torstaina 5. huhtikuuta 2001, lisäykset päivittäin.
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
HIFK-boss Frank Moberg eläkkeen kynnyksellä.
Harkimon sanat fitattavat yhä.

etusivulle 05.04.01.

uusin lehti

seuraava lehti

tämä lehti

edellinen lehti

vanhin lehti

kaikki lehdet

hakemisto

valokuva-galleria

Kuvannut, kirjoittanut ja rakentanut Pertti Manninen.

HIFK-boss Frank Moberg eläkkeen kynnyksellä. Harkimon sanat fitattavat yhä.

Katkelma Iltalehdestä 28.03.01

"HIFK-boss Frank Moberg eläkkeen kynnyksellä...
"Selänteen ja Variksen hukkaaminen harmittaa".
...

Runsaat 30 vuotta HIFK:ssa vaikuttanut Moberg on törmännyt vuosien vuolaissakin virroissa kirjavaan joukkoon pelaajia. Kahden livahtamista hän harmittelee kiertelemättä. Teemu Selänne ja Petri Varis on opittu tuntemaan Jokereista, vaikka toisinkin olisi voinut olla.
...


Harkimon sanat kismittävät yhä

Ekonomi Mobergin selän takana ei ole kuultu pahoja puheita HIFK:in toiminnasta. Se on pidetty, mikä on luvattu. Mobergia kismittääkin, että rapa on roiskunut päälle kollegan järjestämänä. Helsinkiläisseurojen tiet erosivat varsin ristiriitaisesti Jokereiden muutettua Areenaansa neljä vuotta sitten.

- Harry Harkimo kokosi hallinsa rahoittajia tiedolla, jonka mukaan myös IFK muuttaisi uuteen halliin.
- Emme kuitenkaan koskaan saaneet meille luvattuja asioita: paikkaa yhtiön hallituksessa, toimistoa Areenaan ja halpaa vuokraa.

Hjallis ei koskaan allekirjoittanut esisopimusta, mutta kutsui silti minua kusettajaksi, Moberg jyrähtää.


HIFK:ssa ihmeteltiin asiaa päivä, kunnes Moberg käveli vanhan jäähallin johtajan työhuoneeseen. Halli remontoitiin hyvin liigavaatimukset täyttäväksi, ja HIFK:n uuden tulemisen pohja oli rakennettu."
...

Katkelma Iltalehdestä 28.03.01

HIFK-boss Frank Moberg eläkkeen kynnyksellä. Harkimon sanat fitattavat yhä.

otsikointi nettisanomat.com 05.04.01 pertti manninen

liikunta ja urheiluHarkimon sanat fitattavat yhä.


HIFK-boss Frank Moberg eläkkeen kynnyksellä."Lätkäfani kerjää huomiota osakseen" ja "Jere Karalahti".

Kuvat Pertti Manninen.

Lapsen aika - puheenvuoro lasten liikunnasta ja urheilusta

etusivulle
Harry Harkimo
sopimuskumppanina 1
.

Kun
Hjallis kusetti HIFK:ta.

Pentti Sainio
kertoo kirjassaan Harkimoiden hattutemppu - Lastenklinikalta Hartwall Areenalle asiasta näin:

"Harry Harkimon ja hänen lähipiirinsä kanssa on muiden ollut vaikea sopia asioista. Kun ensin on jotain sovittu, tapahtuukin jotain muuta.

Ari Mennander kuvaa kirjassaan Hjallis, Hartwall Areena, että jääkiekkojoukkue HIFK petti sopimuksensa Hjalliksen kanssa seuran mukaan tulosta areenalle. "Hjallis oli myynyt kaikki aitiot ja yhteistyösopimukset olettaen, että HIFK siirtyy Jokerien mukana uuteen suurhalliin. Sen piti olla täysin selvää. HIFK oli allekirjoittanut asiasta esisopimuksen, jota se ei katsonut sitovaksi. Kyseinen sopimus riitti kuitenkin pankkien ja vakuutuslaitosten lakimiehille, kun Hjallis ja Pekka Laitto olivat rahoituskierroksellaan."

Rahoituskierroksella tuota sopimusta Hjallis kumppaneineen tarvitsikin. Tuo esisopimus syntyi siten, että Hjallis soitti vuoden 1995 kesä-heinäkuun vaihteessa HIFK:n varapuheenjohtajalle Frank Mobergille ja ilmoitti, että "tarvitaan rahoituksen kasaan saamiseksi ilmoitus, että tekin pelaatte tällä areenalla". Moberg otti yhteyttä HIFK:n puheenjohtajaan Kimmo Heinoon. HIFK:n piirissä mietittiin ehdot ilmoitukseen suostumiselle. Ne ilmoitettiin Hjallikselle, jonka toimistossa ne faksattiin takaisin esisopimuksen muodossa. Esisopimuksessa luki muun muassa:

"HIFK sitoutuu pelaamaan ottelunsa Pasilaan rakennettavassa uudessa Helsingin monitoimihallissa. Otteluvuokraksi on sovittu 10 % lipputuloista. Mikäli HIFK siirtää toimistonsa uuteen halliin, on vuokra 70 mk/neliö. HIFK saa myös yhden hallituspaikan Helsinki Halli Oy:n hallituksessa."

Kimmo Heino allekirjoitti esisopimuksen 21. heinäkuuta 1995. Sitten asiassa ei pitkään aikaan kuulunut mitään.

"Tähän esisopimukseen ei koskaan saatu Hjalliksen allekirjoitusta. Kun sitä ei kuulunut, niin meille heräsi ajatus, että mitenkä nämä ehdot nyt ovat? Kun kyselimme perään, että missä viipyy se sopimus, joka perustuisi näihin ehtoihin, niin Juha Rantasilalta tuli sopimusehdotus, jossa puhuttiin 20 %:n vuokrasta, ei tullut hallituspaikkaa eikä toimistoa", kertoo Moberg.
"Meillä raksutti nopeasti missä mennään. Kysyimme Jääkenttäsäätiöltä millä ehdoilla saamme jäädä Jäähalliin. Kun se selvisi tiedotimme julkisuuteen maaliskuussa 1996, että HIFK pelaa Helsingin Jäähallissa",
Moberg sanoo ja ihmettelee, että sen jälkeen häntä mollattiin Harkimon piiristä julkisuudessa "kusettajaksi".

Hjallis-kirjassa Hjallis on jo kiitollinen, ettei HIFK tullut mukaan Hartwall Areenalle. "Saimme niiden ottelujen tilalle parempia tapahtumia, joista tulee myös enemmän rahaa."
"Mutta en koskaan anna anteeksi sitä temppua, mitä ne tekivät."

Näin siis Pentti Sainio kirjassaan Harkimoiden hattutemppu - Lastenklinikalta Hartwall Areenalle.

Edellisen mukaan Harkimo ei kusettanut pelkästään HIFK:ta, vaan myös pankkeja ja vakuutusyhtiöitä, jotka myönsivät hankkeeseen lainarahaa.

Harkimo on siis esittänyt lainaneuvotteluissa sopimuspaperin, jota ei ole aikonutkaan antaa sopimuskumppanilleen ja pitää paperissa sovittua sovittuna.

Onko Harkimon oma nimikirjoitus sellaisessa paperissa väärennös? Täyttääkö tällainen menettely törkeän petoksen tuntomerkit?

Nettisanomat torstaina 18. marraskuuta 1999 pm.


Harry Harkimo
Harry Harkimo sopimuskumppanina 1.


Kun Hjallis kusetti HIFK:ta.

Harry Harkimo
Harry Harkimo sopimuskumppanina 2:

Kun Hjallis rikkoi HJK:n Lyytikäisen kanssa tekemänsä sopimuksen. (Katkelma Pentti Sainion kirjasta Harkimoiden hattutemppu - Lastenklinikalta Hartwall Areenalle).

etusivulle  
nettisanomat.com: haku arkistosta
Sivut valmisti Pertti Manninen 04, 05 april 2001
copyright nettisanomat.com 2000/88
Jutut ja artikkelit kirjoitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen Laukaassa, Jyväskylässä, Muuramessa ja Helsingissä.
etusivulle  

Kirjoita mielipiteesi ! 

etusivulle  

nettisanomat.com 2001/88