1999 lokakuu
valokuvagalleria
hakemisto
kaikki aiemmat
nettisanomat.com 1999/11
vanhin
edellinen
etusivu
seuraava
uusin

Humanismin
ylistys
Ikiru
tiistaina 19.10 klo 23.05 TV2:ssa

HS-Gallup vääristelee tuloksensa - tutkimuksen puoskarointia


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

"Korkeampaa matematiikkaa"
1999/11
torstaina
lokakuun 14. päivänä 1999
Joka torstai

etusivu

lukijoilta

urheilu
tv
kulttuuri
netti

asunto
ruoka

raha

pääkirjoitus

kirjoita!

ilmoita ilmaiseksi: osta&myy

tapaamiset

säälinkki

lahjoita ruokaa

hakemisto ja aiemmat lehdet

kuvat

tietolinkit

info


Kinnunen, viisas tyhmän näyttelijä?

Näyttelijä Heikki Kinnunen tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen velallisen epärehellisyydestä.

Hän oli nostanut itselleen firmansa rahoja 650 000 markkaa, vaikka oli sopinut Helsingin ulosottoviraston kanssa, että näiden rahojen olisi pitänyt mennä verovelkojen lyhentämiseen.

Kinnunen näytteli oikeudessa uskottavan hyvin tyhmää: hän ei ollut ymmärtänyt, että sopimuksesta pitäisi pitää kiinni ja kukaan ei ollut kertonut hänelle, että sopimuksen rikkominen olisi rikollista. Lisäksi hän ei ollut salannut mitäänvaan kaikki tulot ja menot sekä nostot oli kirjattu oikein kirjanpitoon.

Käräjäoikeus ei jostain syystä määrännyt nostettua summaa maksettavaksi, vaan hyväksyi siis tosiasiallisesti tämän omankädenoikeus-veronalennuksen. Lopputuloksen kannalta sillä ei tietenkään ole mitään väliä, koska verovelat vanhenevat viidessä vuodessa. Tämänkin tiedon näyttelijä on varmaan saanut tietää vasta nyt lukiessaan tapauksestaan lehdistä.

Elämässä tapahtuu aina ihmeellisempiä asioita kuin missään näytelmässä!

P.S. Hilluiko Kinnunen sittenkin liian aikaisin julkisuudessa, tuomiohan ei ole vielä ehtinyt saada lainvoimaa?

nettisanomat.com tiistaina 12.10.99


Arsenal tietopuhallettiin

Merita luisui
ruotsalaisille, siniristi haalistuu

MeritaNordbanken selkeyttää konserni-rakennettaan"taiteilua lakipykälillä"


Sundqvist -
ulosoton kauhu

Aivan lähiaikoina ratkaistaan myös toinen velallisen epärehellisyyssyyte. Konsutti Ulf Sundqvist ei kuitenkaan tekeydy tyhmäksi tai tietämättömäksi, hänellä on apunaan Suomen paras asiantuntija: Zacharias Sundström, joka on jo tähän mennessä laskuttanut Suomen valtiota satoja tuhansia markkoja avustaessaan köyhää Sundqvistia eri oikeudenkäynneissä.

Sundqvist keksi luotollisella pankkitilillä kikkailun. Vaikka rahaa tuli jatkuvasti tilille satoja tuhansia markkoja vuodessa, vouti ei päässyt niihin kiinni, koska pankkitili oli aina pakkasen puolella. Eduskunta joutui säätämään jopa lain, ns. Lex-Sundqvistin, kikkailun lopettamiseksi. Kekseliäisyydellä pääsee historian kirjoihin!

On vaikea uskoa, että oikeus pystyisi osoittamaan mitään väärää Sundqvistin menettelytavoissa. Täytyyhän herralla olla herran menot ihan vain arkisessakin elämässä.

nettisanomat.com tiistaina 12.10.99

Lue myös:

Sundqvist
-näytelmä loppui kesken!
torstaina heinäkuun 27. päivänä vuonna 1999

Alho-Sundqvist II: Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla torstaina elokuun 12. päivänä vuonna 1999Missä se on nyt? Sainion Hjallis-kirja vaiettiin kuoliaaksi


Gustafsson ei jäänyt koskaan kiinni

Kirkkonummen kunnanjohtaja Kaj Gustafsson jää eläkkeelle ensi vuosituhannen alkupuolella.
lue lisää


Pipatin piina jatkuu

Pappilanvuoren Lämpö Oy:n yhteydessä tapahtuneet epäselvyydet tutkitaan Vaasan hovioikeudessa , koska jutun syyttäjä Matti Jakosuo ei tyydy käräjäoikeuden päätökseen, joka käytännössä vapautti Jyväskylän maalaiskunnan johtajan Tarmo Pipatin kokonaan.

Syyttäjä vaatii, että Pipatti on tuomittava rangaistukseen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Lisäksi hän vaatii hovioikeutta järjestämään suullisen käsittelyn, koska hänen mielestään käräjäoikeus on arvioinut todistajien kertomuksia sekä kirjallisia todisteita väärin. Mainittakoon, että mm. Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen oli haastettu jutun todistajaksi.

Jyväskylän mlk:n kunnanhallitus oli tyytynyt, tosin äänestäen, käräjäoikeuden päätökseen. Kunnanhallituksen päätöksen edellä Keskisuomalainen ja Suur-Jyväskylän lehti olivat melkoisen raivokkaasti vaatineet kunnanhallituksen jäseniä lopettamaan oikeudenkäyntiprosessin.

nettisanomat.com tiistaina 12.10.99

Lue myös:

Pääseekö kunnanjohtaja Pipatti pälkähästä? torstaina syyskuun 9. päivänä vuonna 1999

Lehti tuomarina - tapaus Keskisuomalainen torstaina syyskuun 9. päivänä vuonna 1999

Pynnönen: "Ihmisten riitely halvaannutti kunnan" torstaina syyskuun 9. päivänä vuonna 1999

Tuleeko rikollinen teko hyväksyttäväksi , jos se tuottaa hyötyä työnantajalle?
Keskisuomalaiset lehdet arveluttavalla tiellä. maanantaina syyskuun 20. päivänä 1999


 

Gustafsson ei jäänyt koskaan kiinni

Kirkkonummen kunnanjohtaja Kaj Gustafsson jää eläkkeelle ensi vuosituhannen alkupuolella. Odotellessani entisen säästöpankkitiedottajan Eero Hirvosen hymistyskirjoituksia Mikko I. Salon Kirkkonummen Sanomissa kerron joitakin muistikuvia Gustafssonin toimista, jotka osuvat hänen 20-vuotisen virkakautensa keskivaiheille.

Ensinnäkin hänet valittiin sitoutumattomana miehenä, joka onnistui supliikkinsa avulla saamaan puolelleen vähemmistökommunistit Leif Rönnbergin johdolla. Näin estettiin RKP:n ehdokkaan pankinjohtaja Carl-Gustaf Halmeen pääseminen kunnanjohtajaksi.

Päästyään virkaansa hän hyväksytti ensitöikseen kunnanhallituksella päätöksen, että saisi hoitaa toista virkaa Helsingin kauppakorkeakoulussa yhtenä päivänä viikosssa. Tämä oli virhe, koska tämän päätöksen varjolla hän oli poissa kunnanvirastosta useita päiviä viikossa milloin missäkin, niin että kunnanviraston virkailijat tuskastuivat perusteellisesti tähän häikäilemättömyyteen.

Eräs puoli Gustafssonin työtavoista:
Jonkun helsinkiläisen ruotsalaisen tyttökoulun säätiö oli tehnyt tarjouksen rakentaa Jolkbyn koulu, jonka kunta sitten vuokraisi. Hanke oli varsin pitkällä, mutta jotain outoa kuitenkin tapahtui, kun tämä säätiörahoitus tyssäsi. Joka tapauksessa Haka oli tehnyt piirustukset ja kustannuslaskelmat valmiiksi ja hanke piti antaa Hakalle rakennettavaksi. Yllätys, yllätys! Gustafsson toi kunnanhallituksen kokoukseen aivan uuden rakentajan piirustuksineen ja laskelmineen ja väitti, että Haka ei ehdi saada koulua syksyksi valmiiksi, mutta tämä uusi ehtisi. Kunnanhallituksessa on tietenkin edustettuina suuria ja pieniä puolueita, joilla on usein omia intressejään rakentamispäätöksissä. Gustafsson oli korostanut, että hankkeen muutospäätöksen täytyy olla yksimielinen ja niinpä tällä kertaa tärkeäksi itsensä tunteva SKDL:n Väinö Aho yhtyi päätökseen.

Haka oli ihmeissään ja nähtyään toisen rakentajan piirustukset, totesi niiden olevan Hakan tekemien peilikuvat.
Haka lähetti kirjeen kunnanjohtaja Kaj Gustafssonille ja vaati korvauksia. Ja kuinkas sitten kävikään. Kirje hukkui Gustafssonin työpöydältä. Tätä hukkumista taisi tutkia poliisikin.
Kirkkonummen kunnavaltuusto joutui sitten tekemään erikoisen päätöksen hyväksyessään tilien ja hallinnon vastuuvapauden kyseiseltä vuodelta. Vapaus myönnettiin kaikilta muilta osin paitsi Jolkbyn koulun osalta. Ja sitten vanha kikka: uusi valtuusto ei seuraavana vuonna enää tuollaisista välittänyt, tämän jutun kirjoittajakin oli jo muissa maisemissa. Minulle jäi ikuiseksi arvoitukseksi, miten asia ratkaistiin vai ehtikö Hakakin mennä sitä ennen unholaan.

Korvauksia sensijaan jouduttiin maksamaan Vihangon Sähkö Oy:lle, kun Gustafsson ja Kokoomus sekä SDP valitsivat Kirkkonummen ammattikoulun sähköurakantekijäksi Kirkkonummen Sähkötyö Oy:n, jonka omisti demarikähmijä Esa Mäkelä. Tähän liittyy myös ainutlaatuinen yksityiskohta: Kunnanhallituksen kokouksessa, jossa tarjouskirjeet avattiin, Vihangon Sähkö Oy:n tarjous oli selvästi halvempi kuin Kirkkonummen Sähkötyö Oy:n. Gustafssonin ansiosta asia jätettiin pöydälle ja viikkoa myöhemmin kunnanhallituksen kokoukseen, jossa kirjoittajakin sattui olemaan varamiehenä mukana, kunnansihteeri Wahlberg kiikuttaa listojen ulkopuolelta erillisen paperin, jossa on Kirkkonummen Sähkötyö Oy:n uusi tarjous, joka on muutamia tuhansia halvempi kuin Vihangon Sähkö Oy:n alkuperäinen tarjous.
Huomauttaessani, että "ei tämmöistä paperia voi tänne tuoda, tämä on lainvastainen", Wahlberg kysyy: "Minkä lain?" Vastaan hädissäni: "Perustuslain!"

Tässä ympäristössä jostain kuulemani sanonta: "Mikään ei ole laitonta, ellei sitä ole laittomaksi todettu" muuttui alati läsnäolevaksi todellisuudeksi.

1) Sosiaalitoimiston parakkirakennuksen hankkiminen,
2) Ekengren Oy:n asiamiehenä toimiminen, josta myös Helsingin Sanomat kirjoitti pääkirjoituksessaan,
3) Keskon Senaattorin ja Elannon ja kunnan maanvaihtokuviot, ja niihin liittyvä kiinteistön myynti Kyrkslätt Andelsbankenille (Kirkkonummen Osuuspankille) asianomaisten puolueiden ollessa tietenkin myös mukana,
4) Kemira Oy:n edustushuvilan rakentaminen suojelualueelle (!)
5) Nuorisohotellin vuokraaminen huijareille
6) Kirkkonummen Sähkö Oy:n myyminen Espoon Sähkö Oy:lle
7) ja monet muut kähmeet
kuuluvat myös Gustafssonin saavutuksiin, jossa häntä avusti vielä nykyisinkin Kirkkonummen kunnanhallituksen puheenjohtajana toimiva Timo Haapaniemi, jolle näyttää tulleen ammatti kunnallispoliitikkona.
Maksuvälineenä käteinen on siinä mielessä luotettava, ettei jää jälkiä mihinkään, eikä jää kiinni..

Kaikki asiat, joista edellä kerroin, ovat Kirkkonummen kunnanhallituksen ja valtuuston pöytäkirjoissa.


Muistanut Pertti Manninen, joka toimi Kirkkonummen valtuutettuna ja kunnanhallituksen varamiehenä ja monien lautakuntien jäsenenä yli kymmenen vuotta sitten.

(nettisanomat.com tiistaina 12.09.99pm)

 

1999/11 torstaina lokakuun 14. päivänä 1999

Lahjoita
ruokaa:


"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä.

Viikon kuva:"Vauhdin hurma"

ilmoita ilmaiseksi

(1 Oct 99)
myydään 2 kpl 16 megan DIMM muistipalikoita, 66mhz.. 50mk/kpl (jyväskylä) amika76
@hotmail.com


Viikon kysymys:

Oletko mielestäsi liian lihava?


kyllä
en
Mielestäni...yhteydenotto:
[email protected]
Sivut valmisti Pertti Manninen14.10.1999 (15.10.99)
copyright
nettisanomat.com 99/11

sivun alkuun!

sivun levennys ja fontit torstaina 2008-02-28

otsikko ja navigointi 19.12.2000