, jossa ei ole ilmoitettu kirjoittajan nimeä, on lopuksi lause: "Juice Leskinen ei halua itse kommentoida terveydentilaansa millään lailla". Ilta-Sanomat. Viihde torstaina 13.10.2005.
Lue myös!  Antti-Pekka Pietilä. Ilta-Sanomat. 
Lue myös! "Miksi päätoimittajalle määrättiin psyykelääkkeitä?"
Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus."

 


Kuva 13.10.2005. Kansanedustajat ryöpyttivät Heinäluomaa varallisuusveron poistamisesta. Helsingin Sanomat. Kotimaa torstaina 13.10.2005.

Helsingin Sanomat ryhtyi tehtävänsä mukaisesti kertomaan siitä, mitä Suomessa tapahtuu.
Varallisuusveron poisto vuoden 2006 alusta "unohtui" lehden edellisessä jutussa, jossa selostettiin Suomen ensi vuoden tulo- ja menoarviota ja sen verotusta koskevia muutoksia. Tänään torstaina 13.10.2005 oli hyvä selostaa asiaa, kun valtiovarainministeri Eero Heinäluoma joutui sitä selittämään eduskunnassa. Selitykset eivät olleet kovin vakuuttavia. Helsingin Sanomat jätti osan kritiikistä kertomatta ja senkin, mitä kertoi, kertoi aika pumpulisesti. Analyysi ja muiden lehtien selostus tulossa!
Lue esim!
Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille?
Lue esim!
Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna. 


Bisquit. Seppo Ahti. Post fortum. "Yleinen käsitys yhteiskunnassa näyttää olevan, ettei optioista ole mihinkään. Jos kuitenkin rohkenisi väittää vastaan: optioita voi käyttää vaikeissa ongelmatapauksissa painon määrittämiseen. Jaa miten? No homma on niin simppeli, että siitä selviää kuka tahansa päivystävä kauppa- ja teollisduusministeri. Otetaan henkilö, saa olla energiayhtiöstä, joka on normaalin tilipussinsa lisäksi painonsa arvoinen kultaa. Kulta maksaa 400 euroa unssi, unsseja menee kiloon runsaat 30, kilohinta pyörii 12000 eurossa. Henkilön optiotulot ovat 12 miljoonaa euroa. Yksinkertainen jakolasku antaa kullan ja siis samalla henkilön painoksi pyöreät 1000 kiloa. Tietysti herää kysymys, pitäisikö henkilön ihan terveyssyistä laihduttaa. Matemaattisesti pienempään lukemaan päästään jaettavaa supistamallakin, mutta ongelma, jos se sellainen edes on, ei lopulta kuitenkaan ole matemaattinen."Bisquit. Seppo Ahti. Post fortum. Ilta-Sanomat torstaina 13.10.2005.

 

 

 

Torstaina 13. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


12.10.2005 keskiviikkona klo 13:12. Kuva: "Epäkunnossa eli mitä:ihmettä: jalat eivät kanna". Pertti Manninen. Jyväskylä. Kolmikulma. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!  Edellinen kuva!   Alempana. Kolmas kuva.

 

Aftonbladet
Torsdag 13 oktober 2005


NOBELPRISET I LITTERATUR 
”Ett mycket oväntat val”
Engelske dramatikern Harold Pinter får Nobelpriset i litteratur
Aftonbladets kulturredaktör: Jag är väldigt förvånad.

 

Guardian Unlimited
Thursday October 13 2005


Turkish bird flu is deadly strain
EU confirms virus found in Turkish poultry is H5N1 strain that scientists worry could mutate and spark global pandemic.
Q&A: Bird flu
Interactive guide: bird flu
Special report: bird flu

60 killed in Russian battle
Militants attack southern city.
Audio: Nick Paton Walsh in Moscow
Map: where the fighting happened
Special report: Russia

Nobel prize goes to Pinter

British playwright and author Harold Pinter takes 2005 literature prize.
Pinter 1 - 0 Culture Vulture
What the academy said of Pinter
Previous winners of the prize
Guardian Unlimited Books

Al-Qaida plan revealed
Iraq: Memo to Zarqawi calls for founding of Islamic state
· Clash with Israel seen as final stage of conflict
Extract: Al-Qaida memo
Sunni party backs blueprint
Special report: Iraq

'Bondage? Bring it on...'
Cartoon: Steve Bell on the new anti-terror bill.
More cartoons by Steve Bell

London's new concert hall takes shape
From the archive: On this day in 1949, Clement Attlee laid the foundation-stone of the South Bank concert hall. This is how the Guardian reported the event.
More from the Guardian archive

 
 

Torstainana 13. lokakuuta 2005. Etusivu. Kolmas kuva.

 


12.10.2005 keskiviikkona klo 14:32. Kuva: "Täydellinen nainen joka päivä". Kuva: Pertti Manninen. Jyväskylä. Tourula. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa! Yläkuva.12.10.2005 keskiviikkona klo 14:32. Kuva: "Täydellinen nainen joka päivä". Kuva ja unelmointi: Pertti Manninen. Jyväskylä. Tourula. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa! Yläkuva.

 

 

 

Lokakuu
2005
October

 

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Tiistaina 11. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 412.


11.10.2005 tiistaina klo 11:51. Kuva: "Mopopappa eli pappamopon uusi tuleminen eräänä harmaana lokakuun päivänä". Pertti Manninen. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!   Edellinen kuva!   Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu tiistaina 11. lokakuuta 2005Kuvat: 05.10.2005 keskiviikkona klo 15:57. "Meillä menee erinomaisen hyvin, mutta mitään takeita jatkosta ei ole. Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma Uutispäivä Demarissa." Iltalehti keskiviikkona 05.10.2005.
Todellisuus näinä päivinä: Jokaisesta hokemasta yksi euro eläkeläisille. Kansaneläkettä esitetään nostettavaksi ensi vuonna: 2006 yhteensä 5 eurolla! Korotus ehkä vuoden alusta tai sitten ei. Varallisuusveroa kyllä esitetään poistettavaksi kokonaan jopa vuoden alusta. Alle 40.000 suomalaista paremmin toimeentulevaa jakaa tämän jättipotin. Veron poistamisesta keskustelu jäi sopivasti Fortumin optioiden päivittelemiseen, joka on jatkunut jo viikkoja ja jatkuu viikkoja. Tiistaina 11.10.2005 Pertti Manninen. Pääkirjoitus.
Lue esim! 
Läpinäkyvää journalismia. Ex-kauppa-ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre puolustautuu.
Lue esim!
Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille?
Lue esim!
Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna. 

 

Tiistaina 11. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


11.10.2005 tiistaina klo 11:51. Kuva: "Mopopappa eli pappamopon uusi tuleminen eräänä harmaana lokakuun päivänä". Pertti Manninen. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!  Edellinen kuva!   Alempana. Kolmas kuva.

 

Wednesday October 11, 1967 Guardian Unlimited
US agent in at the death of Che Guevara 
From the archive: On this day in 1967, the body of Che Guevara was flown to a mortuary in Vallegrande, Bolivia. This is how a Guardian journalist witnessed the event.
More from the Guardian archive

 

Tuesday October 11 2005
Guardian Unlimited
Clampdown after two strangers die in web pact
Technology: Internet companies are urged to make so-called suicide websites and chatrooms more difficult to access.
Leader: Time to change control
More from Technology Guardian

More ...

 
 

Tiistaina 11. lokakuuta 2005. Etusivu. Kolmas kuva.

 


11.10.2005 tiistaina klo 11:51. Kuva: "Mopopappa eli pappamopon uusi tuleminen eräänä harmaana lokakuun päivänä". Pertti Manninen. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!  Yläkuva.28.09.2005 keskiviikkona klo 16:38.  Kuva. "Pysähdyttyään risteyksessä liehuvatukkainen mopotyttö jatkaa reippaasti matkaansa". Laukaa. Kuva ja tuuli Pertti Manninen. Isonna!

 

Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle.


 Kuva Pertti Manninen   Sarja. 

 

nettisanomat.com - tilasto


Tilasto: Nettisanomilla on ollut heinäkuusta 1999 alkaen 850 000  (0,85 miljoonaa) kävijää, jotka ovat  tehneet 17 400 000 (17,4 miljoonaa) hakua (hits)! 19.09.2005

 
 

 

 

Nuolet osoittavat edellisen ja seuraavan numeron etusivulle!

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:[email protected]   
Copyright nettisanomat.com 2005/414. Sivut: 14.10.2005,   (nettiin 14.10.2005, linkit 14.10.2005). 

nettisanomat - 2005/10/14 - Kuvat: "Kiireinen sixpack-kuljetus." -  "Potkien ja polkien karkuun yhä isompia sadepisaroita" - "Sade kastelee asfaltin" - Laukaa  - Pääkirjoitus. Espoosta Helsingin kautta Bagdadiin. - Nils Gustafsson - Matti Vanhanen - Tarja Halonen - Esko Aho - George W. Bush - Kuvat Pertti Manninen. - etusivu perjantaina 14.10.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat

 


 


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

 
 
sivun alkuun!
 
 


Nettisanomat-sivuston kopiona nettiin maanantaina 2013-01-14.
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Tiistai 08.03.2016.)